Povezane novice

Državni zbor podprl novelo zakona o tujcih

Primorske 28.03.2023
Poslanci državnega zbora (DZ) so s 45 glasovi za in 31 glasovi proti podprli novelo zakona o tujcih, ki ohranja pogoj znanja slovenskega jezika na stopnji A1 za družine tujcev. Novela odpravlja ovire pri zaposlovanju tujcev in omogoča hitrejše vodenje… »

DZ sprejel noveli zakonov, ki urejata zaposlovanje in prebivanje tujcev pri nas

RTV Slovenija 28.03.2023
DZ je s 56 glasovi za in 20 proti sprejel novelo zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki poenostavlja zaposlovanje tujcev. S 45 glasovi za in 31 proti je potrdil tudi novelo zakona o tujcih. Poslanci DZ-ja so s 45 glasovi za in 31… »

Vladajoča večina podprla sporno novelo zakona o tujcih

Nova 24TV 28.03.2023
Foto: STA DZ je danes s 56 glasovi za in 20 proti sprejel novelo zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki poenostavlja zaposlovanje tujcev. V koaliciji so spremembe pozdravili, saj da naslavljajo problem pomanjkanja kadra v javnem… »

Poslanci dali zeleno luč, opozicija opozarjala na zlorabe

Zurnal24 28.03.2023
V državnem zboru (DZ) so poslanci glasovali o noveli zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev ter noveli zakona o makrobonitetnem nadzoru finančnega sistema. DZ je s 56 glasovi za in 20 proti sprejel novelo zakona o zaposlovanju… »

DZ s 45 glasovi za in 31 proti podprl novelo zakona o tujcih

Dnevnik 28.03.2023
Poslanci DZ so z 45 glasovi za in 31 glasovi proti podprli novelo zakona o tujcih, ki ohranja pogoj znanja slovenskega jezika na stopnji A1 za družine tujcev. Novela odpravlja administrativne ovire pri zaposlovanju tujcev in omogoča hitrejše vodenje… »

DZ sprejel novelo zakona o tujcih, v središču Ljubljane pa protestni shod #foto

SiolNET 28.03.2023
Državni zbor je s 45 glasovi za in 31 proti podprl novelo zakona o tujcih. Notranji minister Boštjan Poklukar je v predstavitvi novele dejal, da z zakonom predvsem odpravljajo administrativne ovire pri zaposlovanju in integraciji tujcev. V predlogu… »

Tujci v Sloveniji predstavljajo že 13 odstotkov vse delovne sile

Necenzurirano 28.03.2023
Državni zbor danes sprejema zakonodajo, ki naj bi poenostavila zaposlovanje tujcev. Zapletlo se je pri zahtevah o znanju jezika. Poslanci se bodo danes sestali na izredni seji, na dnevnem redu bosta novela zakona o tujcih ter novela zakona o… »

DZ na izredni seji o postopkih za prebivanje in zaposlovanje tujcev

Delo 28.03.2023
Poslanci bodo obravnavali predloga novel zakonov o tujcih ter o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, ki poenostavljata pridobitev dovoljenj. DZ bo danes na izredni seji obravnaval predloga novel zakonov o tujcih ter o zaposlovanju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem