Povezane novice

Župan in svetniki so proti povečanju sosežiga in proizvodnje v Salonitu

Primorske 13.04.2023
Svetniki Občine Kanal ob Soči so z veliko večino sprejeli sklep, da nasprotujejo povečanju sosežiga in proizvodnje v Salonitu Anhovo. Študija o onesnaženosti zraka v občini je namreč pokazala, da so zdravju najbolj škodljivi s kloridi bogati… »

“Če ne bodo ukrepali, bomo ceste zaprli sami”

Primorske 13.04.2023
Velikonočni prazniki so mimo, a so nas že opozorili na to, kaj nas čaka v prihajajočih (prazničnih) vikendih in poletnih mesecih. Dolge kolone vozil so zamašile regionalne ceste, na lokalnih cestah pa so se spet “prerivali” avtodomi in tuji… »

V Sežani je ena najuspešnejših valilnic mladih podjetij v državi

Primorske 13.04.2023
Sto petdeset poslovnih idej in 26 novih inkubiranih podjetij, nova poslovna enota v Kopru ter razvoj novih podjetniških in študijskih programov poleg številnih nagrad in priznanj v zadnjih štirih letih potrjujejo, da Inkubator Sežana sodi med… »

V mestu bo spet garažna razprodaja, a ne v soboto

Primorske 13.04.2023
Dnevu za spremembe se je v soboto nameravalo pridružiti tudi Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško. Na ploščadi na Ulici Gradnikove brigade so želeli ponoviti garažno razprodajo. A žal jim je vreme prekrižalo načrte. NOVA GORICA >… »

Postojna se bo morala posloviti

Primorske 13.04.2023
V zadnji tekmi četrtfinala druge SKL je Slovan izločil Portorož in se pridružil Ježici, Jančama in Triglavu v ljubljansko-gorenjskem polfinalu. V ligi za obstanek sta slavila Celje in Gorica. Slovan : Portorož 96:76 Mala dvorana Stožice, gledalcev… »

Občanom so zdaj na voljo varuhovi kotički

Primorske 13.04.2023
Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je včeraj mudil na Goriškem in v Novi Gorici na osebnem pogovoru sprejel štiri občane, ki ocenjujejo, da so jim kršene pravice. Ob tej priložnosti je v prostorih mestne občine in občin Ajdovščina, Vipava… »

Že na daleč se vidi, da je vzdušje v ekipi izjemno #video

SiolNET 13.04.2023
V slovenski ženski teniški reprezentanci je že nekaj časa izjemno vzdušje. To se je izkazalo tudi na sredini svečani večerji pred tekmo z Romunijo, ko se bodo slovenska dekleta konec tedna borila za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean… »

BISTVENO ZMANJŠANA PRIŠTEVNOST IN NE SILOBRAN: Koprsko sodišče Postojnčanki za uboj partnerja dosodilo pet let zapora

Regional 13.04.2023
Senat okrožnega sodišča v Kopru je 41-letno Postojnčanko Barbaro Filipčič spoznal za krivo uboja partnerja in jo obsodil na pet let zapora, poročajo mediji. Po razsodbi senata je dejanje izvedla v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, a ne v… »

Za material, vreden štiri milijone evrov, bomo potrošniki plačali 39 milijonov evrov

Primorske 13.04.2023
Slovenija mora v prihodnjih letih zaradi visoko zastavljenih ciljev EU na področju recikliranja odpadne embalaže izboljšati rezultate. Predvidena je uvedba kavcijskega sistema, ki pa poleg koristi prinaša nekaj slabosti. O tem, kako lahko v Sloveniji… »

Dvakrat ga je zabodla v srce, dobila pa minimalno kazen

Zurnal24 13.04.2023
Barbara Filipčič na koprskem okrožnem sodišču res ni bila oproščena zaradi zagovora, da se je pred Ilijo Zvijercem le branila, toda tožilstvo je zahtevalo še precej višjo kazen. Štiridesetletna natakarica v enem od postonjskih lokalov in… »

Postojnčanki pet let zapora za uboj partnerja

SiolNET 13.04.2023
Senat Okrožnega sodišča v Kopru je 41-letno Postojnčanko Barbaro Filipčič spoznal za krivo uboja partnerja in jo obsodil na pet let zapora, poročajo mediji. Po razsodbi senata je dejanje izvedla v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, a ne v… »

Sodišče Postojnčanki izreklo pet let zapora za uboj partnerja

RTV Slovenija 13.04.2023
Senat okrožnega sodišča v Kopru je odločil, da je 41-letna Postojnčanka Barbara Filipčič kriva uboja partnerja, in jo obsodil na pet let zapora. Po razsodbi senata je dejanje izvedla v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, a ne v silobranu… »

Posnetki nasilja so se širili kot požar: osumljenih pet mladoletnih

Primorske 13.04.2023
V teh dneh so se po družbenih omrežjih kot požar razširili posnetki nasilja med mladoletnicami. Celjski policisti so za sobotno dogajanje na strehi enega od tamkajšnjih trgovskih centrov izvedeli v nedeljo dopoldne, ko sta dogodek prijavili napadeno… »

Dvakrat je počilo zaradi izsiljevanja prednosti

Primorske 13.04.2023
Zaradi izsiljevanja prednosti sta se včeraj na istrskih cestah zgodili dve nesreči, obe na srečo brez hujših posledic. V tretji sta bila udeležena kolesar in mladi voznik avta, ki je odpeljal, ne da bi pomagal poškodovanemu. Policisti so kaznovali… »

Zabodla ga je v srce - v zaporu bo pet let

Primorske 13.04.2023
“Sodišče ni moglo mimo tega , da ste nekomu vzeli življenje. To je največja vrednota,” je po razglasitvi sodbe Barbari Filipčič iz Postojne poudarila predsednica petčlanskega kazenskega senata Polona Veberič. Senat je Postojnčanki zaradi… »

Ni dokazov, da se je z nožem le branila pred nasilnim partnerjem

Delo 13.04.2023
Koprsko sodišče za pet let za zapahe pošilja Postojnčanko. Tožilstvo je predlagalo 11 let, obramba oprostilno sodbo. V nadaljevanju preberite: Tudi usodnega večera, ki se je razvlekel v noč, sta se prepirala. Spet naj bi bilo krivo njegovo… »

Ker si želijo gledalcev, bo vstop prost

Primorske 13.04.2023
V Kopru je vse nared za teniški obračun ženskih reprezentanc Slovenije in Romunije. Igralna podlaga ustreza Slovenkam, ki bi z morebitnim uspehom priigrale enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega ženskega tenisa. KOPER > Na Bonifiki je… »

Slovenski politiki v “eksotične” države po glasove za prestižni položaj

Primorske 13.04.2023
Slovenski politični vrh je zadnje tedne izjemno aktiven na zunanjepolitičnem področju. Do junija morajo prepričati dve tretjini članic OZN, da si zaslužimo mesto v Varnostnem svetu OZN. SLOVENIJA > Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon se je od… »

Katere sodelavce iz Gen-I je Golob pripeljal v politiko?

Primorske 13.04.2023
Nobena skrivnost ni, da so Robertu Golobu pri ustanavljanju Gibanja Svoboda pomagali tudi nekdanji sodelavci iz Gen-I. Preverili smo, katere politične funkcije in katere položaje v državnih podjetjih zasedajo danes. SLOVENIJA > Po zmagi Gibanja Svoboda… »

V odpadkih plenice z radioaktivnim izotopom joda

Primorske 13.04.2023
V Okolju Piran opozarjajo, da jim je Družba za ravnanje z odpadki Simbio že trikrat zavrnila prevzem odpadkov zaradi zaznanega radioaktivnega sevanja. Izvor sevanja so plenice bolnikov, ki se zdravijo z radioaktivnim izotopom joda. PIRAN > Da so na… »

Pobirajo milijarde

Primorske 13.04.2023
Pred vrati uslužbenci mobilne enote z opremo in psom za odkrivanje skritih snovi, v avli predstavitev delovanja in “razstava” zaseženih ponaredkov, v sejni dvorani pa predstavitev vseh poklicev, ki sodijo pod okrilje finančne uprave. Tako je… »

V novi zimi sledi napad z natančnostjo in izkušnjami

Primorske 13.04.2023
Velikonočno druženje s klubskimi kolegi iz Smučarskega kluba Gorica je bilo zadnje dejanje novogoriške alpske A reprezentantke Ane Bucik v sezoni 2022-2023. Osma slalomistka sveta je pri 29 letih še vedno željna napredka. NOVA GORICA > Kdo bi si… »

Drevesa so z roba klifa zdrsnila do morja

Primorske 13.04.2023
Deževje je čez zimo in pomlad dodobra namočilo flišnat klif na Debelem rtiču, z zemljino pa je do obale zdrsnilo tudi nekaj dreves. Čez nekatere je potrebno splezati, druge obiti, ob visoki plimi pa se najde takšno, ki nam niti ne dovoli… »

“Vse, kar počnem, je moj prosti čas”

Primorske 13.04.2023
Gaja Sovdat je uspešna mlada tolminska saksofonistka, ki zelo rada muzicira. Navdušujejo jo tudi prepevanje v pevskem zboru, skoki v daljino, astronomija in medicina. Gaja Sovdat živi v Poljubinju, v glasbeni družini, v kateri igrajo različne… »

Osupljiva lepota sveta v razsulu

Primorske 13.04.2023
Slikar Paride Di Stefano na razstavi Imago znova osuplja s črpanjem iz renesančne tradicije velikih mojstrov in pogledom, kot mu pravi kustos Dejan Mehmedovič, ki “se sprošča kot mnogoterost v enem, kot skladnost in lepota občutenja trenutka”… »

Gen-I je Golobov kadrovski bazen

Dnevnik 13.04.2023
Nobena skrivnost ni, da so Robertu Golobu pri ustanavljanju Gibanja Svoboda pomagali tudi nekdanji sodelavci iz Gen-I. Preverili smo, katere politične funkcije in katere položaje v državnih podjetjih zasedajo danes. Po zmagi Gibanja Svoboda na lanskih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem