Povezane novice

Kavcijski sistem bi deloval tudi v boju proti smetenju

Primorske 23.03.2023
Analiza odvrženih smeti ob cestah, ki so jo naredili Ekologi brez meja, vodi k sklepu, da bi bilo treba tudi v Sloveniji čim prej uvesti kavcijski sistem za embalažo pijač. Smeti ob cestah bi bilo za tretjino manj, če bi lahko potrošniki - podobno… »

V Izoli društvom namenili več denarja

Primorske 23.03.2023
Po skoraj dve uri in pol trajajoči obravnavi je občinski svet danes po skrajšanem postopku sprejel - v času enomesečne javne obravnave - za približno 200.000 evrov “težji” predlog proračuna za letos, ki predvideva 28,94 milijona evrov… »

Z gorenjsko trmo v Novo Gorico

Primorske 23.03.2023
Druga nagrada Goriške in Vipavske doline je tako kot krstna izvedba postregla z nepredvidljivim razvojem dogodkov, ki pa je tudi letos osrečil enega od papirnatih favoritov. Hrvata Frana Miholjevića je na zmagovalnem seznamu nasledil Čeh Adam… »

“Epidemija kratkovidnosti - posledica nezdravih navad in odnosov”

Primorske 23.03.2023
Nezdrav življenjski slog in škodljive navade se zrcalijo tudi v boleznih na očeh. Pogosto so težave z vidom tudi posledica drugih, še neodkritih bolezni, kar pokažejo dodatne preiskave. Vse več ljudi pesti kratkovidnost, pogosta posledica dela z… »

Ob 16. uri kvalifikacije za EP, prva na igrišče Kazahstan in Slovenija

Primorske 23.03.2023
Danes se začenjajo kvalifikacije za prihodnje evropsko prvenstvo, ki bo v več nemških mestih poleti prihodnje leto. Na prvenstvu bo sodelovalo 24 reprezentanc, kvalifikacijska skupina pa Sloveniji daje realno upanje, da bi se lahko po 13 letih znova… »

Zložljivi stebri rešijo preskrbo z elektriko

Primorske 23.03.2023
Zložljivi, tako imenovani havarijski stebri, v primeru naravnih ujm oziroma nastajanju škod - havarij, kot so vetrolomi in žled, zelo hitro nadomestijo poškodovane klasične na visokonapetostnih daljnovodih. Kako se jih sestavlja in kako naj bi pet… »

Milan Bogatič: “Bi potegnili denarnico iz žepa, če bi to stalo vas in ne občine?”

Primorske 23.03.2023
Novi izolski župan Milan Bogatič je pripravil predlog letošnjega proračuna, ki predvideva 28,94 milijona evrov prihodkov in 29,66 milijona odhodkov. Osnutek proračuna bo danes potrjeval občinski svet, Bogatiča pa smo vprašali, zakaj ni v njem… »

Ob vhodu v mesto tudi McDonald's?

Primorske 23.03.2023
Podoba območja ob glavnih vpadnicah v Postojno se bo v prihodnjih letih precej spremenila. Petrol tukaj načrtuje novogradnjo sodobnega bencinskega servisa, ob katerem naj bi bila tudi restavracija McDonald's, občina veliko parkirišče za dnevne… »

Spet poskušajo uresničiti projekt “mesar v Piranu”

Primorske 23.03.2023
Občina Piran bo predvidoma v prihodnjih dveh tednih objavila nov razpis za najem nekdanje mesnice na Zelenjavnem trgu v centru Pirana. Pirančani in Pirančanke so namreč že več let brez mesarja, pri katerem bi lahko kupili sveže meso. PIRAN > Mesar… »

V Tolminu prvi center za delo na daljavo

Primorske 23.03.2023
V Tolminu nameravajo prvi v Sloveniji urediti center za delo na daljavo, pri čemer imajo vso podporo ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj. Letos bodo pripravili projekte, center pa bo v občinskih prostorih na Trgu 1. maja v starem delu mesta… »

Višje sodišče je “odpustilo” Lahajnarja

Primorske 23.03.2023
Potem ko je koprsko delovno sodišče dvakrat razsodilo, da je Gregorja Lahajnarja policija odpustila nezakonito, je višje sodišče zdaj odločilo, da je bila odpoved zakonita. Višji sodniki so razsodili, da je Lahajnar naklepno kršil ukaze in… »

Rodovitno zemljo bo pred burjo varovalo 45 kilometrov zelenih mejic

Primorske 23.03.2023
V Vipavski dolini bodo jeseni začeli saditi zelene protivetrne pasove, ki bodo polja ščitili pred vetrno erozijo. Skupaj bodo zasadili približno 45 kilometrov mejic, projekt bo po ocenah stal 1,5 milijona evrov, podpira ga tudi ministrstvo za… »

O karieri razmišlja trezno in stvarno

Primorske 23.03.2023
Jana Stanišić je prehodila dolgo pot od rodnega Novega Sada, prek Vrhnike do Kopra, kjer živi zadnjih pet let. Vseskozi jo spremlja klavir, ki ga je kot maturantka in kot nagrajenka številnih klavirskih tekmovanj izbrala za nadaljnji študij. 18-letna… »

Po akciji so skupaj nazdravili na dobro kri

Primorske 23.03.2023
Sestre Svetega Martina so tudi letos v dokaz in razmislek o zdravem načinu življenja organizirale krvodajalski dan. V šempetrskem Centru za transfuzijsko dejavnost se je včeraj zbralo 47 krvodajalcev, pet udeležencev je kri darovalo prvič. ŠEMPETER… »

Kadilnicam so šteti dnevi

Primorske 23.03.2023
Predlog nove zakonodaje o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov predvideva prepoved arom v elektronskih cigaretah in izenačitev tistih z in brez nikotina, ukinitev in prepoved kadilnic v javnih prostorih ter učinkovitejše izvajanje zakona… »

Državno smučarsko prvenstvo uspešno tudi za primorske otroke

Primorske 23.03.2023
V nedeljo se je v Kranjski Gori in na Arehu končalo državno prvenstvo otrok v alpskem smučanju. Presenetljivo je za največji primorski uspeh, tretje mesto, poskrbel tekmovalec koprskega Vitasa Enej Kukanja. KRANJSKA GORA > Otroci v starostnih… »

Valantu še dve leti zaporne kazni

Primorske 23.03.2023
Če bo obveljala sodba koprskega okrožnega sodišča, bo Stanislav Valant za zapahi preživel še dve leti. Že zdaj v zaporu prestaja dve leti in deset mesecev zapora, ki mu ga je prisodilo ljubljansko sodišče. Senat koprskega okrožnega sodišča je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem