Povezane novice

Macron: Nasilju ne bomo popuščali. Svet Evrope kritizira nasilnost francoske policije.

RTV Slovenija 24.03.2023
V Franciji so se protesti proti sporni pokojninski reformi marsikje sprevrgli v nasilne. V Bordeauxu so protestniki zažgali vrata mestne hiše, v Parizu so v policiste metali kamenje in molotovke. Obisk britanskega kralja Karla III. je prestavljen… »

Britanski kralj ostaja doma

Delo 24.03.2023
Karla III. so sicer v Franciji pričakovali v nedeljo, a bo zaradi napovedanih novih protestov v državi organiziran v najkrajšem možnem času. Obisk britanskega kralja Karla III. v Franciji, kjer so ga pričakovali v nedeljo, je bil zaradi protestov… »

[Video] Francoski notranji minister izrazil podporo policistom, ki preprečujejo nasilne proteste

Nova 24TV 24.03.2023
Protesti v Franciji (Foto: epa) Francoski sindikati so prihodnji teden pozvali k novim vsedržavnim protestom, potem ko je v četrtek več kot milijon ljudi protestiralo po vsej državi proti vladnemu poskusu uveljavitve pokojninske reforme. V mestu… »

Obisk Karla III. v Franciji prestavljen zaradi protestov

Dnevnik 24.03.2023
Obisk britanskega kralja Karla III. v Franciji, kjer so ga pričakovali to nedeljo, je bil zaradi protestov proti pokojninski reformi preložen, je danes sporočilo francosko predsedstvo. To bi bil prvi državniški obisk Karla III. v tujini v času… »

Med protesti v Bordeauxu ogenj poškodoval mestno hišo

Delo 24.03.2023
Zaradi protestov sta bila motena železniški promet in delovanje naftnih rafinerij, z dela so odšli učitelji in delavci na pariškem letališču. V Franciji so v četrtek znova potekali množični protesti proti sporni pokojninski reformi. V Bordeauxu… »

Kaos zaradi upokojevanja, gorela je mestna hiša

Zurnal24 24.03.2023
V Franciji se nadaljujejo protesti zaradi pokojninske reforme. V mestu Bordeaux so protestniki zažgali mestno hišo. V četrtek je bilo na ulicah več kot milijon protestnikov, od tega v Parizu 119 tisoč, so ocene notranjega ministrstva. Policija je v… »

Pariz kot vojno območje, v Bordeauxu gorela mestna hiša #video

SiolNET 24.03.2023
Deveti dan protestov proti pokojninski reformi je minil v znamenju izgredov ter blokad železniških postaj, cest in pariškega letališča. V mestu Bordeaux so protestniki zažgali mestno hišo, v Parizu pa so goreli kioski in kupi smeti, ki se zaradi… »

VIDEO: Francija v ognju, protesti preraščajo v nemire

Necenzurirano 24.03.2023
Na ulicah protestniki zažigajo smeti in druge predmete, razbijajo izložbe, grozijo z nasiljem, policija je zato uporabila solzivec in aretirala več kot 80 ljudi. Zaradi nove pokojninske reforme, ki zvišuje upokojitveno starost na 64 let, v Franciji… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem