Povezane novice

Kultura, kdo te bo plačal?

Primorske 22.04.2023
“Kultura ne sme temeljiti na dobri volji posameznikov,” je na koprskem posvetu o viziji za kulturo dejal Andrej Filipič iz festivala MareziJazz in opozoril na prepogostost prostovoljnega dela v kulturi. Ministrstvo za kulturo je sicer letos… »

Direktorica ostaja, a le kot vršilka dolžnosti

Primorske 22.04.2023
Irena Škvarč bo še naprej vodila Goriško knjižnico Franceta Bevka, a ne kot direktorica, pač pa kot vršilka dolžnosti. Občine so ji sicer dale soglasje, a je nato ni potrdil svet zavoda. “Kaj takega se še ni zgodilo,” pravi predsednica Ana… »

Izognili se bodo Trstu: sidranje pred Piranom je bolj glamurozno

Primorske 22.04.2023
Pogled na Piran, kot ga je videti z morja, bo kmalu vsaj za en dan postal najljubša razglednica, ki jo bodo domov pošiljali ameriški turisti. Prvi bodo s potniško ladjo, super jahto Silver Moon pripluli že v začetku maja, nakar se bo do oktobra v… »

Parkinsonova bolezen: Namizni tenis v pomoč bolnikom

Primorske 22.04.2023
V Sloveniji se zaradi Parkinsonove bolezni trenutno zdravi okoli deset tisoč ljudi. Velika večina ljudi s to kompleksno nevrološko boleznijo pri nas nima nujno potrebne celostne obravnave. Celotna vsebina je na voljo le naročnikom. Želite dostop do… »

Po nabavo čez mejo: V Slovenijo gre tedensko sto kilogramov mortadele

Primorske 22.04.2023
Včasih so se prebivalci obmejnih krajev v Italiji po nakupe vozili v Slovenijo, saj so tu dobili marsikatere cenejše in kakovostnejše izdelke, se je zdaj trend zdaj obrnil. To je vidno zlasti v trgovini Conad na Opčinah. Celotna vsebina je na voljo le… »

(FOTO) Zvone in Romana Šeruga sedem mesecev v kombiju: Vsak dan drugačna dnevna soba

Primorske 22.04.2023
Na sedemmesečno pot sta se "penziča" odpravila na valentinovo in si tako poklonila, kar oba neskončno ljubita - potovanje. Romana in Zvone Šeruga sta izkušena popotnika, a tokrat prvič potujeta z avtodomom. Celotna vsebina je na voljo le… »

Koper po točke za Evropo, Tabor in Gorica pa za obstanek

Primorske 22.04.2023
Novi prvenstveni krog v prvi nogometni ligi bosta danes odprla Radomlje in Koper, nadaljevala pa Tabor in Mura. Jutri se bo Gorica pomerila s še svežim državnim prvakom, Olimpijo. Bi lahko 32. krog prve SNL na dnu lestvice že nakazal končni razplet… »

Pri umorjenem našli kokain s pujso Pepo

Primorske 22.04.2023
Na koprskem okrožnem sodišču se je pred spremenjenim senatom in prek video povezave s koprskim zaporom znova začelo sojenje Zasavcu Nejcu Sernelu. Kobjeglavcu Darju Grmeku, ki so ga pred dobrim letom našli umorjenega, naj bi prodal pol kilograma… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem