Povezane novice

Divaški svetniki prižgali zeleno luč sončni elektrarni

Primorske 03.03.2023
Divaški občinski svetniki so prižgali zeleno luč sončni elektrarni, ki jo želi podjetje Enery Slo postaviti severno od Divače ob avtocestnem razcepu v neposredni bližini RTP Divača, a le pod pogojem, da investitor deset do 15 odstotkov… »

Izolska bolnišnica zgradila najsodobnejši infekcijski oddelek v državi

Primorske 03.03.2023
Odprtje ta hip najsodobnejšega bolnišničnega oddelka v Sloveniji, ki ga je zgradila izolska bolnišnica (SBI) in je stal 2,2 milijona evrov, naj bi bilo predvidoma v drugi polovici tega meseca. Zdaj čakajo le še na pridobitev uporabnega dovoljenja… »

Svet spoznava na doma narejenem električnem enokolesu

Primorske 03.03.2023
V ZDA so že nekaj let pravcati hit. Pravijo jim onewheel, kar v slovenščino prevajamo v enokolo. V Sloveniji ta lahka električna vozila, nekakšne električne rolke na enem kolesu, šele spoznavamo, a Koprčan Vid Gladovič jih že ima v malem prstu… »

V Divači podprli postavitev največje sončne elektrarne v državi

SiolNET 03.03.2023
Občinski svetniki so na četrtkovi seji potrdili sklep o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za umestitev sončne elektrarne ob avtocestnem razcepu pri Divači. Pripravljen naj bi bil do konca leta, nato bodo o tem projektu… »

Divaški svetniki podprli postavitev največje sončne elektrarne v državi

Dnevnik 03.03.2023
Občinski svetniki so na četrtkovi seji potrdili sklep o začetku priprave občinskega podrobnega prostorskega načrta za umestitev sončne elektrarne ob avtocestnem razcepu pri Divači. Pripravljen naj bi bil do konca leta, nato bodo o tem projektu… »

36 žog za OŠ Vojke Šmuc

Primorske 03.03.2023
Na izolski OŠ Vojke Šmuc so se nedavno razveselili 36 novih nogometnih žog, ki sta jih šoli podarili podjetji Hervis in AR Sport Management Amirja Ružnića, Izolana, ki se ukvarja s športnim zastopništvom. IZOLA > Skupaj z Zvezo prijateljev mladine… »

Sladkor se je podražil za več kot 50, mleko za več kot 38 odstotkov

Primorske 03.03.2023
Februarja je inflacija na medletni ravni dosegla 9,3 odstotka, na letni ravni pa 0,7 odstotka, je objavil državni statistični urad. SLOVENIJA > Hrana je bila v Sloveniji februarja letos v primerjavi s februarjem lani dražja za 18,3 odstotka. Ta… »

Danes priložnost za drugo odličje, Lanišek brez skrbi

Primorske 03.03.2023
Osrednji današnji dogodek na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah bo popoldanska posamična tekma na veliki skakalnici. Glavna slovenska aduta sta Timi Zajc in Anže Lanišek. PLANICA > Včerajšnji dan v nordijskem centru je bil med mirnejšimi… »

Črna gora mora pasti

Primorske 03.03.2023
Konec tedna bodo prizorišča prve slovenske lige v dvoranskem nogometu mirovala, saj reprezentanco danes ob 18. uri v Podgorici čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo s Črno goro. PODGORICA > Pred slovensko člansko reprezentanco v dvoranskem… »

Iz prestolnice dizajna v Koper

Primorske 03.03.2023
Andrea Scarabelli, ki se je leta 2016 v Milanu začel profesionalno ukvarjati z zbiranjem in preprodajo izbranih kosov italijanskega dizajna, je z nastopom epidemije covida s svojo življenjsko sopotnico sprejel presenetljivo odločitev. Prodala sta… »

“Vse, kar smo se naučili na tem tiru, bo dobra popotnica pri gradnji levega tira”

Primorske 03.03.2023
Na gradbišču drugega tira, največje naložbe v infrastrukturo pri nas, so dela v polnem razmahu. Od dobrih 37 kilometrov predorov je izkopanih že 17 kilometrov. Generalni direktor družbe 2TDK Pavle Hevka ocenjuje, da gradbena dela na drugem tiru ne… »

Prometna študija bo pokazala, kako nad gnečo na Tovarniški cesti

Primorske 03.03.2023
Stoječe kolone vozil so na Tovarniški cesti stalnica, prometna vpadnica v mesto, ki vodi mimo trgovskih centrov, je v delu še vedno brez pločnika, občina pa želi ob njej urediti tudi kolesarsko pot. Kako rešiti nakopičene težave in odgovoriti na… »

Priče o zdravniških pregledih z napako

Primorske 03.03.2023
Priče, ki so pred skoraj desetimi leti v ljubljanski ambulanti zdravnice splošne medicine opravile zdravniški pregled za vozniški izpit, se včeraj na sodišču niso prav veliko spominjale, nekatere niti imena zdravnice. Z zaslišanjem prič se je na… »

Fiesa kot krajinski park, Piran pa brez metadonske ambulante?

Primorske 03.03.2023
Predlog občinskega proračuna, ki ga je prvič doslej pripravil župan Andrej Korenika s strokovnimi službami, je mirno prestal prvo branje, vendar občinsko ekipo čaka še nekaj usklajevanj s svetniškimi željami, preden bo dokončno sprejet. Katere… »

Žlahtni bariton ga je iz mizarske delavnice peljal na operne odre

Primorske 03.03.2023
Marko Kobal, prvak Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana, bo v nedeljo v športni dvorani na Colu obeležil 35 let umetniškega ustvarjanja. Na gala opernem koncertu se mu bo pridružilo več kot sto nastopajočih, poleg colskih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem