Povezane novice

Liam Backer: “Koper še ni pripravljen na Parado ponosa - ravno zato jo potrebuje”

Primorske 31.03.2023
31. marec je za marsikoga le navaden pomladni dan. Malokdo ve, da prav danes obeležujemo dan vidnosti transspolnih oseb, ki je posvečen proslavljanju obstoja in dosežkov ter ozaveščanju o diskriminaciji transspolnih oseb po vsem svetu. V Sloveniji… »

Dodatno pokojninsko zavarovanje je zgrešilo svoj namen

Primorske 31.03.2023
Dodatno pokojninsko zavarovanje za varnejšo starost je ob upadajočih pokojninah iz obveznega zavarovanja uvedla prva in nadgradila druga pokojninska reforma. Slabih 23 let pozneje pokojnine varne starosti že dolgo ne omogočajo, dodatnega varčevanja… »

Zapornice so sporočila od doma prejemale v kruhovih cmokih

Primorske 31.03.2023
Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici obeležuje leto jubilejev, med drugim tudi 80-letnico zaprtja pomožnega ženskega zapora, v katerem je italijanski okupator med leti 1942 in 1943 zadrževal okoli 400 žensk, predvsem Primork, ki so se… »

Izolanka priznala preprodajo kokaina

Primorske 31.03.2023
“Kriva sem,” je sodnici Barbari Franca danes odgovorila Bedrana Ahmić Shkurti, ena od obtoženih članov združbe, ki je v Istri preprodajala prepovedane droge. Osem obtoženih je v priporu od lanskega aprila. Za zapahi je še vedno tudi Elton… »

Zaključni sprint tudi za primorski trojček

Primorske 31.03.2023
Komu je koristil zadnji tekmovalni premor pred zaključnim sprintom na nogometnih zelenicah? Trije primorski prvoligaši bodo v preostalih osmih krogih morali opraviti z zahtevnimi izzivi, če bodo želeli uresničiti zastavljene cilje. NOVA GORICA… »

Sprememba ure: motilec bioritma in počutja

Primorske 31.03.2023
Premik ure z zimskega na poletni čas pesti počutje marsikaterega Slovenca, vsaj dokler se na spremembo ne privadi. Z njo zmotimo naš dnevni ritem, zato smo na začetku nekoliko utrujeni, slabše razpoloženje in nezbranost pa sta povsem pričakovani… »

IZOLSKA PREPRODAJALKA KOKAINA PRIZNALA KRIVDO: Tožilka predlagala enotno kazen štirih let in šestih mesecev zapora

Regional 31.03.2023
Na Okrožnem sodišču v Kopru so bili razpisani predobravnavni naroki za domnevne preprodajalce drog iz Izole z mednarodnimi povezavami. Bedrana Shkurti Ahmić, ki naj bi imela ključno vlogo, je krivdo priznala v zameno za štiri leta in pol zapora v… »

Vojna, ki bi jo vsi najraje pozabili

Primorske 31.03.2023
Brez pompa, proslav, komemoracij in podobnega, skoraj neopazno, je minila 20. obletnica začetka ameriške invazije na Irak. Četudi uradno zaključena, je to, podobno kot v Afganistanu, še ena vojna brez pravega konca in zmagovalca. Nesmiselno je vleči… »

S poskusom vloma povzročil za 2500 evrov škode

Primorske 31.03.2023
V Sežani je nekdo poskušal vlomiti v prostore podjetja. V notranjost ni vstopil, je pa s poskusom vloma povzročil za 2500 evrov škode. PRIMORSKA > Ponoči je v Šentjanah pri Portorožu nekdo vlomil v hišo in pregledoval prostore, pri tem pa je… »

Avtovlak zaradi del na progi aprila ne bo vozil

Primorske 31.03.2023
Zaradi vzdrževalnih del na železniški progi med postajama Podbrdo in Grahovo od 1. do 30. aprila ne bo vozil avtovlak med Novo Gorico in Bohinjsko Bistrico. Na progi Podbrbo-Grahovo-Most na Soči bo aprila potnikom na voljo nadomestni avtobusni prevoz… »

Varna starost je zaradi plačnega krča nedostopna

Primorske 31.03.2023
Pokojninski sistemi po svetu so različni, a vendarle primerljivi. Zaradi demografskih zaostritev je vsem skupna rast dopolnilnih zavarovanj za zagotovitev varnosti na starost ob pričakovano usihajočih javnih državnih pokojninskih sistemih. V bolj… »

Nove zamude pri odpiranju vrtojbenskega doma upokojencev

Primorske 31.03.2023
Čeprav je danes potekel rok, do katerega naj bi odprli dom upokojencev, vrata objekta v Vrtojbi ostajajo zaprta. “Odločbo ministrstva smo ravnokar prejeli, poteka vpis v register socialno varstvenih izvajalcev,” pravijo v družbi Dom upravljanje in… »

Avtocesta proti Jelšanam “nujna”, a ovir še veliko

Primorske 31.03.2023
Na Hrvaškem si želijo, da bi Slovenija pospešila izgradnjo manjkajočega dela avtoceste med Postojno in Jelšanami. A kot kaže, se to ne bo zgodilo še tako kmalu. Če ne bo zapletov, bi bil državni prostorski načrt (DPN) lahko sprejet do leta 2025… »

Snežič s tožbo nad poslanca Tašnerja Vatovca

Primorske 31.03.2023
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so včeraj razpisali predobravnavni narok za poslanca Levice iz Kopra Mateja Tašnerja Vatovca. Zaradi žaljive obdolžitve je zasebno kazensko tožbo proti njemu vložil davčni svetovalec Rok Snežič. LJUBLJANA > Gre… »

Zadnje primorsko srečanje na prvi april

Primorske 31.03.2023
Danes se s tekmama v Novem mestu in Lendavi začenja 23. krog druge slovenske nogometne lige, ki jutri prinaša zadnji primorski obračun v tej sezoni. Ajdovci bodo gostili Biljence, pomemben dvoboj pa v nedeljo v Krškem čaka Dekančane. NOVA GORICA >… »

Peter Raspor: “Denar teče skozi želodec človeka in zdravljenje njegovega prenažiranja”

Primorske 31.03.2023
Dr. Peter Raspor je strokovnjak za varnost prehrane in avtor prve evropske deklaracije o hrani in prehrani. Z njim smo se pogovarjali o lakoti, mesu, prehranski vzgoji, kakovosti slovenske prehrane in ekološkem kmetijstvu. Celotna vsebina je na voljo le… »

Koprska pokalna generalka v Ormožu

Primorske 31.03.2023
Rokometni petek bo še posebej pod drobnogledom spremljevalcev domačega ligaškega utripa. Gostovanje Koprčanov v Ormožu bo v senci obračuna Celjanov in Trebanjcev, ki že utegne dati novega državnega prvaka. V prvi B lig bo na sporedu primorski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem