Povezane novice

Bonifika, kmalu se spet vidimo

Primorske 14.03.2023
Rokometni reprezentanti so se že raztepli na vse konce, saj nekatere v zgoščenem sezonskem razporedu kmalu čakajo novi klubski izzivi, a nedeljska predstava Slovenije v navijaškem ozračju koprske Bonifike bo akterjem še nekaj časa ostala v zelo… »

Vas domoljubja in gostoljubja

Primorske 14.03.2023
Na Erzelju so v nedeljo pripravili že 13. pohod Med zaselki in studenci, ki predstavlja utrip v vasici na obronku Vipavskih gričev, popoldne pa so na slovesnosti počastili spomin na tragične dogodke 8. marca 1943, ko je okupator prebivalce pregnal z… »

Vincetičeva besedna ustvarjalnost ujeta v objektiv

Primorske 14.03.2023
Koprska kavarna Loggia vse bolj postaja eno od kulturnih oz. družabnih središč Kopra. Pred časom je bila prostor posebnega večera, posvečenega prezgodaj umrlemu prekmurskemu pesniku in pisatelju Milanu Vincetiču. Primorski slavisti so v Koper… »

Izmenjali so tudi “briško koruzo od pra pra none”

Primorske 14.03.2023
Narava se prebuja in s tem delo na vrtovih in poljih. Samooskrba je vse manj le modni trend, ampak vse bolj tudi potreba oziroma način življenja. Za to pa so potrebna zdrava stara semena, znanje in izkušnje. Vse to so si zbrani podajali na sejmu Podaj… »

Nagrajena koprska inovativnost: vodo mehčajo in oživljajo

Primorske 14.03.2023
Kako izboljšati kakovost vode, je osnovno vprašanje, ki je življenjska in poslovna partnerja, Koprčana Leo Grlj in Gregorja Jasenovca, pred letom in pol privedlo do ustanovitve podjetja Nattura. Z nastavkom za tuš in ostalimi izdelki, ki mehčajo… »

Martin Turk proti Juventusu doživel ognjeni krst v serie A

Primorske 14.03.2023
Eden od številnih nogometašev iz istrskega bazena, ki je zgodaj odšel v tujino, je tudi vratar Martin Turk. Član mlajših selekcij Jadrana iz Dekanov (tam je začel pri sedmih letih) in Kopra je trenutno posojen v Sampdorio, v nedeljo pa je doživel… »

Ne odvzamejo toliko krvi, kot jo v bolnišnici dajejo bolnikom

Primorske 14.03.2023
V Centru za transfuzijsko dejavnost (CTD) je bil včeraj poseben dan, Marjan Paljk iz Velikih Žabelj je namreč stotič daroval kri. Vesel je bil torte in čestitk, z ekipo centra v Šempetru pa poziva ljudi, naj se pridružijo krvodajalcem. Potrebe po… »

Sodijo mu, ker je imel v kletkah pet liščkov

Primorske 14.03.2023
Ker je imel zaščitene liščke v ujetništvu, je na zatožno klop koprskega okrajnega sodišča včeraj sedel Klavdio Kac iz Glema. Tožilstvo mu očita kaznivo dejanje nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami. Kac je priznal, da je… »

Italijani bodo skušali prehiteti Angleže in Nemce

Primorske 14.03.2023
Ta teden bomo dobili še preostale četrtfinaliste nogometne lige prvakov. Rezultatska izhodišča pred povratnimi dvoboji so še najmanj negotova v ponovitvi lanskega finala. EVROPA > Tudi sicer naj bi nogometna sreda potrdila razmerja moči s prvih… »

Podjetniki raje pišejo pisma, kot da bi se dogovarjali z občino

Primorske 14.03.2023
S spremembo prostorskega plana občine Cerkno gre h koncu kalvarija, ki že šest let onemogoča ureditev bivše poslovne stavbe Eta v zdravstveno postajo. Tej še vedno nasprotujejo podjetniki, ki so pozneje kot občina kupili preostale Etine stavbe. Na… »

Po premoru Kras kros v italijanskem ritmu

Primorske 14.03.2023
Po treh letih premora se je otvoritev gorsko kolesarske tekmovalne sezone v Sloveniji spet vrnila v Miren. Osmi maraton Kras kros sta v nedeljo dobila Italijan Daniel Pozzecco in Korošica Blanka Krajnc. MIREN > Preverjeni organizatorji iz AMKK… »

Ali bo nova pešpot v Jernejevem kanalu varna pred plimo?

Primorske 14.03.2023
Bralec nam je poslal fotografije Jernejevega kanala, iz katerih je razvidno, da so nosilni piloti za leseni mostovž ob visoki plimi skoraj povsem pod vodno gladino. Ali to pomeni, da bo tudi mostovž oziroma nova lesena pešpot ob vsakem naraščanju… »

Zeljković ni edini kriv za mršav izkupiček prvoligaša z Bonifike

Primorske 14.03.2023
Prva nogometna liga bo ta teden tekla v pospešenem ritmu, saj bo prihodnji teden znova namenjen reprezentančnim kvalifikacijskim dvobojem. Z zmago Radomelj proti Bravu se zdi, da smo namesto troboja nepričakovano dobili četveroboj za obstanek. Kriza… »

Med podpisniki pisma Golobu tudi 14 primorskih direktorjev zdravstvenih ustanov

Primorske 14.03.2023
Med direktorji zdravstvenih ustanov, ki so zaradi plačnih nesorazmerij zagrozili celo z odstopom, so tudi številni primorski. Od 18 direktorjev pisma premierju Robertu Golobu niso podpisali le direktorji koprskega, sežanskega in tolminskega… »

Drežniške koze v register nesnovne dediščine?

Primorske 14.03.2023
Zadnja leta je zanimanje za rejo avtohtone drežniške koze vse večje, število živali se je povečalo od 600 na tisoč, kar je še vedno malo. Trenutno je rejcev zgolj 37, večina v Posočju, vendar povsod po Sloveniji nastajajo novi tropi. V povojih… »

Usoda nove glasbene šole je še vedno negotova

Primorske 14.03.2023
Sežanski občinski svetniki so na zadnji seji soglasno potrdili proračun za letošnje leto. Strinjali so se, da je razvojno naravnan, čeprav je v njem še precej obveznosti in projektov iz prejšnjega mandata. Obeta pa se tudi nekaj novih, denimo… »

Poleti tekma tudi doma

Primorske 14.03.2023
Smučarsko skakalni klub POK z ajdovske planote Gora je uspešno končal zimsko sezono. Mark Štrancar že trka na vrata FIS tekmovanj. KOVK > Smučarsko skakalni klub POK, ki združuje ljubitelje skokov in tekmovalce s Predmeje, Otlice in Kovka, je po… »

Martin Kmetec: Razbite izložbe opominjajo na minljivost vsega

Primorske 14.03.2023
Katastrofa, ki jo je pred dobrim mesecem povzročil potres v Turčiji in Siriji, se je umaknila iz naših medijev, a razmere na terenu so še vedno apokaliptične. Nadškof in predsednik Turške škofovske konference Martin Kmetec je prizadeto območje… »

Kixu zlato, Bronxu srebro

Primorske 14.03.2023
Konec tedna se je v ajdovski dvorani Police z zlatim odličjem domačega Kixa in s srebrnim Bronxa s Škofij končalo državno prvenstvo fantov kategorije U-13 v dvoranskem nogometu. AJDOVŠČINA > Pri aktualnem prvoligašu Bronxu in Kixu, ki se za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem