Povezane novice

Kolektiv, ki presega meje uma in razuma

Primorske 14.04.2023
Laibach ni samo nemška različica imena naše prestolnice, je tudi ime velikana slovenskega kulturnega izvoza, retroavantgardnega kolektiva, ki že od leta 1980 buri duhove in se dotika nedotakljivega. Pred njihovima koncertoma 21. in 22. aprila v… »

Zakaj sta primorska turistična prvaka - Piran in Bovec - manj razvita?

Primorske 14.04.2023
Strategija razvoja turizma do leta 2028 v ospredje postavlja rast podpovprečne dodane vrednosti v panogi. S predhodnimi si deli neuresničljivost. Ne le zaradi visoko načrtovanih vlaganj in nestrateških lastnikov zmogljivosti, ki naložb v visoko… »

Stara Gora postaja center za vse generacije

Primorske 14.04.2023
“Končno smo vsi doma,” je ob današnjem odprtju novih prostorov za rehabilitacijo odraslih na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori poudarila njegova predstojnica Sonja Šinigoj Cijan.Uredili so jih v nadstropju nove sodobne… »

14 let je s hčerko izdeloval križev pot za domačo cerkev

Primorske 14.04.2023
Janeza Škrlja z Dolnjega Zemona domačini poznajo kot skrbnega zbiratelja starin, predvsem pa velikega ljubitelja in promotorja lokalne kulturne in stavbne dediščine. Sicer tudi riše in piše pesmi, predvsem pa rad ustvarja z lesom. Najbolj je ponosen… »

“To, da Rusija ne priznava sodišča, ne pomeni, da je nalog za prijetje Putina ničen”

Primorske 14.04.2023
Slovenka Beti Hohler je tožilka na Mednarodnem kazenskem sodišču v Haagu. Z njo smo se pogovarjali o izdanem nalogu za prijetje ruskega predsednika Vladimirja Putina, postopkih sodišča, nalogah držav pogodbenic in o njeni kandidaturi za sodnico na… »

Tekmici iz mokrišč

Primorske 14.04.2023
Slovenska obrežna mokrišča so posebna življenjska okolja, ki so najbolj znana kot pomembne ornitološke lokalitete in rastišča slanuš ali halofitov. Med najbolj znanimi prebivalci vodnih teles v mokriščih sta tudi dve majhni ribici, in sicer… »

Primorske ekipe krojijo vrstni red tako na vrhu kot na dnu

Primorske 14.04.2023
V drugi slovenski nogometni ligi je ta konec tedna glavni igralni dan petek, ko so na sporedu štiri tekme. Med njimi tudi obračun v Novem mestu, kjer bodo gostovali Ajdovci. Biljenci in Dekančani bodo aktivni jutri. NOVA GORICA > Za primorski trojček… »

Za naslov trije klubi s primorsko šolo

Primorske 14.04.2023
V sredo smo dobili še manjkajoča finalista ženskega in moškega odbojkarskega prvenstva. Pri dekletih je to presenetljivo novogoriški Gen-I Volley, ki je na odločilni tretji tekmi s 3:1 izločil Mariborčanke. Finalna serija se bo začela v soboto… »

Pogrešani Anton Poklar ni storil samomora, ampak je zbežal na Slovaško

Primorske 14.04.2023
Skoraj 22 let je minilo do epiloga umora v vasi Podgraje na Bistriškem. Takrat 49-letni Anton Poklar je ustrelil svojo 33-letno partnerko in to pred očmi njene sedemletne hčerke. Policisti so njegov avto našli v Dletu, za njim pa so se izgubile vse… »

Drugačni cilji, iste težave

Primorske 14.04.2023
Nocoj bo na sporedu zadnji obračun nogometašev Kopra in Gorice v letošnjem državnem prvenstvu. Glede na tekmovalno stisko gostov je vprašanje, ali bomo soočenja trofejnih primorskih ekip spremljali tudi v prvoligaški sezoni 2023/24, ki ji želijo… »

Nemška “cestna razbojnica” vozila 31 kilometrov v nasprotno smer

Primorske 14.04.2023
Na Kozini je zapeljala z avtoceste in nato takoj nazaj nanjo, vendar v napačno smer. Nevarno voznico sta prva opazila Darsova operaterja, ko je bila že pri Divači, pa so začeli deževati klici voznikov. Policista sta jo opozarjala z lučmi in sireno… »

Enigma iz morskih globin v Park

Primorske 14.04.2023
V Parku vojaške zgodovine Pivka so včeraj odprli novo razstavo Enigma - skrivnostno zakulisje vojne. Gre za enega največjih razstavnih projektov v zgodovini Parka, ki je obenem tudi prva muzejska obdelava te pomembne, obenem pa v tančico skrivnosti… »

Korenika kljub tožbi optimist, pogajali se bodo še naprej

Primorske 14.04.2023
Zgodba o Tenis Centru Portorož, ki ne odmeva zgolj v lokalnem okolju, temveč tudi na državni ravni, bo zdaj dobila še sodni epilog. V Občini Piran zagotavljajo, da kljub tožbi, ki jo je napovedala družba Terme Čatež, pogajanja za odkup teniškega… »

Gasilci v zadnjem trenutku rešili cisterno z dizlom

Primorske 14.04.2023
Malo je v sredo zvečer manjkalo do obsežnega požara, ki bi zagotovo povzročil večje uničenje. Sežanski, divaški in senožejski gasilci so s hitro akcijo pogasili kabino tovornjaka in rešili polno cisterno goriva. “Sreča v nesreči je bila, da… »

Novice dneva »

Umrla je Manca Košir

Mladina pred dvema uramaše 8 povezanih

Sijajni Dončić potopil Clipperse

Dnevnik pred eno uroše 5 povezanih

»Uporaba takšnih kemikalij ni osamljen primer«

Mladina pred 11 uramiše 1 povezana

Viktorijo Ši je »rodila« umetna inteligenca

Delo pred tremi uramiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem