Povezane novice

Kaučič o predlogu sprememb ustave: V Sloveniji imamo anomalijo, popačen sistem izvolitve

RTV Slovenija 30.03.2023
Slovenija je edina država v parlamentarni Evropi, kjer imajo odločilen glas pri imenovanju sodnikov poslanci, je poudaril pravnik Igor Kaučič in pozdravil spremembo, kjer bosta imela glavno besedo sodni svet in predsednik države. Slovenska ustava je… »

V NSi podpirajo ustavne spremembe Golobove koalicije

Nova 24TV 30.03.2023
V NSi so podprli ustavne spremembe levih strank. (Foto: STA) Člani ustavne komisije DZ so z 11 glasovi za in petimi proti prižgali zeleno luč za začetek postopka ustavnih sprememb, s katerimi koalicija predlaga prenos pristojnosti imenovanja sodnikov… »

Na ustavni komisiji DZ zelena luč začetku postopka za prenos imenovanja sodnikov v roke predsednika republike

Dnevnik 30.03.2023
Člani ustavne komisije DZ so z 11 glasovi za in petimi proti prižgali zeleno luč za začetek postopka ustavnih sprememb, s katerimi koalicija predlaga prenos pristojnosti imenovanja sodnikov na predlog Sodnega sveta z DZ na predsednika republike… »

Sprememba načina imenovanja sodnikov prestala prvo glasovanje

Delo 30.03.2023
Le v SDS, kjer so pogosto proti imenovanjem sodnikov, tudi proti predlogu. Postopek zna biti še dolg in nepredvidljiv. Z enajstimi glasovi poslancev Gibanja Svobode, SD, Levice in NSi za in petimi glasovi SDS proti se začenja ustavni revizijski postopek… »

Začetek postopka ustavnih sprememb: koalicija predlaga, da bi sodnike imenoval predsednik republike

RTV Slovenija 30.03.2023
Člani parlamentarne ustavne komisije so potrdili predlog začetka postopka spremembe štirih členov ustave, ki se nanašajo na imenovanje sodnikov. Koalicija predlaga, naj sodnike na predlog sodnega sveta imenuje predsednik republike, in ne več DZ… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem