Povezane novice

Metalska okupacija Cankarjevega doma

Primorske 28.03.2023
Pred nastopom britanske skupine Iron Maiden, ki bo 28. maja stresel ljubljanske Stožice, se je frontman zasedbe Bruce Dickinson že minulo soboto ustavil v Cankarjevem domu, kjer je z zvezdniško zasedbo odigral paleto orkestralnih priredb skladb iz… »

Samostan s toliko dragocenostmi bi moral biti državni spomenik

Primorske 28.03.2023
Frančiškanski samostan na Kostanjevici, cerkev, grobnica zadnjih članov francoske kraljeve rodbine Burbonov in Škrabčeva knjižnica so že desetletja spomeniki lokalnega pomena, novogoriška enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine in Goriški… »

20-letnica rojstva Shoto kluba: “neverjetno čaroben večer” sredi dneva

Primorske 28.03.2023
V soboto dopoldne je v Ljubljanski ulici v Izoli zavel duh nekdanjega Shoto kluba, ki se je v svoji veliko prekratki, a zelo bogati petletni zgodovini pri mnogih ljubiteljih alternativne glasbe zapisal kot nepozabno koncertno prizorišče. IZOLA > Tu se… »

V Brda bi vabili z glampingom v mehurčku

Primorske 28.03.2023
Glamping v mehurčku v Brdih in aplikacija, ki opozarja na nenaden dvig reke ali nevarne pretoke, sta poslovni ideji dijakov 3. letnika Srednje ekonomske in trgovske šole (SETŠ) Nova Gorica, ki sta poželi uspehe na državni in mednarodni ravni. Razvili… »

Ni dokazov, da sta policista vedela za tatvino v trgovini

Primorske 28.03.2023
Ker ni mogel nihče potrditi, da sta policista v gostilni Karjola v Marezigah pred dobrimi tremi leti izvedela za tatvino v sosednji trgovini, ju je koprska sodnica oprostila obtožbe. Tožilka je sicer trdila, da se nista pustila motiti, ker sta malicala… »

Polemično o info točki Kraški rob pod viaduktom Črni Kal

Primorske 28.03.2023
Ureditev vstopne točke za raziskovanje Kraškega roba in zelenega podeželja pod viaduktom Črni Kal sproža polemična razmišljanja. “Javnost je za projekt izvedela prepozno in s tančico skrivnosti. Iz gradiv na nedavni seji občinskega sveta… »

Bodo lokalni kmetje na Belvederju izrinili preprodajalce sadja?

Primorske 28.03.2023
Sezonska in “drive in” tržnica Loreto, ki so si jo zamislili v KS Jagodje-Dobrava ob regionalni cesti Jagodje-Strunjan in za katero so lani jeseni položili temeljni kamen, bo zaživela konec prihodnjega meseca. Na njej bodo prodajali lokalni… »

Bi lahko policijo vodil tudi nekdo, ki ni bil nikoli policist?

Primorske 28.03.2023
Minister Boštjan Poklukar je napovedal, da bo poskušal spremeniti pogoje, ki so potrebni za imenovanje generalnega direktorja policije. Novela naj bi bila že pripravljena, a z njo ni seznanjen še nihče. SLOVENIJA > Notranji minister Boštjan Poklukar… »

Primorci v Vrtojbi pridno zbirali odličja

Primorske 28.03.2023
Nedeljska mednarodna dirka gorskih kolesarjev v olimpijskem krosu je štela tudi za slovenski pokal za vse kategorije - od otrok do veteranov. Primorci so pridno zbirali odličja. VRTOJBA > Domače kolesarsko društvo Deš Fleš je na prenovljeno progo in… »

Malčki v štanjelskem vrtcu bodo združeni pod skupno streho

Primorske 28.03.2023
Po 25 letih od gradnje štanjelski vrtec ne zadošča več potrebam in standardom, zato ga bo komenska občina razširila in prenovila. Dela se bodo začela v aprilu in bodo zaključena predvidoma januarja prihodnje leto. V času gradnje bodo en oddelek… »

Namesto resničnostnega šova v Slapniku vandali in tatovi

Primorske 28.03.2023
V vas Slapnik, kjer so pred leti hoteli organizirati resničnostni šov, so v soboto dopoldne hiteli gasilci in policisti. V zapuščeni vasi je zagorelo, vse kaže, da je požar nekdo podtaknil, v dveh sosednjih hišah pa je povzročil pravo razdejanje… »

V objektu v Zalogu bodo ubili dve muhi na en mah

Primorske 28.03.2023
Priprave na gradnjo stanovanjskega objekta v Zalogu 11 so v polnem zamahu. Do sredine aprila bo odprt razpis za izvajalca, z gradnjo bi začeli maja in jo končali avgusta prihodnje leto. Sedem neprofitnih stanovanj bo občina uporabnikom razdelila v… »

Bodo odpadke iz Martexa odstranili do konca junija?

Primorske 28.03.2023
Dobro leto dni po odkritju 2300 ton nezakonitih odpadkov iz Martexa še niso odstranili. Ministrstvo je to naložilo stečajnemu upravitelju Blažu Poljanšku, ki pa je zoper odločbo sprožil upravni spor, prepričan, da odstranitev ni njegova naloga… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem