Povezane novice

Interpelacija zaključena, SDS ni predlagala nobenih sklepov

Delo 19.04.2023
Kar 14 ur razprave o interpelaciji vlade, ki jo je vložila SDS. Končala pa se je brez glasovanja o kakršnihkoli sklepih. »Naj začnem s tem, da izrekam veliko zahvalo stranki SDS, predvsem pa njenemu predsedniku gospodu Janezu Janši, da nas je danes… »

[Video] Interpelacija minila v luči laži in hvalisanja s tujim delom

Nova 24TV 19.04.2023
Foto: STA V Državnem zboru RS se odvija predvidoma 14-urna interpelacija zoper vlado Roberta Goloba. Največja opozicijska stranka SDS jo je vložila marca, povod zanjo pa so bili ukinitev samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ukinitev Urada vlade… »

Poslanci končali 14-urno razpravo o interpelaciji brez predlaganih sklepov

RTV Slovenija 19.04.2023
Po dobrih 14 urah razprave so poslanci končali maratonsko razpravo o interpelaciji vlade premierja Roberta Goloba, ki je potekala v znamenju medsebojnih očitkov opozicije in vlade, predvsem glede ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve in reform vlade… »

Golob: Interpelacija kot obračun s civilno družbo

Primorske 19.04.2023
V koalicijskih poslanskih skupinah, Svobodi, SD in Levici, so zavrnili očitke iz interpelacije, ki jo je zoper vlado Roberta Goloba vložila SDS. Vlada je njihovem prepričanju uspešna in vredna zaupanja, predlagateljem pa očitajo, da vsebina… »

Kritiko vlade zasenčila debata o osamosvojitvi

Dnevnik 19.04.2023
Interpelacija vlade Roberta Goloba je minila v znamenju ideološke debate o osamosvojitvi. Prvak SDS Janez Janša je vladi očital številne napake in neučinkovitost pri reformah, pri čemer je v svojem govoru levji delež časa namenil kritiki… »

V parlamentu dvoboj Janša vs. Golob

Zurnal24 19.04.2023
"Izrekam veliko zahvalo stranki SDS, predvsem pa njenemu predsedniku, da nas je spomnil na vse tisto, čemur so rekli ljudje "ne“ pred letom dni," je v odgovoru na interpelacijo SDS-u in predvsem Janezu Janši dejal predsednik vlade Robert Golob… »

Janša: "Od vseh teh reform na mizi zgolj reforma časovnic"

Zurnal24 19.04.2023
Ob začetku vladnega mandata je bilo slišati tudi "visokoleteče besede", kako se bo življenje ljudi izboljšalo ter kako se bodo zagotovili enaki pogoji za življenje in razvoj po državi. "Namesto tega smo dočakali klasične centralistične popadke,"… »

Golob / »Cene energije se tudi letos ne bodo premaknile niti za en cent. Ostajajo enako nizke.«

Mladina 19.04.2023
Premier Robert Golob je interpelacijo, ki jo je zoper delo njegove vlade vložila SDS, označil za priložnost, da bodo lahko predstavili resnico. Predsednik vlade Robert Golob je interpelacijo, ki jo je zoper delo vlade vložila SDS, v današnjem… »

Janša: Vlada zatira kmete. Golob: Ko smo se borili s požarom, ste nas blokirali.

SiolNET 19.04.2023
"Vlada je obljubila vse mogoče. Ko pogledamo, kaj od teh obljub je bilo izpolnjeno, vidimo, da se je najprej lotila nekaterih zadev, ki same po sebi niso razumljive," je ob predstavitvi interpelacije zoper vlado v DZ povedal predsednik SDS Janez Janša… »

MARATONSKA RAZPRAVA O INTERPELACIJI ZOPER GOLOBOVO VLADO: SDS zanima, v kakšni meri vlada uresničuje prisego

Regional 19.04.2023
DZ danes čaka razprava o interpelaciji vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila SDS. Zanjo je predvidenih 14 ur, po pričakovanjih se bo vrtela predvsem okoli ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve in urada za demografijo ter dosedanjih potez Golobove… »

Interpelacija vlade: 14 ur o muzeju osamosvojitve

Dnevnik 19.04.2023
Današnja interpelacija proti levosredinski vladi pod vodstvom Roberta Goloba je že četrta v samostojni Sloveniji. Vse doslej je vložila SDS in pri vseh je bila neuspešna. Tokratno interpelacijo je sprožila odločitev vlade o združitvi dveh muzejev… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem