Povezane novice

Boscarolov Kolosej zapira vrata, prihaja Odiseja

Primorske 15.03.2023
Ljubljanski kinocenter Kolosej bo jutri zaprl svoja vrata. Iz podjetja Boscarol, ki ga je lani jeseni kupilo na javni dražbi in pred kratkim tudi prevzelo od stečajnega upravitelja, so sporočili, da se poslavlja tudi dosedanje ime. Po potrebni sanaciji… »

Energetsko bodo obnovili OŠ Antona Žnideršiča in staro zgradbo ZD

Primorske 15.03.2023
Občina Ilirska Bistrica bo v javno-zasebnem partnerstvu s koncesionarjem Resalta iz Ljubljane do septembra letos energetsko prenovila Osnovno šolo Antona Žnideršiča in staro zgradbo bistriškega zdravstvenega doma. S 3,5 milijona evrov težko… »

Za težave pri izbiri direktorice je bilo krivo izenačenje glasov

Primorske 15.03.2023
Izbiranje direktorice Goriške knjižnice Franceta Bevka med dvema kandidatkama je dvignilo kar nekaj prahu. Obe sta na tajnem glasovanju sveta zavoda prejeli enako število glasov. Ker ima glas predsednice sveta po poslovniku večjo težo, so se tega… »

Obsodili roparja bencinskega servisa

Primorske 15.03.2023
Italijana, ki sta lani oktobra oropala bencinski servis v Šempetru pri Gorici, pred tem pa poskušala oropati trafikanta na italijanski strani, na Majnicah, sta se na sodišču v Gorici opravičila za svoje početje. Po priznanju krivde so po poročanju… »

Hiška na Griču ali čista desetka po oceni navdušenih gostov

Primorske 15.03.2023
Trikratna Unescova občina Idrija, slovenska rekorderka z vlaganjem v laskave nazive in promocijo, ostaja brez turizma. Lani je s pičlimi 24.000 nočitvami pristala na 68. mestu med turističnimi občinami. Sočasno ima po hribih prezrt smerokaz v redko… »

Revija Acta Histrae ima že 30 let

Primorske 15.03.2023
Ob 30. letniku znanstvene revije Acta Histrae so včeraj v dvorani Pokrajinskega muzeja v Kopru predstavili dela založbe Annales v lanskem letu. Zgodovinar Salvator Žitko je predstavil svoje delo Pričevanja o slovenskem zgodovinopisju Istre. KOPER >… »

Med belimi in rdečimi ... zajci

Primorske 15.03.2023
Spomin na nekaj najhujšega v moderni zgodovini - epidemijo -, ko so se zaprla vrata gledališč, so v ponedeljek istočasno počastili po vsem svetu. Praznovanju trdoživosti živega gledališča, ki ga praznujemo vsako leto 13. marca, se je pridružil… »

Slovenski trojček za uvod

Primorske 15.03.2023
Kolesarska sezona bo tik pred začetkom koledarske pomladi dobila pospešek tudi pri nas. Včeraj je Kolesarska zveza Slovenije predstavila trojček domačih dirk, ki jih bo v nedeljo odprla Velika nagrada Slovenske Istre. Dan prej bo na sporedu svetovna… »

Dva novinca, veliko vprašljivih

Primorske 15.03.2023
Ob začetku novega kvalifikacijskega cikla slovensko izbrano vrsto čaka nov začetek. A ni ravno tako, saj gre za zgolj za nadaljevanje prejšnjih reprezentančnih epizod pod taktirko Matjaža Keka. BRDO PRI KRANJU > Reprezentance so bile v zimskih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem