Povezane novice

Vrtec v dolgovih, občina v stiski

Primorske 02.03.2023
Občinski svet je soglasno podprl odprtje dodatnega oddelka vrtca v Godoviču in povišanje cen programov v vseh petih enotah Vrtca Idrija za 16 do 21 odstotkov. Občina, ki je za višje stroške vrtca že namenila polovico povišane povprečnine, bo… »

Njen cilj je širiti ljubezen do kljunaste flavte

Primorske 02.03.2023
Izolanka Ana Birsa Krušec, 22-letna študentka Akademije za glasbo, je s kljunasto flavto ob drugih uspehih lani na Temsigu dosegla maksimalnih sto točk. Kot pevka je uspešna tudi na zborovskih tekmovanjih, kot članica različnih ansamblov pa tudi na… »

Ankarančanke so prvakinje z ukrivljenim lokom

Primorske 02.03.2023
Na državnem dvoranskem lokostrelskem prvenstvu v Kamniku so se v absolutni konkurenci med Primorci odlično odrezale Ankarančanke, ki so postale ekipne prvakinje v streljanju z ukrivljenim lokom. KAMNIK > Na državnem dvoranskem prvenstvu v Kamniku je v… »

Bistričani nadigrali vodilne

Primorske 02.03.2023
Po razburljivem 13. krogu balinarske superlige se je položaj zapletel tako na vrhu kot na dnu lestvice. Sežanska Skala je kljub porazu proti Ilirski Bistrici ohranila vodilni položaj, pivški Orlek Oro Met pa si je s porazom v Velenju močno otežil… »

Žvanutova in Švara najboljša

Primorske 02.03.2023
Po dveh letih podeljevanj priznanj na daljavo so letos najboljši športniki štirih občin, nastalih iz velike sežanske občine, priznanja prejeli pred občinstvom. Tokrat je bila za prireditev na vrsti kraška metropola. SEŽANA > V dolgem obdobju… »

Pandemija ni utišala pevcev

Primorske 02.03.2023
Po dveletnem covidnem premoru so se minuli vikend v Tolminu in Kobaridu na prireditvi Revija pevskih zborov Zgornjega Posočja ponovno predstavili pevski sestavi, ki vztrajajo v ljubezni do petja in tudi s pomočjo strokovne podpore tolminske območne… »

Odkrivala strehe, ruvala drevesa in prevrnila tovornjaka

Primorske 02.03.2023
Sunki burje, ki so včeraj v Vipavski dolini dosegli hitrost tudi več kot 130 kilometrov na uro, so znova povzročili nemalo nevšečnosti. Burja je zaposlovala predvsem ajdovske poklicne gasilce. Pogasili so dimniška požara in pomagali pri prekrivanju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem