Povezane novice

Izraelski premier prisiljen v premor

Dnevnik 27.03.2023
Izraelski premier je po napovedi splošne stavke za nekaj tednov prestavil potrjevanje sporne pravosodne reforme, ni pa se ji odrekel. Vprašanje je, če to sploh še lahko stori in politično preživi. Dvanajst tednov po začetku velikih protestov proti… »

Netanjahu po množičnih protestih začasno ustavil sprejemanje pravosodne reforme

RTV Slovenija 27.03.2023
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je po večtedenskih množičnih protestih potrdil začasno ustavitev sprejemanja sporne pravosodne reforme. V skladu s to odločitvijo bo izraelski parlament o reformi lahko najprej odločal šele konec aprila… »

Netanjahu po množičnih protestih: Ne sme priti do izbruha državljanske vojne #video

SiolNET 27.03.2023
V Izraelu so v nedeljo zvečer po odstavitvi ministra za obrambo Joava Galanta zaradi kritik pravosodne reforme izbruhnili množični protesti, poročajo tuje tiskovne agencije. V Tel Avivu se je zbralo več deset tisoč ljudi, v Jeruzalemu so razjarjeni… »

Izrael / Množični protesti zaradi odstavitve ministra za obrambo

Mladina 27.03.2023
Premier Benjamin Netanjahu je odstavil obrambnega ministra, potem ko je ta vlado pozval k zadržanju sporne pravosodne reforme. V Izraelu so v nedeljo zvečer po odstavitvi ministra za obrambo Joava Galanta zaradi kritik pravosodne reforme izbruhnili… »

Izraelski parlamentarni odbor za pravosodje potrdil osrednji del sporne reforme

Primorske 27.03.2023
Izraelski parlamentarni odbor za pravosodje je danes potrdil predlog zakona o spremembi sestave odbora za izbor sodnikov, ki je osrednji del sporne pravosodne reforme, proti kateri v Izraelu že tedne potekajo množični protesti. Medtem je vodja… »

Izrael: Levičarski aktivisti preplavili ulice

Nova 24TV 27.03.2023
Foto: epa Več deset tisoč protestnikov se je v spontanem izbruhu jeze odpravilo na ulice v mestih po Izraelu, potem ko je premier Benjamin Netanjahu nenadoma odpustil svojega obrambnega ministra, ker je izpodbijal njegov načrt za prenovo pravosodja… »

Razjarjeni protestniki prebili cestno zaporo pri Netanjahujevi rezidenci

Delo 27.03.2023
Različni sindikati so za danes napovedali stavke. Natanjahu menda razmišlja o ustavitvi vladnih načrtov. Na desettisoče ljudi je včeraj zvečer na ulicah Izraela protestiralo, ker je premier Benjamin Netanjahu odstavil svojega ministra za obrambo… »

Vrenje v sveti deželi: protestniki prebili blokado blizu Netanjahujevega doma!

Zurnal24 27.03.2023
Odstavitev ministra je še poglobila razkol med javnostjo in desničarsko vlado. V Izraelu so v nedeljo zvečer po odstavitvi ministra za obrambo Joava Galanta zaradi kritik pravosodne reforme izbruhnili množični protesti, poročajo tuje tiskovne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem