Povezane novice

Za Mlinotest in Krim le sprehod (foto)

Primorske 13.03.2023
Serijski državni prvak, ljubljanski Krim Mercator, ki je prvo četrtfinalno tekmo odigral vnaprej, se je po drugi zmagi nad Trgo ABC Izolo že uvrstil med najboljšo četverico, ajdovski Mlinotest pa je po 19 golih prednosti na tekmi s Ptujčankami po… »

Najbolje kaže dekletom Proteusa, ki vodijo

Primorske 13.03.2023
V 16. krogu so bili med štirimi primorskimi kegljaškimi prvoligaši uspešni kar trije. V najboljšem položaju so dekleta postojnskega Proteusa. V moški prvi ligi se nadaljuje troboj za naslov prvaka. V najboljšem položaju sta mariborski Konstruktor… »

Pomembne vloge primorskih dirkačev

Primorske 13.03.2023
Pod okriljem Avto moto zveze Slovenije (AMZS) bodo tudi letos potekale dirke državnega prvenstva v različnih motociklističnih panogah in v kartingu. Prav vozniki na štirih koleščkih so - tudi s Postojnčanom Aleksandrom Bogunovićem - včeraj odprli… »

Državno prvenstvo in pokal z domačimi odličji

Primorske 13.03.2023
Sezono gimnastičnih tekmovanj v Sloveniji so odprla primorska društva. V skokih na mali prožni ponjavi sta se v zadnjih dneh zvrstili državno prvenstvo v Divači in slovenski pokal v Renčah. Članska prvakinja je postala Pia Pavlin iz istrskega kluba… »

Najbolj se je smejalo Vrhničanom

Primorske 13.03.2023
Uvodni spomladanski krog v tretji slovenski nogometni ligi zahod se je razpletel po okusu Vrhničanov, ki so se z zmago vrnili na vrh. V četveroboju za napredovanje se je preostala trojica morala zadovoljiti s točko. Adria : Šenčur 1:1 (0:0) Igrišče… »

Nove točke v Vrtojbi

Primorske 13.03.2023
Tokrat so v državnih namiznoteniških ligah točke nabirali le prvoligaši. Primorska premore samo dva ženska, med katerima je do točk prišla le Mahle Letrika iz Vrtojbe. Po 15. krogu prve moške lige si je novomeški ŠD Su že zagotovil prvo mesto… »

Tujci hitreje in preprosteje do dovoljenj

Primorske 13.03.2023
Vlada je potrdila novelo zakona o tujcih, ki prinaša poenostavitve tudi pri zaposlovanju tujcev. Na tuje delavce računajo tako v gospodarstvu kot v javnem sektorju. SLOVENIJA > Vlada je že obravnavala in potrdila novelo zakona o tujcih, ki prinaša… »

Lipičar zadel in ubranil enajstmetrovko (foto)

Primorske 13.03.2023
Glavni junak drugoligaškega primorskega derbija je bil vratar Bilj Jure Lipičar, ki je bil edini strelec na tekmi, hkrati pa je ubranil popoln izkupiček svoje ekipe, saj je z obrambo enajstmetrovke preprečil izenačenje. Obe ekipi sta si prave… »

Gorici boljše izhodišče

Primorske 13.03.2023
Po 20. krogu tekmovanja v drugi SKL je jasno, katere ekipe potujejo v razigravanje za napredovanje in katere štiri se bodo borile za obstanek. Primorski četverec je razdeljen na pol: Sežana in Portorož, ki je uvrstitev v osmerico najboljših potrdil… »

Zaradi odplak naj bi poginili kleni, jegulje in raki

Primorske 13.03.2023
V vodotokih in kanalih v bližini delovišča drugega tira med Divačo in Koprom je voda pogosto motna, obarvana v belo in se sumljivo peni. Zaradi tega so se v okoljevarstveni organizaciji Alpe Adria Green znova obrnili na Inšpektorat RS za okolje in… »

Tudi Bogatič najel radar in ohišji

Primorske 13.03.2023
Izolska občina je sklenila novo štiriletno pogodbo za najem stacionarnega radarja in dveh ohišij zanj. Pogodbo v višini 172.752 evrov z davkom vred so podpisali s podjetjem Intermatic in velja že od konca januarja. Tretje ohišje, postavljeno pri OŠ… »

Na gregorjevo je v Kosezah zacvetela tudi lokalna umetnost

Primorske 13.03.2023
Leseni vrabčki in siničke, gnezdilnice, srčki, cvetje … in še veliko drugih ličnih izdelkov 16 lokalnih rokodelcev je minuli petek in soboto na prodajno-predstavitvenem dogodku Ptički se ženijo naznanjalo gregorjevo. Gre za drugi, zagotovo pa ne… »

Nekdanji upravnici sodijo znova v Novi Gorici

Primorske 13.03.2023
Nekdanji upravnici kurilnice v Kopru Nataši Fabris so zaradi zlorabe položaja in ponarejanja listin začeli ponovno soditi na novogoriškem okrožnem sodišču. Obtožena trdi, da očitanih kaznivih dejanj ni storila in da je vedno delala v dobrobit… »

Da bodo vedeli, kaj je krivček in kaj brenta

Primorske 13.03.2023
Občina Vipava in Goriški muzej sta pred šestimi leti v dvorcu Lanthieri odprla Vinarski muzej Vipava, ki ponuja celosten vpogled v vinogradništvo, vinarstvo in trsničarstvo v Vipavski dolini. V Goriškem muzeju si želijo zbirko vsebinsko nadgraditi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem