Povezane novice

Oktobra bo “plažna starka” v Žusterni končno pomahala v slovo

Primorske 20.04.2023
Prenovo dotrajanega kopališča v Žusterni, ki je s svojim videzom obtičalo v začetku osemdesetih letih prejšnjega stoletja, so na veliko razočaranje domačinov in obiskovalcev že večkrat preložili. Zdaj je na mizi nov datum, oktober, ko naj bi… »

Olimpijada za vse je združila 150 mladih po srcu

Primorske 20.04.2023
Odbojka, košarka, prstomet, tri krat tri, plavanje in hoja z žogico na namiznoteniškem loparju. To so bile discipline, v katerih se je v novogoriškem športnem parku včeraj pomerilo 150 mladih po srcu, ki pa so na torti upihnili že 60 in več let… »

Prek aplikacije po simbolni ceni do prevoza na krožek

Primorske 20.04.2023
V štirih kraško-brkinskih občinah je z aprilom zaživel pilotni projekt prevozov na zahtevo Lokalno povezani. Naročanje prevozov deluje prek aplikacije, cena pa je primerljiva z javnimi prevozi. Doslej se je registriralo že 60 uporabnikov… »

“S stotko se štetje začne znova”

Primorske 20.04.2023
V Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica je bila včerajšnja sreda običajen odvzemni dan in povabilu k darovanju krvi se je že zgodaj dopoldne odzvalo lepo število zvestih krvodajalcev. Med njimi je bil tudi Milan Valentinčič iz Bače pri… »

Pred ognjenimi zublji so gasilci iz zavetišča rešili 40 mačk

Primorske 20.04.2023
V zavetišču za mačke v okolici Kopra se je predsinočnjim dogajala prava drama. Iz gorečega objekta so gasilci pred ognjem rešili približno 40 muc. Te so zdaj ostale brez strehe nad glavo, zato društvo Mačja preja, ki skrbi zanje, prosi za pomoč… »

Stroka in kmetje raztrgali zakon o živalih Meire Hot

Primorske 20.04.2023
V kmetijskih organizacijah nasprotujejo uvedbi pooblaščenih svetovalcev, ki so jih poimenovali "živalska nadpolicija". Po njihovem predlagana novela uzakonja tudi ovaduštvo. SLOVENIJA > Predstavniki kmetijskih organizacij so v torek prekinili… »

Bo sporni zbirni center ostal na MMP?

Primorske 20.04.2023
Po nekaj mesecih mrtvega teka naj bi danes vendarle padla odločitev, ali bo občina sprejela prostorski načrt in kakšna bo usoda za nekatere spornega zbirnega centra na MMP Vrtojba. V Gibanju Svoboda vztrajajo, da bi ga morali umakniti, župan Milan… »

Le še korak do Carigrada

Primorske 20.04.2023
Potem ko sta bila sinoči znana polfinalna para nogometne lige prvakov, bomo nocoj dobili še imena štirih ekip, ki bodo ostale v igri za lovoriko v evropski in konferenčni ligi. EVROPA > Seznam kandidatov za naslove v treh evropskih tekmovanjih se bo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem