Povezane novice

Nataša Pirc Musar: Biti feministka mi pomeni priznavati enakovrednost vseh ljudi

RTV Slovenija 08.03.2023
"Spomnimo se vseh tistih pred nami, ki se niso pustile utišati, temveč so zahtevale enakost. Enakost na delovnih mestih in enakost v svojih domovih," je ob mednarodnem dnevu žensk zapisala ministrica za kulturo Asta Vrečko. Mednarodni dan žensk je… »

"Poklon za vse, kar ste in kar ste nam dale." To vam ob 8. marcu želijo naši politiki. #video #foto

SiolNET 08.03.2023
"Današnji dan bi moral biti opomnik za vse, da pravice, solidarnost in enakost niso samoumevne, temveč da si je treba zanje prizadevati vsak dan, že priborjene pravice pa braniti in stremeti k enakosti za vse," ob današnjem 8. marcu, mednarodnem dnevu… »

Če bomo pogumne in srčne, bomo najprej zadovoljne same s seboj

Necenzurirano 08.03.2023
Ob 8. marcu, Dnevu žena smo za nekaj misli prosili vplivne in znane Slovenke in Slovence: predsednico države, predsednika vlade, predsednico državnega zbora, varuha človekovih pravic, direktorico Inštituta 8. marec, župnika in pisateljico. Nataša… »

Pirc Musar: Biti feministka mi pomeni priznavati enakovrednost vseh ljudi

Dnevnik 08.03.2023
»Biti feministka mi pomeni priznavati enakovrednost vseh ljudi«, je predsednica republike Nataša Pirc Musar poudarila v govoru na sprejemu, ki ga je priredila ob mednarodnem dnevu žensk. Ženske na pomembnih položajih je ob tem povabila k projektu, v… »

SPREJEM ŽENSK NA POMEMBNIH POLOŽAJIH: "Feminizem je svoboda za vse"

Regional 08.03.2023
Biti feministka mi pomeni priznavati enakovrednost vseh ljudi, je predsednica republike Nataša Pirc Musar poudarila v govoru na sprejemu, ki ga je priredila ob mednarodnem dnevu žensk. Ženske na pomembnih položajih je ob tem povabila k projektu, v… »

MANIRE ISTRSKIH ŽUPANOV OB 8. MARCU: Od ganljivih voščil do tulipanov (FOTO)

Regional 08.03.2023
Danes od vsepovsod dežujejo čestitke ženskam ob 8. marcu, pa naj bo to preko radijskih valov, televizije, družbenih omrežij. Na svoje občanke so se ob dnevu žena vsak po svoje spomnili tudi istrski župani. "Ob mednarodnem prazniku žensk iskreno… »

Ministrica ob dnevu žena: 8. marec opomnik za bran priborjenih pravic

24ur 08.03.2023
Ženske ne dopustimo, da imamo manj pravic kot moški, slabše možnosti in nižji položaj ter da smo zaradi spola žrtve nasilja, je osrednje sporočilo organizacij za vprašanja žensk na današnji mednarodni dan žensk, 8. marec. Ministrica za kulturo… »

»Že priborjene pravice je treba braniti in stremeti k enakosti za vse«

Mladina 08.03.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko se je ob 8. marcu spomnimila tudi naših babic, ki so se borile proti fašizmu, patriarhatu in zatiranju vseh vrst. Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v poslanici ob današnjem 8. marcu, mednarodnemu dnevu žensk… »

Luka Mesec ob 8. marcu / »To ni spopad med spoloma«

Mladina 08.03.2023
Mednarodni dan žensk je dan, na katerega obeležujemo uspehe preteklih borb za emancipacijo. Mednarodni dan žensk je dan, na katerega obeležujemo uspehe preteklih borb za emancipacijo, na katere smo lahko upravičeno ponosni, in hkrati dan, ko se… »

Sto let kasneje še vedno o enakem plačilu za enako delo

Zurnal24 08.03.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v poslanici ob današnjem 8. marcu, mednarodnemu dnevu žensk, izpostavila, da bi moral biti današnji dan opomnik za vse, da pravice, solidarnost in enakost niso samoumevne, temveč da si je potrebno zanje… »

MINISTRICA ZA KULTURO OB 8. MARCU: "Naša družba je še vedno prepredena s seksizmom in sistemsko diskriminacijo"

Regional 08.03.2023
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v poslanici ob današnjem 8. marcu, mednarodnemu dnevu žensk, izpostavila, da bi moral biti današnji dan opomnik za vse, da pravice, solidarnost in enakost niso samoumevne, temveč da si je potrebno zanje… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem