Povezane novice

Odločitev preložili na ministrstvo, štirje protestno zapustili prizorišče

Primorske 07.04.2023
Svet zavoda Doma na Krasu bo nadaljeval s postopkom izbire direktorja, so sklenili včeraj na izredni seji sveta zavoda. Štirje člani sveta zavoda, ki opozarjajo na domnevne nepravilnosti v postopku, se s to odločitvijo ne strinjajo, zato so sejo… »

Včasih so zoper urok obrnili kanotjero

Primorske 07.04.2023
“Je vedenje, ki se prenaša iz roda v rod, lahko bi rekli po krvi. To je takrat, ko nekaj preprosto veš, da je tako prav,” z navihanim nasmeškom pove Alenka Kranjac, ki jo poznamo predvsem kot ljudsko pevko v istrski zasedbi Vruja, s katero sicer ni… »

Nanos nabrušen za ponedeljek

Primorske 07.04.2023
Pred prazniki se je v Kamniku 27. vzponom k Svetemu Primožu začela sezona slovenskega pokala v gorskem teku. V ženski konkurenci je zmagala članica Nanosa Varineja Drašler, v moški pa je bil njen klubski kolega Simon Alič peti. Naslednja tekma bo… »

Vinska diplomacija Tomaža Kavčiča

Primorske 07.04.2023
Tomaž Kavčič, gostinec z Zemona, nosilec številnih visokih gastronomskih priznanj, med drugim michelinove zvezdice, ima tudi ugledno diplomatsko funkcijo, saj je častni konzul Republike Srbije v Sloveniji. Svojo povezovalno vlogo je tokrat odigral v… »

Čas za pristno praznovanje

Primorske 07.04.2023
Če sploh še kdaj, potem bo pri večini spomin na najzahtevnejša obdobja spopadanja s covidom-19 oživel ob praznovanjih največjih praznikov. Pri nas sta to gotovo božič in velika noč. Odpovedovati smo se morali tradicijam, druženju, bližini … »

Nedeljska maša v severnem peklu

Primorske 07.04.2023
Velikega tedna se letos veselijo tudi kolesarski verniki. V Sloveniji so imeli imeniten razlog za praznovanje že na cvetno nedeljo, ko je Tadej Pogačar v veličastnem slogu dobil nemara najbolj prestižno enodnevno dirko Po Flandriji. Na velikonočno… »

Proti tradiciji in lestvici

Primorske 07.04.2023
Praznični konec tedna kroji tudi rokometni utrip. Dejavne bodo le ekipe v prvi A ligi, kjer bodo že danes na sporedu tri tekme 21. kroga, med katerimi bo tudi obračun Koprčanov in Velenjčanov v Bonifiki. KOPER > Uvodna tekma je bila sicer odigrana… »

Demirović skoraj kot Ačimović

Primorske 07.04.2023
Praznični konec tedna bo v drugi slovenski nogometni ligi postregel z razvlečenim 24. krogom, ki se začenja danes v Kranju, kjer gostuje Nafta, in zaključuje v ponedeljek, ko bo tudi glavnina tekem. Na velikonočno nedeljo ni nobenega soočenja, zato… »

Prvi nekdanji delavec IPS na pragu zaposlitve v Luko

Primorske 07.04.2023
Renato Koršič iz Cereja je prvi nekdanji delavec pri nekdanjih izvajalcih pristaniških storitev (IPS), ki ga je Luka pozvala na delo na podlagi pravnomočne sodbe vrhovnega sodišča. Včeraj je imel v Luki prvi usklajevalni sestanek. “Napotili so me… »

Postojna je pri integraciji na zemljevidu dobrih praks

Primorske 07.04.2023
Za integracijo priseljencev, ki v Slovenijo pridejo kot mladoletniki brez spremstva, je dobro poskrbljeno, meni dr. Tina Zorman, koordinatorica projekta nastavitve teh mladoletnikov v prostorih Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna… »

Od pokopališča bark do raja za sprehajalce

Primorske 07.04.2023
Da slovenska obala ni prav posebno dolga, ni nobena skrivnost. Čeprav jo radi čislamo, jo včasih še raje zanemarjamo. Za največjo sramoto piranske občine, lahko bi celo trdili slovenske Istre, je dolgo veljal Jernejev kanal v Seči. Po več… »

Marijan Papež: “Brez dviga upokojitvene starosti ni pokojninske reforme”

Primorske 07.04.2023
Generalni direktor zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) Marijan Papež je prepričan, da brez dviga upokojitvene starosti pokojninska reforma sploh ni mogoča. Dvig starostne meje in dobe je vsekakor potreben, lahko pa se odloži… »

Pirhi, od keramičnih do lesenih in klekljanih, osupljajo obiskovalce

Primorske 07.04.2023
V pričakovanju največjega krščanskega praznika, velike noči, so v številnih krajih na Primorskem pripravili razstave velikonočnih pirhov. V Vipavskem Križu 45 razstavljalcev predstavlja izdelke iz kamna, lesa, plastike, pa kvačkane, klekljane … »

Na avtocesti pod Golim Vrhom dvakrat počilo

Primorske 07.04.2023
Trije razbiti avti so obstali skoraj na kupu, tovornjak pa se je ustavil približno 80 metrov naprej. Takšen je bil prizor včerajšnje jutranje prometne nesreče na avtocesti med izvozom Senožeče in Golim Vrhom. Kljub precej srhljivemu prizoru se je v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem