Povezane novice

Inštitut Back To The Village v stečaj, Beočanin bo prve hiše ponujal poleti

Primorske 19.04.2023
Pred dvema letoma in lani se je na veliko govorilo o projektu Inštituta Back To The Village, s katerim bi po Sloveniji postavljali hiše za mlade družine za 50.000 evrov. Nato je vse potihnilo, inštitut je šel v stečaj. A zgodba gre vseeno naprej v… »

Cilj je življenje hemofilikov brez krvavitev

Primorske 19.04.2023
Hemofilija, motnja strnjevanja krvi, je bolezen, s katero se rodiš in umreš, vmes pa lahko zdaj po zaslugi dostopnih in učinkovitih zdravil kakovostno živiš. Hemofilikom je na voljo preventivno zdravljenje z nadomeščanjem faktorja strjevanja krvi… »

“Za prebivalce Deskel in Anhovega bo konec prekuhavanja pitne vode”

Primorske 19.04.2023
Skoraj 1200 prebivalcev Anhovega in Deskel bo vodo dobivalo iz Mrzleka in ne več iz Salonitove vodarne Močila. Še več, ta ne bo ljudem dobavljala vode niti, če se bo z oskrbo iz Mrzleka kaj zalomilo. O sporni pogodbi o najemu se občina in Salonit… »

V Ormož ne bodo šli z belo zastavo

Primorske 19.04.2023
Če je bil ples kroglic na poti do zaključnega turnirja četverice slovenskega pokala koprskim rokometašem naklonjen, tega nikakor ne bi mogli trditi za žreb polfinalnih parov, ki jim je namenil Celjane. Za drugo finalno vstopnico se bodo 6. maja v… »

Spregledani del zdravstva: več kot polovica s plačo, manjšo od minimalne

Primorske 19.04.2023
Medtem ko se nekateri zgražajo ob višini zdravniških plač in njihovih zahtevah po dodatnem dvigu, zdravstvena administracija ostaja ena od najbolj spregledanih skupin v zdravstvu, več kot polovica teh zaposlenih je celo v plačnih razredih pod… »

Poplavne vode bi umirili z nasipi, zadrževalnikom in razbremenilnikom

Primorske 19.04.2023
V sušnem obdobju krotke vode Močilnika, Gacke, Povževke in Vipave se ob deževju prelevijo v deročo silo, ki zaliva hiše in gospodarska poslopja ter poplavlja ceste in zemljišča. Občina in direkcija za vode načrtujeta, da bodo težave rešili z… »

Tečaji za čez drn in strn

Primorske 19.04.2023
Ljubitelji koles se bodo lahko tudi v Istri udeležili tečajev gorskega kolesarstva. Organizator tečajev Športno društvo Keka Piran je v lucijskem Parku sonce v soboto pripravilo srečanje, na katerem se je tudi širša javnost lahko seznanila z… »

Zasegli so mu kalašnikov, naboje in bombo

Primorske 19.04.2023
Mariborski policisti so v nedeljo ob sodelovanju primorskih kolegov na območju Kozine zasegli avtomatsko puško, več nabojev in ročno bombo. Po neuradnih podatkih naj bi jih na Primorsko pripeljala objava fotografije orožja na facebook profilu. KOZINA… »

S sanacijo plazu na Grahovem ob Bači morajo pohiteti

Primorske 19.04.2023
Po treh letih in pol mrtvila na gradbišču se obeta nadaljevanje utrjevanja drseče brežine na Grahovem ob Bači, kar domačini nestrpno pričakujejo. Z deli je treba začeti takoj, da ne bi izgubili milijona evrov ministrstva za naravne vire in… »

Masayah: “Vse ti je namenjeno, če daješ dobro. Dobiš, če daš.”

Primorske 19.04.2023
Mia Puhar Rodin alias Masayah, ena najbolj cenjenih izvajalk na slovenski hiphop sceni, piše novo poglavje svoje glasbene zgodbe. Minulo nedeljo je med poslušalce poslala svoj prvi povsem samostojen album Zavedno, v katerem poleg ostrine peresa in… »

Poleti stop za vožnjo ob promenadi in parkiranje na trgu ob morju

Primorske 19.04.2023
Na Pristaniški ulici v Kopru te dni nameščajo mehansko fizično zaporo, s katero bodo omejili motorni promet na odseku od križišča s Piransko cesto do priključka ulice Belveder na Ukmarjevem trgu. Tudi slednji letos voznikom ne bo na voljo za… »

Vsi bi dodatno zaposlovali, a delavcev ni dovolj

Primorske 19.04.2023
Jutri se bo na zaposlitvenem sejmu v Kopru, ki ga pripravlja koprska območna služba zavoda za zaposlovanje, predstavilo 70 delodajalcev. Glede na to, da je brezposelnost v državi ter tudi v obalno-kraški ter primorsko-notranjski regiji rekordno nizka… »

Bistričani s srebrom v Evropo

Primorske 19.04.2023
Zaključni turnir balinarske superlige v Postojni se je v nedeljo zvečer končal s slavjem škofjeloške Trate. Zadovoljni so bili v taboru podprvakov iz Ilirske Bistrice, precej manj pa pri bronastih Sežancih in Kobjeglavcih. POSTOJNA > Po skorajda… »

Nemško zapiranje elektrarn v času jedrske renesanse

Primorske 19.04.2023
V Nemčiji so prejšnji konec tedna zaprli še zadnje tri jedrske elektrarne v državi, medtem se v številnih drugih evropskih državah odločajo za nove jedrske projekte. NEMČIJA > Prejšnji konec tedna so prenehale delovati še zadnje tri jedrske… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem