Povezane novice

Bo tretja medicinska fakulteta primorska?

Primorske 06.04.2023
V naši državi že vrsto let primanjkuje zdravnikov, ne le splošnih in družinskih, čeprav je brez osebnega zdravnika 130.000 prebivalcev. Kljub temu da si ga nekateri ne želijo izbrati in da ga že pred leti ni imelo 80.000 do 110.000 oseb… »

Na območju Lakenessa bo lahko hotel z igralnico

Primorske 06.04.2023
Projektu Lago, v okviru katerega bi podjetnik Goran Miškulin ob jezeru v Volčji Dragi zgradil hotel, restavracijo in igralnico, so svetniki le prižgali zeleno luč. Kot je bilo razumeti, jih je najbolj prepričalo to, da bo dostopna pot do… »

Primorski rekord ni padel

Primorske 06.04.2023
Koprski športni park Bonifika je bil minuli konec tedna prizorišče ultra dolgih tekov. Osrednji dogodek je bilo državno prvenstvo v teku na 24 ur. Prvak je postal Damjan Krejač, ki pa ni presegel rekorda Primorca Luke Videtiča. KOPER > Pod okriljem… »

Članski bron je ostal doma

Primorske 06.04.2023
Športno društvo Partizan Renče je priredilo četrto mednarodno tekmovanje v skokih na veliki prožni ponjavi. Domačini so bili med najboljšimi. V moški članski konkurenci je bron osvojil Jure Rupar. RENČE > Po obdobju prekinitve zaradi pandemije… »

Dve prvi mesti Primorcem

Primorske 06.04.2023
Od skupaj 474 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so se udeležili 20. izvedbe tekmovanja v podjetniških idejah mladih Popri, se jih je 113, zbranih v 36 ekip, v torek pomerilo na finalnem izboru v Novi Gorici. V dveh kategorijah od treh, med osnovnošolci… »

Na morju bo te dni jadralo 550 optimistov

Primorske 06.04.2023
Trije klubi, dve državi in en zaliv bodo odslej povezani v edinstveno serijo regat za razred optimist - Adriatic Golden Series powered by Sailing Point. Na regatah v Sloveniji in Italiji skupaj pričakujejo več kot 1500 mladih jadralcev. Prva regata… »

Ko sovražni govor postane umetnost

Primorske 06.04.2023
Z neustavljivim razvojem informacijskih tehnologij in umetne inteligence se z nepredstavljivo hitrostjo razvijajo tudi nove oblike umetnosti. Vuk Ćosić, mednarodno priznani klasik internetne umetnosti, je minuli torek v prostorih KID PiNA v Kopru… »

Kolesarji bi radi ostali v Robidišču, o selitvi na Kanin ne razmišljajo

Primorske 06.04.2023
Odmeven zaplet v Robidišču, zaradi katerega iz vasi odhajata upravljalec kolesarskega parka, znan novinar Miha Šalehar, in živinorejec Franc Ličer, bodo poskušali razrešiti. Za danes je kobariški župan Marko Matajurc sklical sestanek vseh… »

Zapora na Punti in prepoved za avtobuse

Primorske 06.04.2023
Od sobote naprej veliki avtobusi do Tartinijevega trga v Piranu ne bodo več smeli zapeljati, pač pa bo njihov zadnji postanek na mestni avtobusni postaji. Prepoved za male, električne avtobuse ne velja. To ni edina novost, saj sobota prinaša tudi… »

Kokain med bananami po morski poti do Kopra

Primorske 06.04.2023
Lani so slovenski policisti in kriminalisti zasegli največ konoplje in kokaina. Dve večji pošiljki sta med bananami pripluli v koprsko pristanišče, kjer so prestregli tudi tono in pol predhodnih sestavin za izdelavo amfetamina. Na koprski policijski… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem