Povezane novice

Papež na veliki četrtek: Sprejemajmo ljudi in jim nudimo odpuščanje

RTV Slovenija 06.04.2023
Veliki četrtek je, s katerim se kristjani spominjajo Jezusove zadnje večerje. Papež Frančišek je zjutraj vodil obred v Petrovi baziliki – ko je duhovnike posvaril pred številnimi napakami, popoldne je maševal še v rimskem zaporu za mladoletne… »

Veliki četrtek: Škofje darovali krizmene maše, zvečer se začenja velikonočno tridnevje

RTV Slovenija 06.04.2023
Na veliki četrtek so škofje dopoldne v stolnih cerkvah svojih škofij darovali krizmene maše in v pridigah poudarili pomen duhovniške službe. Z večernimi mašami se bo začelo velikonočno tridnevje, ki bo vrhunec doseglo na veliko noč v nedeljo… »

Katoličani po postnem času začenjajo veliki teden

SiolNET 06.04.2023
Za katoliške vernike se končuje postni čas, ki so ga začeli s pepelnico, in začenja veliki teden, ki bo vrhunec doseglo na veliko noč v nedeljo. Na veliki četrtek dopoldne škofje darujejo krizmene maše, pri večernih mašah pa duhovniki vernikom… »

Danes za kristjane vstop v velikonočno tridnevje

Nova 24TV 06.04.2023
Škof dr. Peter Štumpf (foto: Polona Avanzo) Katoliška cerkev z današnjim dnem vstopa v velikonočno tridnevje. Danes, na veliki četrtek dopoldne, se bodo tudi soboški škof dr. Peter Štumpf in duhovniki soboške škofije zbrali v soboški stolnici… »

PO 40-DNEVNEM POSTU: Začenja se velikonočno tridnevje

Regional 06.04.2023
Za katoliške vernike se danes zvečer končuje 40-dnevni post, ki so ga začeli s pepelnico, in začenja velikonočno tridnevje, ki bo vrhunec doseglo na veliko noč v nedeljo. Na veliki četrtek dopoldne škofje darujejo krizmene maše, pri večernih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem