Povezane novice

Slovo konstruktorja planiške letalnice: hvaležen Avseniku, ob gradnji sedel s Titom

SiolNET 21.03.2023
Gospod z veliko začetnico je bil Janez Gorišek. Konstruktor številnih skakalnic in letalnic širom po svetu. Zgodovino smučarskih skokov je pisal z zlatimi črkami. Prav posebno mesto je imela v njegovem srcu planiška lepotica, ki nosi ime po njem in… »

ŽALOSTNA VEST: Umrl je Janez Gorišek, legenda Planice

Regional 21.03.2023
V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, nekdanji smučarski skakalec in športni delavec, legenda Planice. Gorišek je kot gradbenik s starejšim bratom Vladom Goriškom projektiral slovito letalnico v Planici, ki je bila… »

ŽALOSTNA VEST: Od nas se je poslovil oče Planice Janez Gorišek

Gorenjski utrip 21.03.2023
Le nekaj dni pred poleti v Planici, se je od nas za vedno poslovil oče Planiške velikanke. V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek. Bil je slovenski gradbeni inženir, oče Planice in nekdanji smučarski skakalec ter športni delavec. Za vedno bo… »

Zavedno nas je zapustil oče Planice, Janez Gorišek

Goriški portal 21.03.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Od nas se je poslovil oče Planice. Le nekaj dni pred poleti v Planici, nas je, v 90. letu starosti, zapustil slovenski gradbeni inženir, oče Planice in nekdanji… »

Janez Gorišek (1933 – 2023): Novega svetovnega rekorda v Planici ni dočakal

Dnevnik 21.03.2023
V 90. letu starosti se je poslovil Janez Gorišek, ki je z bratom Vladom projektiral letalnico v Planici. Medtem ko ljubitelji smučarskih skokov nestrpno čakajo na zaključek svetovnega pokala s poleti v Planici, kar je eden od vrhuncev vsake sezone, se… »

Umrl je Janez Gorišek, konstruktor letalnice v Planici

RTV Slovenija 21.03.2023
V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek, poroča Delo. Smučarski skakalec in gradbeni inženir, ki je skupaj z bratom Vladom skonstruiral letalnico v Planici in nato od leta 1969 tudi bedel nad največjo skakalnico na svetu. Brata Gorišek sta bila… »

Umrl je legendarni Janez Gorišek

SiolNET 21.03.2023
V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, nekdanji smučarski skakalec in športni delavec, prava legenda Planice, ki je konstruiral Letalnico bratov Gorišek. Janez Gorišek je kot gradbenik s starejšim bratom Vladom… »

Umrl je Janez Gorišek, legenda Planice

Primorske 21.03.2023
V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, nekdanji smučarski skakalec in športni delavec, legenda Planice. Gorišek je kot gradbenik s starejšim bratom Vladom Goriškom projektiral slovito letalnico v Planici, ki je bila… »

Umrl je Janez Gorišek, planiška legenda

Zurnal24 21.03.2023
Umrl je legendarni Janez Gorišek, oče planiške letalnice. V 90. letu starosti je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, nekdanji smučarski skakalec in športni delavec, prava legenda Planice. Gorišek je kot gradbenik s starejšim bratom… »

Umrl je konstruktor planiške letalnice

Nova 24TV 21.03.2023
Janez Gorišek, eden od konstruktorjev letalnice v Planici (Foto: STA) Danes dopoldne je v 90. letu starosti umrl konstruktor planiške letalnice Janez Gorišek. Čez slaba dva tedna bodo najboljši skakalci na svetu v Planici lovili daljave prek dvesto… »

Umrl je Janez Gorišek

Delo 21.03.2023
V starosti 89 let je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, smučarski skakalec in športni delavec, legenda Planice. V starosti 89 let je umrl Janez Gorišek, slovenski gradbeni inženir, smučarski skakalec in športni delavec. Kot gradbenik… »

Novice dneva »

Slovensko veleposlaništvo v ZDA tarča vandalizma

RTV Slovenija pred tremi uramiše 1 povezana

Edmonton za vodstvo v seriji napolnil mrežo Los Angelesa

RTV Slovenija pred 9 uramiše 6 povezanih

14-letnik izgubil življenje na cesti

Necenzurirano pred 11 uramiše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem