Povezane novice

V Idriji bo brez zdravnika kmalu 2259 pacientov

Primorske 30.03.2023
V občini Idrija ima dostop do izbranih zdravnikov trenutno okrog 60 odstotkov občanov. S skorajšnjo upokojitvijo zdravnice jih bo brez 2259. Do konca leta se bo s porodniške vrnila ena zdravnica, ena iz tujine se bo zaposlila. V štirih letih naj bi… »

Korenika: “Plaža v Portorožu ni primerna za masovne koncerte, kot je Severinin”

Primorske 30.03.2023
S prihodom Andreja Korenike v občinsko palačo na Tartinijevem trgu v Piranu se je začelo povsem novo obdobje političnih odnosov. Ima srečo, da mu ob strani stojijo zelo močna koalicija in naklonjeni komentatorji s facebooka. Še včerajšnji… »

Podjetje Geaprodukt se je iz Ankarana preselilo na Bivje

Primorske 30.03.2023
Podjetje Geaprodukt, mednarodni uvoznik, prodajalec in distributer sadja in zelenjave, je končno zamenjalo naslov in se z Ivančičeve ceste v Ankaranu preselilo na Cesto med vinogradi ob Bivju. Primopredaja stavbe in zemljišča, na kar je Občina… »

Naslov je oddan, kaj je še odprtega?

Primorske 30.03.2023
Še osem krogov nas loči do konca sezone v prvi slovenski nogometni ligi, ki se ta konec tedna vrača v tekmovalni pogon po reprezentančnih akcijah. Kaj je še odprtega? Na prvo žogo ne prav veliko. NOVA GORICA > Naslov je tako rekoč oddan. Kljub… »

Lani so skupno pomagali kar 6800 osebam

Primorske 30.03.2023
Škofijska karitas Koper si bo tudi letos prizadevala za krepitev Centrov karitas, so sklenili na občnem zboru. Lansko leto so zaznamovali posledice epidemije, vojna v Ukrajini in dvig cen življenjskih potrebščin, kar je številne pahnilo v še večjo… »

Pia Ptičak: Všeč mi je skupno muziciranje

Primorske 30.03.2023
Pia Ptičak je uspešna mlada flavtistka, ki je svoj talent preizkusila na več tekmovanjih. Navdušujeta jo igranje v triu in orkestru. Aktivna in prodorna pa je tudi na drugih področjih. “Pia je že zelo zgodaj pokazala izredno zanimanje za glasbo in… »

Tožbe in pritožbe so pregnale kolesarje in krave

Primorske 30.03.2023
V najbolj zahodni slovenski vasi Robidišče, kjer si domačini prizadevajo za razvoj, se krave ne bodo več pasle, nihče ne bo skrbel za širše uveljavljen kolesarski trail center. Pregnali so jih pravni postopki s tožbami in pritožbami glede uporabe… »

Uspešnih in plodnih 40 let Obalnega komornega orkestra

Primorske 30.03.2023
V 80. letih preteklega stoletja je bila želja po negovanju ljubezni do klasične glasbe tudi po zaključeni formalni izobrazbi na glasbeni šoli tako velika in živa, da so bivši učenci godal kljub številnim obveznostim sprejeli izziv in se… »

Bo v bivšem Mexicu podjetniški inkubator?

Primorske 30.03.2023
Občina Hrpelje - Kozina namerava v nekdanjem Mexicu na Kozini urediti podjetniški inkubator. Objekt je pred kratkim kupila za pol milijona evrov, naložbo pa bo izpeljala le pod pogojem, če bo uspešna na razpisu za sofinanciranje projektov poslovne… »

Urejati so začeli dnevno sobo mesta

Primorske 30.03.2023
Po več letih mučnega čakanja je negotovosti konec: na Delpinovi so začeli urejati prostor za knjižno središče. Knjigarna s kavarno naj bi postala prostor za druženje, sodelo in prireditve, v katerem bo osrednjo vlogo imela knjiga. “Naš namen… »

Rekord se še kar izmika

Primorske 30.03.2023
Letošnji finale zimske tekmovalne sezone, ki ga tradicionalno zaključujejo smučarski skakalci v Planici, se bo zavlekel v začetek aprila, teden dni po običajnem datumu. Razlog je logičen, saj je Planica pred slabim mesecem dni še gostila svetovno… »

Primorci brez odličij

Primorske 30.03.2023
V Kranju se je z državnim prvenstvom za kategorijo U-12 končala zimska plavalna sezona za mlade. Najboljša primorska uvrstitev je sedmo mesto člana PK Koper Daniela Burduje. V poletni koledar se vrača Pokal Goriška. KRANJ > Plavalni klub Triglav je… »

Pogrešano našli v gozdu

Primorske 30.03.2023
Približno 50 policistov, gasilcev in vodnikov s psi je v torek zgodaj popoldne pri Razdrtem iskalo fizično povsem vitalno 97-letno domačinko, ki je odtavala od doma. Pred tem naj bi jo sicer videli gozdarji, vendar niso vedeli, da se je gospa izgubila… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem