Povezane novice

Združeni narodi dosegli prelomni sporazum za zaščito oceanov

RTV Slovenija 06.03.2023
Sporazum o zaščiti svetovnih oceanov je prelomen za ohranjanje morij zunaj nacionalnih pristojnosti, ki so pod vedno večjim pritiskom, saj bo dal pravno podlago za njihovo skupno regulacijo, poudarjajo na ministrstvu za naravne vire in prostor… »

Nevladniki navdušeni nad dogovorom

Dnevnik 06.03.2023
Države članice ZN so v New Yorku dosegle zgodovinski dogovor o zaščiti oceanov. S sporazumom, ki ga bodo formalno podpisale pozneje, naj bi do leta 2030 določili zaščitena območja, in sicer gre za 30 odstotkov oceanov. To bi bil tudi pomemben… »

30 odstotkov morij bo do leta 2030 predstavljalo zaščitena območja

Delo 06.03.2023
Namen sporazuma je zaščititi in obnoviti morsko naravo. Sporazum je bil dosežen po desetih letih pogajanj. Države so po desetih letih pogajanj dosegle zgodovinski dogovor o zaščiti svetovnih oceanov. Cilj sporazuma o odprtem morju je do leta 2030… »

Ministrstvo: Sporazum ZN za zaščito oceanov prelomen

SiolNET 06.03.2023
Sporazum o zaščiti svetovnih oceanov, ki so ga države ZN dosegle v noči na nedeljo, je prelomen za ohranjanje morij zunaj nacionalnih pristojnosti, ki so v zadnjih desetletjih pod vedno večjim pritiskom, saj bo dal pravno podlago za njihovo skupno… »

DOSEŽEN ZGODOVINSKI DOGOVOR O ZAŠČITI OCEANOV: Zadnji je bil podpisan pred več kot 40 leti

Regional 06.03.2023
Države članice ZN so se v soboto po desetih letih pogajanj končno dogovorile o besedilu prve mednarodne pogodbe o zaščiti svetovnih oceanov, krhkega in pomembnega naravnega bogastva, ki pokriva skoraj polovico planeta. V skladu z dogovorom naj bi med… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem