Povezane novice

Poklicna matura tudi na Primorskem ne odpira več vseh vrat

Primorske 02.03.2023
Dijakom s poklicno maturo in petim predmetom niso več odprta vrata nekaterih fakultet. Težava ni v sami prepovedi vpisa na študije, ki po vsebini niso povezani z dijakovim predhodnim izobraževanjem - to prepoveduje že 38. člen zakona o visokem… »

Paciente brez osebnega zdravnika oskrbijo v obstoječih ambulantah

Primorske 02.03.2023
“Izkušnje drugih zavodov kažejo, da so stvari precej nedorečene, zato čakamo na jasne odgovore. Ključni problem je pomanjkanje in preobremenjenost kadra. Dokler se stvari ne razjasnijo, bomo za paciente poskušali poskrbeti v okviru obstoječih… »

Z marcem občutno višje položnice tudi za Bistričane

Primorske 02.03.2023
Bistričane že ta mesec čakajo višje položnice za komunalne storitve. Za štiričlansko družino bo znesek za 60 odstotkov višji. Glavni krivec za podražitve je drastičen dvig cen električne energije, ki je ilirskobistriško Komunalo pahnil celo v… »

Za deset odstotkov višje socialne pomoči

Primorske 02.03.2023
Nove, višje so tudi meje dohodkov za pridobitev pomoči države, kar pomeni več upravičencev. Denarna socialna pomoč po novem znaša 465 evrov, najvišji varstveni dodatek za samsko osebo pa 218 evrov. SLOVENIJA > Z marcem se bodo denarne pomoči… »

“Na Krasu smo vsi delovali kot eden in to je najbolj pomembno”

Primorske 02.03.2023
“Dobra opremljenost in usposobljenost sta zelo pomembni, vendar je brez duše in srca tudi vsa tehnika nekoristna,” je srčnost pripadnikov sil zaščite in reševanja včeraj pohvalil minister za obrambo Marjan Šarec. Na osrednji svečanosti ob… »

Tisoč obrazov Pasolinija

Primorske 02.03.2023
V Mali galeriji Mira Kranjca v Kosovelovem domu so odprli razstavo likovnih del z naslovom Tisoč obrazov Pasolinija. Kot je povedala umetnostna zgodovinarka Anamarija Stibilj Šajn, je razstava posvečena stoletnici rojstva Pier Paola Pasolinija, ene… »

Novice dneva »

Nova žrtev na naših cestah

Zurnal24 pred eno uroše 5 povezanih

19-letni državljan Norveške po padcu z balkona umrl

RTV Slovenija pred 9 uramiše 1 povezana

Kaj vse je narobe z evropsko komisijo

Finance.si pred 9 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem