Povezane novice

Z izolsko progo bodo k nam privabljali kupce z vsega sveta

Primorske 08.03.2023
Koprsko podjetje Ensol 360, ki na globalni ravni velja za vodilnega graditelja stez za gokart, bo kmalu postalo izolsko. Dobri dve leti po nakupu kompleksa, v katerem je nekdaj delovala diskoteka Gavioli, gredo gradbena dela h koncu. V notranjosti poleg… »

Proračunsko sejo so prestavili, vnesli bodo še nekaj predlogov opozicije

Primorske 08.03.2023
Ankaranski občinski svetniki v torek niso odločali o predlogu letošnjega proračuna. Župan Gregor Strmčnik je točko o proračunu umaknil, saj ji je opozicija nasprotovala, tako da bodo o njej razpravljali naslednji teden. ANKARAN > Gregor Strmčnik… »

Projekt Gostilne kot kodi obudil tudi nekdaj furmansko gostilno Na Razpotju

Primorske 08.03.2023
Ekipa pobudnikov projekta “Gostilne kot kodi” se po odmevnem odpiranju nekdanjih cerkljanskih vaških gostiln odpravlja prebujat Baško grapo in iz nje še Gorenjsko. Prihodnje tri nedelje bo z žlikrofi, fino kavo, pivovarskimi zajci in vrhunskim… »

Nov trik? Ob enaki ceni in embalaži manj izdelka

Primorske 08.03.2023
Cena in embalaža ostajata enaki, količina pa je manjša. Ste že slišali za “skrčflacijo”? Je ta kazniva? Kaj pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije in kaj trgovci? SLOVENIJA > Potrošniki se vse pogosteje pritožujejo nad visokimi cenami… »

S podpisom pogodbe bi Lesonitu naložili ukrepe

Primorske 08.03.2023
Ilirskobistriška občina se skupaj s civilno iniciativo Eko Bistrc dogovarja o nameri podpisa tripartitne pogodbe z vodstvom Lesonita. S pogodbo bi tovarno v postopku pridobivanja okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje naprave, ki lahko povzroča… »

“V prometnih konicah stojimo v počasni koloni”

Primorske 08.03.2023
Zaradi rekonstrukcije nadvoza čez železnico je že od sredine lanskega oktobra popolnoma zaprta glavna cesta v Volčji Dragi. Obvoz je urejen po lokalni cesti, kjer pa ob prometnih konicah nastajajo zastoji. Po prvotnih napovedih naj bi gradbena dela… »

40-letna zgradba zahteva nove gradnje in opremo

Primorske 08.03.2023
V letošnjem letu in v prihodnjih štirih letih so v izolski bolnišnici načrtovane nujne zahtevne investicije zaradi posodabljanja, kar bo zahtevalo tudi obilno finančno pomoč države - lastnice in tudi zagotovitev lastnih prihrankov. Zdravstveno… »

Tudi z novo tribuno

Primorske 08.03.2023
Tolminci imajo pred bližnjim nadaljevanjem tretje slovenske nogometne lige zahod še drugo leto zapored lep zimski pogled z vrha lestvice. Morda bodo dodatni zagon v boju za napredovanje v spomladanskem delu sezone črpali tudi iz posodobljenega stadiona… »

Fetišistična dobermanka v sladolednih barvah

Primorske 08.03.2023
Ob dnevu žensk se na kulturnih straneh Primorskih novic posvečamo mladim primorskim umetnicam, ki te dni razstavljajo v domačih krajih. Minuli konec tedna je v izolski galeriji Salsaverde svojo razstavo Antropomorfi odprla Izolanka Žana Šuran. IZOLA… »

Trgatev na Vipavskem tudi v muzeju

Primorske 08.03.2023
Vipavski svetniki so še v drugo potrdili proračun in s tem zagotovili nemoteno poslovanje in izvajanje že začetih ter načrtovanih naložb, ki bodo zaznamovale leto. Nekaj več denarja se obeta naložbam v KS Podnanos, Slap in Lozice, na razpis za… »

Lov na neposredno napredovanje

Primorske 08.03.2023
Drevi ob 18. uri bo primorsko obarvana slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu v Mariboru proti favoritu Kazahstanu lovila morda celo neposredno vstopnico v elitni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Napredovanje v dodatne kvalifikacije si je… »

Kamne vidi kot prstne odtise plaže

Primorske 08.03.2023
Pravijo, da so najbolj edinstvene stvari tiste, ki so divje in svobodne. To velja tudi za mlado Koprčanko Ajdo Zupan, ki je eno najbolj priljubljenih divjih plaž pri nas, Bele skale, te dni preselila v izolsko Sončno dvorano. Minuli teden je namreč… »

Nezakonitih prehodov več kot pred letom dni

Primorske 08.03.2023
Čeprav so po vstopu Hrvaške v schengensko območje nekateri pričakovali, da bodo nezakonite migracije skorajda presahnile, pa so številke v prvih dveh mesecih letošnjega leta še vedno višje kot v začetku lanskega leta. Na območju, za katerega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem