Povezane novice

Koprskemu stanovanjskemu skladu točka v bitki z državnimi birokrati

Primorske 29.03.2023
V ministrstvu za okolje, podnebje in energijo so se potegnili nazaj pri kritiki rešitve, ki jo je koprska občina predvidela za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode za 166 javnih najemnih stanovanj v soseski Nova Dolinska v Kopru. Zdaj so… »

Vse več Slovencev si stanovanje omisli v sosednji Gorici

Primorske 29.03.2023
Cene nepremičnin v Sloveniji so za znaten del prebivalstva nedosegljive, zato mnogi v iskanju stanovanja pogledujejo v Gorico, kjer slovenski kupci po nekaterih ocenah že predstavljajo kar tretjino nepremičninskega trga. V Italiji so stanovanjski… »

Devet nepremičnin išče nove lastnike

Primorske 29.03.2023
Koprska občina je na javno dražbo, ki bo jutri (30. marca), uvrstila devet nepremičnin. Z njimi želi iztržiti vsaj 950.326 evrov. KOPER > Prodajajo tri nepremičnine, ki so na širšem območju graščine Panajotopulo. Prvi dve, vrt in dvorišče… »

Obolelim in ogroženim zaradi azbesta pomagajo v vseslovenskem društvu

Primorske 29.03.2023
Azbest se je dolga desetletja uporabljal za raznovrstne namene, dokler niso ugotovili njegovega škodljivega vpliva na zdravje ljudi, a kljub ukinitvi proizvodnje se ga še nismo popolnoma znebili. SLOVENIJA > Nedavno smo tudi v Sloveniji dobili pravilnik… »

Še ena vez med Goricama

Primorske 29.03.2023
Čezmejna pešpot, ki vodi s parkirišča pri cerkvi na Kapeli do ulice Via della Cappela v Gorici, dobiva novo podobo in urbano opremo. Revitalizacija priljubljene pešpoti je skupen projekt obeh Goric. Uradno jo bodo odprli v aprilu. NOVA GORICA >… »

Dama s kamelijami

Primorske 29.03.2023
Vrt Nadje Kuk iz Podmarka je povsem rožnat. Krasita ga do šest metrov visoki kameliji. “Možno je, da sta najlepši in največji v Sloveniji,” je ponosna. PODMARK > Kot pravi Nadja Kuk, kamelije niso zahtevne. Pogoj zanje je kisla zemlja, zdržijo… »

Slovenci bomo prisiljeni menjati okna in izolirati hiše

Primorske 29.03.2023
Evropa si želi tudi s prenovami hiš doseči visoko zastavljene okoljske cilje. V Sloveniji, kjer je izjemno velik delež starih energetsko potratnih hiš, se bomo tako soočili z velikim izzivom. SLOVENIJA > Evropski parlament je sprejel osnutek… »

14-letni Aleks je razvil izvirno matematično idejo

Primorske 29.03.2023
Matematika med najstniki ni najbolj priljubljena, a obstajajo izjeme. Aleks Žigon Tankosič z Vogrskega je učenec 9. razreda OŠ Milojke Štrukelj, ki ga že od malih nog zanimajo števila. To strast je z leti usmeril v raziskovanje na področju… »

Vodarina bo dražja, a ne toliko, kot je pričakovalo javno podjetje

Primorske 29.03.2023
Podobno kot v ostalih štirih goriških občinah, se bodo zneski na položnicah za vodarino zvišali tudi v Šempetru in Vrtojbi. A ne za 19,13 evra, kot je predlagalo javno podjetje Vodovodi in kanalizacija, pač pa “le” za 9,48 evra, kot je… »

Zmajarjem se slabo piše

Primorske 29.03.2023
Zračni prostor nad Vipavsko dolino je minuli teden že enajstič polnilo mednarodno tekmovanje jadralnih zmajarjev. Zmagal je Italijan Christian Ciech pred Mariborčanom Primožem Gričarjem. Denar, ki so ga zbrali na prireditvi, namenjajo ukrajinskemu… »

Pahor končal, Pirc Musar pa začela z ukrajinskim državljanom

Primorske 29.03.2023
Po treh mesecih v predsedniški palači je predsednica republike Nataša Pirc Musar podpisala svoja prva ukaza o pomilostitvi, kar je akt milosti, pridržan šefu države, ki ga za to pooblašča slovenska ustava. LJUBLJANA > “Predsednica republike je… »

Baritonist Jure Počkaj kot grof Luna na odru ljubljanske Opere

Primorske 29.03.2023
Na odru SNG Opera in balet Ljubljana so konec prejšnjega tedna premierno uprizorili opero Trubadur, ki velja za biser opusa Giuseppeja Verdija. V zgodbi, ki se spleta okoli ljubezenskega trikotnika med plemkinjo Leonoro, trubadurjem Manricom in grofom… »

Tudi na Krasu in v Brkinih dražja smetarina in vrtec

Primorske 29.03.2023
S 1. aprilom se štirim kraško-brkinskim občinam obeta podražitev smetarine in programov vrtca. Položnice za odvoz smeti bodo v povprečju višje za desetino, za vrtec pa za dobrih sedem oziroma dvanajst odstotkov. Nove cene so že potrdili sežanski… »

Spomladanski vrhunci šele prihajajo

Primorske 29.03.2023
Potem ko so sinoči odigrali še zadnje tekme uvodnega marčevskega cikla kvalifikacij za evropsko prvenstvo, bo pozornost na nogometnih zelenicah do sredine junija znova uprta v klubsko sceno. EVROPA > Vrhunec bo seveda finale lige prvakov (LP), ki ga bo… »

Plesna hipnoza fantov iz Krškega

Primorske 29.03.2023
Pred njimi že hodi glas, da so odličen koncertni bend, ki poslušalca posrka v nalezljivo elektro dance rock mašino in do konca ne izpusti iz rok. Preverili smo, o čem govori legenda in skupino Kontradikshn ulovili na koncertu v izolskem Hangar baru… »

Javna hiša v Križu: Seks s prostitutko šele po plačilu pijače

Primorske 29.03.2023
“Ne priznam,” je Kraševec Simon Macarol, domnevni vodja hudodelske združbe, ki naj bi pred leti v Križu pri Sežani izkoriščala prostitutke z vseh vetrov, odgovoril sodniku Julijanu Glavini na vprašanje, ali prizna krivdo za očitke iz… »

Bali so se pozebe, a prav hudo ni bilo

Primorske 29.03.2023
V torek zgodaj zjutraj so se temperature v nižjih in ravninskih legah v Vipavski dolini, Brdih in v slovenski Istri spustile do dve stopinji pod ničlo, tako da so bili sadjarji v skrbeh za cvetoče nasade. Ponekod so tudi zakurili. Strokovnjaki večje… »

Znanje motoristi krepijo tudi med stožci

Primorske 29.03.2023
Avto-moto društvo (AMD) Gorica je v nedeljo v sodelovanju s policisti, AMZS, občino in dijaki v Kromberku priredilo tradicionalno usposabljanje motoristov in srečanje z vozniki starodobnih vozil. “Nekateri si kupijo motor in mislijo, da vse znajo, a… »

Novice dneva »

Danes praznujemo dan upora proti okupatorju

Dnevnik pred 20 minutamiše 1 povezana

Kako hiter internet ima Slovenija v primerjavi z drugimi

Finance.si pred 44 minutamiše 1 povezana

Naj vas v gorah ne zavedejo spomladanske razmere v dolini

Dnevnik pred 20 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem