Povezane novice

Zdravnik iz afere UKC naj bi bil v sorodu z Urško Bačovnik Janša

Mladina 13.03.2023
Golob je namignil, Tarča tvitnila, Janša zanikal, a ne povsem. Ekipa oddaje Tarča je na Twitterju zapisala, da naj bi bil nevrokirug Roman Bošnjak, vpleten v domnevno korupcijsko afero v UKC Ljubljana, stric Urške Bačovnik Janša, soproge… »

Bešič Loredan: Odprli smo Pandorino skrinjico, ključno je, da sistem resetiramo

RTV Slovenija 13.03.2023
"Odprla se je Pandorina skrinjica, na ministrstvu imamo veliko informacij, ljudje nam pišejo in vse to bo treba pregledati," je v odzivih na informacije o tem, da je kirurg iz UKC Ljubljana bolnici zaračunal še dodaten honorar, dejal minister za… »

Kaj v UKC Ljubljana iščejo zdravstveni inšpektorji

Dnevnik 13.03.2023
Zaradi “dodatnega” zasebnega honorarja nevrokirurga Romana Bošnjaka, ki je v UKC Ljubljana operiral makedonsko bolnico, so na zdravstvenem inšpektoratu uvedli nadzor. Ob samovoljnem prehajanju med delodajalci lahko kazni udarijo tako po zdravstvenih… »

Afera Bošnjak: očitno ne gre za osamljen primer

24ur 13.03.2023
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se je odzval na afero o sumu korupcije v UKC Ljubljana in o posledičnem odstopu nevrokirurga Romana Bošnjaka. Dejal je, da gre za nedopustno ravnanje, in obljubil, da bodo na ministrstvu zadevi prišli do dna… »

»Politični veljak,« na katerega je v povezavi z Bošnjakom ciljal Golob, ni nihče drug kot Janez Janša?

Necenzurirano 13.03.2023
V oddaji Tarča so prepričani, da poznajo ime slovenskega politika, ki naj bi bil v sorodstvenih vezeh s kirurgom Romanom Bošnjakom, na kar je prejšnji teden v oddaji 24UR zvečer namignil premier Robert Golob. To naj bi bil sam nekdanji premier Janez… »

Brez javnega razpisa do 300 tisoč evrov vrednega posla z UKC Ljubljana?

SiolNET 13.03.2023
Revizijska hiša Ernst & Young je za UKC Ljubljana izvedla forenzično preiskavo. Dokument, ki je za zdaj še poslovna skrivnost UKC, po poročanju POP TV razkriva očitne kršitve zakona o javnem naročanju, med drugim razbijanje naročil na manjšo… »

PO IZBRUHU AFERE HONG KONG NOVA PRIČEVANJA LJUDI O SUMIH KORUPCIJE: "Gre za različne zdravnike v različnih institucijah"

Regional 13.03.2023
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je napovedal, da bodo v primeru suma korupcije v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zadevi prišli do dna. Med drugim bodo preverili, ali gre za osamljen primer ali sistemski način dela. Če bodo… »

"Odprla se je Pandorina skrinjica, prejemamo pisma ljudi, ki so plačevali zdravnikom"

Necenzurirano 13.03.2023
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je razkril, da na Ministrstvo za zdravje (MZZ) po aferi z nevrokirurgom v UKC prejemajo pisma ljudi, ki se oglašajo z drugimi podatki. »Če obstajajo tako visoka koruptivna tveganja, je moja zaveza, da je temu… »

Bešič Loredan: Revizija v UKC ugotavlja nespoštovanje predpisov

Zurnal24 13.03.2023
"Eno ključnih sporočil revizije je, da gre za nespoštovanje zakonskih pravil, predvsem glede postopkov javnega naročanja," je na novinarski konferenci pojasnil minister za zdravje. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan se v odzivu na aktulno… »

Bešič Loredan: Zadevi bomo prišli do dna

Delo 13.03.2023
Minister za zdravje je komentiral aktualno dogajanje v zdravstvu. Opravičil se je Glasu ljudstva. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je glede afere v UKC Ljubljana povezane z nevrokirurgom Romanom Bošnjakom, dejal, da gre za nedopustno… »

Ob rednem plačilu so zahtevali še honorar zase

Zurnal24 13.03.2023
Je bil primer nevrokirurga z UKC ljubljana, ki je za samoplačniško operacijo, ki je stala 27 tisoč evrov, zahteval še šest tisoč evrov honorarja, osamljen primer ali zasebne honorarje zahtevajo tudi drugi? Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan… »

Bešič Loredan: Gre za nedopustno dejanje, očitno smo odprli Pandorino skrinjico #video

SiolNET 13.03.2023
"Gre za nedopustno dejanje, očitno smo odprli Pandorino skrinjico potencialno izjemno težkega koruptivnega dejanja," je primer nevrokirurga in s tem povezanega suma korupcije na UKC Ljubljana komentiral zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan… »

Bešič Loredan o sumu korupcije v UKC Ljubljana: Temu bomo prišli do dna

Primorske 13.03.2023
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je napovedal, da bodo v primeru suma korupcije v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zadevi prišli do dna. Med drugim bodo preverili, ali gre za osamljen primer ali sistemski način dela. Če bodo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem