Povezane novice

Poznavalci opozarjajo, da je obisk Jourove direktno vpletanje v pravosodje naše države

Nova 24TV 02.03.2023
Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova (Foto: STA) Ob obisku evropske komisarke Vere Jourove v Sloveniji so se oglasili številni politični poznavalci, da so njene izjave in že sam obisk pritisk na delo Ustavnega sodišča RS, ki še ni razsodilo… »

Jourova o stanju vladavine prava v Sloveniji in neodvisnosti medijev

24ur 02.03.2023
Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova se je sestala s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, s katero je med drugim spregovorila o stanju vladavine prava v Sloveniji, neodvisnosti medijev in zaščiti novinarjev. Jourova je… »

Jourova: Odločitev ustavnega sodišča bo pokazala, kako se bo javni RTV razvijal v prihodnje

RTV Slovenija 02.03.2023
Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova nadaljuje dvodnevni delovni obisk v Sloveniji. O vladavini prava, stanju v medijih in problematiki dezinformacij je med drugim govorila s predsednico DZ-ja, predsednico republike in poslanci. Podpredsednica… »

Jourova: Z Accettom se nisva pogovarjala o noveli zakona o RTVS #video

SiolNET 02.03.2023
Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova, ki je trenutno v Sloveniji, dogajanja na RTV Slovenija ne želi komentirati. Kot je povedala, tako kot vsi čaka na odločitev ustavnega sodišča. V sredo se je sicer sestala s predsednikom ustavnega… »

Klakočar Zupančičeva: Čeprav nismo sosedje, imamo veliko skupnega

SiolNET 02.03.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes v Ljubljani gostila predsednico španskega kongresa poslancev Meritxell Batet Lamana, s katero sta govorili predvsem o prihajajočem predsedovanju Španije Svetu EU v drugi polovici leta. Klakočar… »

Vera Jourova / »Slovenija potrebuje visoko kakovostne javne medije«

Mladina 02.03.2023
Neodvisnost medijev in zaščita novinarjev v Sloveniji. Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova se je danes sestala s predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič. Med drugim sta spregovorili o stanju vladavine prava v Sloveniji, pa tudi neodvisnosti… »

Vera Jourova na obisku: Slovenija potrebuje visoko kakovostne javne medije z zagotovljenim financiranjem in člani uprave z…

Dnevnik 02.03.2023
Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova se je danes sestala s predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič. Med drugim sta spregovorili o stanju vladavine prava v Sloveniji, pa tudi neodvisnosti medijev in zaščiti novinarjev. Jourova je med drugim… »

Nenavadni obiski komisarke; Jourova informacij ne išče na vseh straneh

Nova 24TV 02.03.2023
V prostorih Ustavnega sodišča sta se sestala podpredsednica Evropske komisije in predsednik Ustavnega sodišča. Vir: Zajem zaslona, Twitter Podpredsednica Evropske komisije danes nadaljuje obisk v Sloveniji. Jourova je bila v preteklosti zaskrbljena… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem