Povezane novice

Jezni domačini: vozniki v koloni, delavcev pa nikjer

Primorske 01.03.2023
“Od Pivke do Kozine sem potreboval pol ure, od Kozine do Hrpelj pa še pol ure,” se je včeraj razburjal eden od voznikov, ki so v jutranji konici čakali pred semaforjem v središču Kozine, kjer občina skupaj z državno direkcijo za infrastrukturo… »

Slovenkam se znova ni izšlo

Primorske 01.03.2023
Da norveška odprava serijsko osvaja odličja, kajpak ni nobeno presenečenje, nekaj povsem drugega pa je, ko zlato odličje v smučarskih skokih osvoji Kanada, kar se je zgodilo v zadnji ženski skakalni preizkušnji na svetovnem prvenstvu. PLANICA > Za… »

Ob dnevu civilne zaščite priznanja tudi za gašenje požara na Krasu

RTV Slovenija 01.03.2023
Ob dnevu civilne zaščite so na tradicionalni slovesnosti na Brdu pri Kranju podelili nagrade za preteklo leto. Najvišje priznanje je prejel gorski reševalec Tonček Smolej, komisija pa je podelila tudi znake za zasluge pri gašenju požara na Krasu. V… »

Dan civilne zaščite: 'Brez prostovoljcev si tega sistema ne moremo predstavljati'

24ur 01.03.2023
Ob dnevu civilne zaščite je na Brdu pri Kranju potekala tradicionalna slovesnost, na kateri so podelili nagrade in priznanja za minulo leto. Najvišje priznanje je prejel gorski reševalec Tonček Smolej, komisija pa je podelila tudi znake za zasluge… »

Zanimivo bo tako v boju za vrh kot tudi za obstanek

Primorske 01.03.2023
Po trimesečnem prvenstvenem premoru se na nogometne zelenice vračajo drugoligaši. Prva tekma med Ilirijo in Nafto bo že v četrtek, trije primorski predstavniki pa bodo spomladanski del odprli v soboto. NOVA GORICA > Nadaljevanje sezone bo, kot smo… »

Po sledeh Dragotina Ketteja

Primorske 01.03.2023
Na Bistriškem se je praznovanje meseca kulture, ki se zadnjih 47 let tradicionalno začenja 19. januarja z obeležitvijo rojstnega dne na Premu rojenega pesnika Dragotina Ketteja, tokrat tudi sklenilo s Kettejem. Natančneje s predstavitvijo monografske… »

Igrišča še v lasti Term Čatež

Primorske 01.03.2023
Na Tartinijevem trgu se je včeraj, tik pred občinsko sejo, zbralo približno 20 tenisačev. Vihteli so loparje in si podajali teniško žogico ter župana Andreja Koreniko in občinske svetnike, ki so hiteli na sejo, opozarjali, da teniških igrišč v… »

Država proti kotlovnici za sosesko Nova Dolinska

Primorske 01.03.2023
Na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo koprsko občino pozivajo, naj ponovno preveri oziroma kot dober gospodar prouči tudi druge možnosti virov energije za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode za stanovanjsko sosesko Nova Dolinska… »

Občinskemu štabu CZ bronasti znak

Primorske 01.03.2023
Župan Tadej Beočanin bo ob mednarodnem dnevu civilne zaščite danes sprejel članice in člane Civilne zaščite Občine Ajdovščina in se jim zahvalil za strokovno in požrtvovalno delo. Občinski štab CZ pa bo na današnji osrednji slovesnosti na… »

Po čelnem trku je avto še zagorel

Primorske 01.03.2023
Policisti so voznika, ki je na placu v Ilirski Bistrici povzročil prometno nesrečo, poslali na strokovni pregled. Če bo ta potrdil, da je vozil pod vplivom zdravil, ki pri vožnji niso dovoljena, bodo proti njemu ukrepali tudi zaradi tega. PRIMORSKA >… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem