Povezane novice

Ustavna presoja zakona o RTV-ju: Na ustavno sodišče še predlog za izločitev sodnika Jakliča

RTV Slovenija 03.04.2023
DZ je na ustavno sodišče podal predlog za izločitev sodnika Klemna Jakliča iz ustavne presoje novele zakona o RTV Slovenija. Jaklič je namreč v referendumski kampanji leta 2005 zagovarjal zakonske rešitve, ki jih zakon, ki je predmet presoje… »

Predlog za izločitev ustavnega sodnika Klemna Jakliča

Necenzurirano 03.04.2023
Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je na ustavno sodišče naslovila predlog za izločitev ustavnega sodnika Klemna Jakliča iz odločanja ustavnosti Zakona o RTV. Spremembe Zakona o RTV so po tem, ko so bile potrjene na referendumu… »

DZ bi iz odločanja o RTVS izločil Jakliča; bi moral biti izločen Accetto?

Nova 24TV 03.04.2023
Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič in novi predsednik ustavnega sodišča Matej Accetto. (Foto: STA) Nevroza na vladni strani je zaradi debakla z Zakonom o RTV vedno hujša. Nikakor si niso predstavljali, da bo Ustavno sodišče, ki so ga dojemali kot… »

DZ za izločitev Klemna Jakliča iz presoje ustavnosti novele o RTVS

SiolNET 03.04.2023
DZ je na ustavno sodišče podal predlog za izločitev sodnika Klemna Jakliča iz ustavne presoje novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Jaklič je namreč v referendumski kampanji leta 2005 zagovarjal zakonske rešitve, ki jih zakon, ki je… »

Zdaj še predlog za izločitev sodnika Jakliča iz ustavne presoje novele zakona o RTVS

Dnevnik 03.04.2023
DZ je na ustavno sodišče podal predlog za izločitev sodnika Klemna Jakliča z ustavne presoje novele zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Jaklič je namreč v referendumski kampanji leta 2005 zagovarjal zakonske rešitve, ki jih zakon, ki je… »

Napeto zaradi morebitnih izločitev

Delo 03.04.2023
Na začetku vsebinske presoje so pod drobnogledom ustavni sodniki. »Vse bo jasno v ponedeljek,« je na vprašanje, ali drži, da bo državni zbor kot ena izmed strank v postopku predlagal izločitev ustavnega sodnika Klemna Jakliča iz odločanja o… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem