Povezane novice

"Letos je leto, ko si moramo izboriti evropsko prvenstvo" #video

SiolNET 21.03.2023
"Priložnost, da dobro začnemo, in verjamem, da bomo to tudi naredili," pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 poudarja Jaka Bijol, saj sta prva dva tekmeca (Kazahstan v četrtek in San Marino v nedeljo) premagljiva. Žan Karničnik… »

Primorci v slovenskem vrhu mladih

Primorske 21.03.2023
V zadnjih dneh so potekala tekmovanja Karate zveze Slovenije in Zveze japonskega karateja JKA. Pod okriljem prve je na pokalu Mawashija v Postojni domači klub prireditelj imel kar sedem zmagovalcev, pod okriljem druge pa je na državnem prvenstvu v… »

Velik izziv za Keka. Koga poslati v ogenj namesto Šporarja?

SiolNET 21.03.2023
Slovenska nogometna reprezentanca je v torek dopoldan opravila zadnji trening pred odhodom v Kazahstan. Selektor Matjaž Kek ni mogel računati na vse kandidate, novinec Vanja Drkušić se bo soigralcem pridružil v Astani, "Grka" Andraž Šporar in… »

Dolga pot, umetna trava in mraz

Dnevnik 21.03.2023
Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na pripravah v svoji tradicionalni bazi na Brdu pri Kranju, saj bo v četrtek s tekmo proti Kazahstanu v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija. Slovenci… »

Nov izziv za naše nogometaše

Gorenjski glas 21.03.2023
Brdo pri Kranju – Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je prejšnji teden na Brdu pri Kranju objavil seznam igralcev, na katere bo računal na prvih dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Slovenijo namreč že ta… »

Bijol: Naš cilj mora biti šest točk na uvodnih tekmah

24ur 21.03.2023
Nogometna reprezentanca Slovenije se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so sprva trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, nato pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo… »

Novinci so ostali brez nosilke liste

Primorske 21.03.2023
Odgovorni za občino Idrija, ki so v celoti prevzeli vodstvo KS mesto Idrija, so izpolnili obljube za ponovno aktiviranje krajanov. Je pa lista, ki je ob SD edina zavrnila po njihovem nerealen in za občino nevaren proračun, v občinskem svetu že… »

Koper vsaj začasno odgnal krizo, napeto na dnu lestvice

Primorske 21.03.2023
Zadnji premor v nogometni sezoni 2022/23 pred zaključkom sezone bo zagotovo prav prišel vsem moštvom. Za ene bo bolj brezskrben, za druge pa bo še zadnja priložnost, da sanirajo poškodbe, dvignejo formo in popravijo podrobnosti v igri. KOPER >… »

V Azijo po evropske točke za Nemčijo

Primorske 21.03.2023
Slovenski nogometaši so včeraj odprli novo reprezentančno poglavje, ki ga bodo zaprli 20. novembra, po možnosti z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2024. Kvalifikacije za zaključni turnir, ki ga bo gostila Nemčija, bodo začeli in končali s… »

Napeta sobotna derbija

Primorske 21.03.2023
Drama v balinarski superligi se bo očitno razpletla šele v zadnjih dveh krogih rednega dela sezone. Trenutno je stanje na razpredelnici še vedno izenačeno tako v boju za mesta na zaključnem turnirju kot za obstanek. Privrženci najboljših moških… »

V Italiji ju iščejo zaradi poslov z drogo

Primorske 21.03.2023
Minuli četrtek so novogoriški policisti na podlagi evropskega naloga nataknili lisice 34-letni Novogoričanki in 46-letnemu Novogoričanu. “Evropski priporni nalog je izdala Italija, in sicer zaradi več kaznivih dejanj, povezanih z mamili, tudi v… »

Zakaj so Matulji privlačni za turiste, Ilirska Bistrica pa (še) ne?

Primorske 21.03.2023
Čeprav so najbolj južni kraji ilirskobistriške občine od hrvaškega morja oddaljeni le 20 minut vožnje, doslej te prednosti niso znali najbolje unovčiti. Medtem so le lučaj stran v hrvaški občini Matulji lani našteli preko 100.000 nočitev, cene… »

Zgradili bi cesto na planino, kjer je pravo bogastvo lesa in paše

Primorske 21.03.2023
V občini Bovec spet razmišljajo, da bi na planino Golobar zgradili gozdno cesto. S tem bi uredili dostop do planine z možnostjo paše drobnice in do obsežnih gozdov, ki so v lasti občine in Agrarne skupnosti Čezsoča. V igri so štiri trase. Gradnja… »

V koprski občini nič več “baby boom” generacij

Primorske 21.03.2023
Jeseni bodo v šolske klopi prvič sedli otroci, rojeni leta 2017, ko so v Mestni občini Koper začeli beležiti upad rojstev. Tako so z enajstih osnovnih šol staršem poslali skupaj 580 vabil k vpisu, kar je 50 manj kot lani. Tudi v izolski in… »

Mlade Primorke iz prve roke izvedele, kakšno je delo poslank

Primorske 21.03.2023
Po nekajletnem premoru so mlade ženske spet dobile možnost, da si pobližje ogledajo, kako poteka delo v državnem zboru. Tri Primorke, gimnazijki Viktorija Babič z Montinjana in Anabel Todorović iz Kopra ter osebna asistentka Sanja Baler iz… »

Številni so se vključili v zadnjem hipu

Primorske 21.03.2023
“Po trenutno zbranih podatkih prihajamo na približno 1300 hektarov veliko namakalno območje v občini Ajdovščina, kar je izjemen podatek, če govorimo, da je maksimalna površina namakalnega polja 1450 hektarov,” je ob zaključku zbiranja pogodb… »

Zadnji krog pomemben za Tolmin

Primorske 21.03.2023
Predzadnji krog rednega dela sezone v drugi SKL bo sklenjen jutri z dvobojem med Litijo in Postojno, že nekaj časa pa sta znani sestavi končnice za napredovanje in lige za obstanek. V tretji SKL bo odločitev, ali Tolmin ostaja tretjeligaš, znana po… »

Naša nova kultura bosta burek in “neka cura”

Primorske 21.03.2023
Poezija je odmev, ki prosi senco za ples, je zapisal ameriški pesnik in trikratni Pulitzerjev nagrajenec Carl Sandburg. Ob svetovnem dnevu poezije, ki ga je UNESCO razglasil leta 1999 z namenom promoviranja branja, pisanja, objavljanja in učenja… »

“Smo prva vas v Vipavski dolini”

Primorske 21.03.2023
Krajani Otošč so na sestanku vaške skupnosti z večino podprli pobudo, da se vas priključi občini Vipava. “Geografsko sodimo v Vipavsko dolino, večino storitev opravljamo tu, tudi na področju turizma smo z njo bolj povezani,” je povedal… »

Racmanova varščina ostaja na računu sodišča

Primorske 21.03.2023
Kazenski senat koprskega okrožnega sodišča, ki pod vodstvom sodnice Tatjane Cvetičanin sodi v zadevi Marina, včeraj ni ugodil predlogu Sergeja Racmana, da mu sodišče odpravi varščino. 800.000 evrov, ki jih je pred dobrim poldrugim letom ponudil v… »

Predsednica države: “Na motor z glavo!”

Primorske 21.03.2023
Dan pred prvo preventivno akcijo za večjo varnost motoristov je pri Ilirski Bistrici ugasnilo življenje motorista. Na varnost motoristov so včeraj v Ljubljani opozarjali strokovnjaki agencije za varnost prometa, policisti in prva predsednica države -… »

Visoki cilji zlatih nagrajencev

Primorske 21.03.2023
72 najbolj uspešnih športnikov leta 2022 z ajdovskega območja se že nekaj dni veseli svežih priznanj. Športna zveza Ajdovščina je na tradicionalni svečani prireditvi priznanje za življenjsko delo podelila zaslužnemu rokometnemu delavcu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem