Povezane novice

Nataša Pirc Musar v ZN / »Dostop do čiste pitne vode ne sme biti nedosegljiv luksuz«

Mladina 22.03.2023
Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je v prvem nastopu v Generalni skupščini ZN, kjer poteka konferenca o vodi, poudarila, da je voda življenje, obstoj in mir. Nataša Pirc Musar je v prvem nastopu v Generalni skupščini ZN, kjer poteka… »

Brežan: Slovenija je kredibilna mednarodna partnerica

Dnevnik 22.03.2023
Medtem ko naša analiza kaže, da Slovenija evropski denar za protipoplavne ukrepe deli mimo predvidenih postopkov in prioritetnih območij, minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan našo državo na mednarodnem parketu predstavlja kot zgled… »

Guterres ob začetku konference ZN-a o vodi kritičen do čezmerne porabe

RTV Slovenija 22.03.2023
Na sedežu ZN-a v New Yorku se je začela druga mednarodna konferenca o vodi na visoki ravni, ki se je udeležuje tudi slovenska delegacija pod vodstvom predsednice Nataše Pirc Musar. Ta se je zavzela za posebnega odposlanca ZN-a za vodo. Generalni… »

Nataša Pirc Musar na drugi konferenci ZN o vodi v New Yorku #video

SiolNET 22.03.2023
Nataša Pirc Musar je v prvem nastopu v Generalni skupščini ZN, kjer poteka konferenca o vodi, poudarila, da je voda življenje, obstoj in mir. Na plenarnem delu konference je v imenu koalicije za čezmejno vodno sodelovanje izjavila, da pomanjkanje… »

Ministri v New Yorku, Afrika v Sloveniji

Delo 22.03.2023
Slovenija je porumenela, Kras počrnel, več kot 100.000 ljudem so vodo vozili s cisternami. Voditelji in ministri z vsega sveta bodo v newyorški palači Organizacije združenih narodov tri dni razpravljali o številnih problemih vode, ki skrbijo svet… »

Danes obeležujemo “Svetovni dan voda”

Savinjsko Šalaške 22.03.2023
Svetovni dan voda obeležujemo vsako leto 22. marca, od leta 1992, ko je bil izbran na konferenci Združenih narodov o okolju in razvoju v brazilskem Riu de Janeiru. Njegov namen je ozaveščanje o pomenu pitne vode ter trajnostne rabe vodonosnikov. Gre… »

Svetovni dan voda posvečen reševanju vodne in higienske krize

Primorske 22.03.2023
Svetovni dan voda, ki ga obeležujemo danes, je letos posvečen reševanju vodne in higienske krize. Z geslom Pospešimo spremembe ljudi po vsem svetu nagovarja k hitrejšemu ukrepanju za izboljšanje stanja. V Sloveniji se bo danes zvrstilo več… »

Bodimo del spremembe. Vsaka kapljica šteje.

Domžalec 22.03.2023
Vsako leto 22. marca obeležujemo svetovni dan voda, ki ga je generalna Skupščina OZN leta 1992 razglasila z namenom ozaveščanja o pomenu te pomembne dobrine, ki omogoča življenje. V Sloveniji imamo srečo, da je vode zaenkrat dovolj, da je pitna… »

Druga konferenca ZN-a o vodi, Slovenija bo predstavila svoje pomembne dosežke v kontekstu vode

RTV Slovenija 22.03.2023
"Verjamem, da bo Slovenija, ki bo v naslednjem letu prevzela predsedovanje Konvenciji o vodi, s svojimi aktivnostmi in zavezami dokazala, da je voda pomembna tema," je pred konferenco o vodi dejal minister za naravne vire Uroš Brežan. Na svetovni dan… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem