Povezane novice

Delničarji vložili tožbo zoper matično družbo in direktorja propadle banke

24ur 13.03.2023
Delničarji so zaradi goljufije vložili tožbo zoper SVB Financial Group (SIVB.O) in dva najvišja direktorja banke. Obtožili so jih, da so prikrili, da bo njena enota Silicon Valley Bank zaradi naraščajočih obrestnih mer še posebej dovzetna za… »

Padci na newyorški borzi, delnice Credit Suisse strmoglavile #video

SiolNET 13.03.2023
Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje začeli s padci. V luči propada ameriške banke Silicon Valley Bank (SVB) namreč med vlagatelji vlada zaskrbljenost glede širšega bančnega sistema. Delnice druge največje švicarske banke Credit… »

Biden miri in zagotavlja: Ameriški bančni sistem je varen

RTV Slovenija 13.03.2023
Ameriški bančni sistem je varen, je Američanom in svetu sporočil Joe Biden, potem ko je morala ameriška Zvezna korporacija za zavarovanje depozitov (FDIC) prejšnji teden prevzeti nadzor nad dvema srednje velikima bankama – SVB in Signature Bank… »

Predsednik Biden za poostritev bančnih pravil

Delo 13.03.2023
Demokratski prvak s prstom kaže na Trumpovo razveljavitev dela zakonodaje Dodd-Frank, drugi za krizo krivijo inflacijsko politiko minulih let. Po odločitvi ameriških finančnih oblasti za zavarovanje vseh depozitov propadlih bank Silicon Valley Bank in… »

HSBC kupil angleško podružnico SVB, nemški regulatorji so zaprli nemško podružnico SVB.

RTV Slovenija 13.03.2023
Ameriška vlada je sporočila, da bodo lahko posamezniki in podjetja, ki so imeli svoj denar naložen v propadli banki Silicon Valley Bank (SVB), od danes znova dostopali do njega. Omogočen je tudi lažji dostop bankam do posojil v času krize. Ameriško… »

Ameriška zvezna vlada rešuje vlagatelje bank SVB in Signature bank

Dnevnik 13.03.2023
Ameriška zvezna vlada se je v nedeljo zvečer odločila, da bo pogasila požar, ki je nastal po propadu Silicon Valley Bank (SVB) in potem še Signature Bank, preden se začne panični naval še na druge ameriške banke. Zvezna vlada je obljubila, da… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem