Povezane novice

Bistriški ribiči ogorčeni: “Škoda na potoku je nepopravljiva”

Primorske 24.04.2023
“Zelo smo zaskrbljeni, ne le kot ribiči, ampak tudi kot domačini, ki opazujemo, kako se uničuje naravna krajina. Ne nasprotujemo urejanju brežin potokov, vendar ne na tak način,” je ob pogledu na opustošen del potoka Bistrica zgroženo opozoril… »

Tudi satelitske urgence bodo trčile ob premalo kadrov

Primorske 24.04.2023
Primorska naj bi s prenovo nujne medicinske pomoči (NMP) ob dveh bolnišničnih urgentnih centrih (UC) dobila tudi pet satelitskih (SUC) v zdravstvenih domovih (ZD) v Postojni, Sežani, Tolminu, Idriji in Ilirski Bistrici. Tako mrežo opredeljujejo… »

Tone razstreliva jih spravljajo ob živce. Do kdaj še?

Primorske 24.04.2023
Prebivalce ob trasi drugega tira še vedno vznemirja miniranje v predorih, kar jim krati spanec, povzroča slabo voljo in ponekod celo poškodbe objektov. Sprašujejo se, do kdaj bodo še trajali moteči posegi, in opozarjajo, da so odgovorni pri projektu… »

Zapleti ob konstituiranju nadzornega odbora ankaranske občine: niti Masleša niti Može, pač pa vse na novo

Primorske 24.04.2023
Čeprav ima samo tri člane, se nadzorni odbor Občine Ankaran še vedno ni uspel konstituirati, saj niso izbrali svojega predsednika. V igri sta bila Marko Masleša in Tomaž Može, sedaj pa se bo kroglica zavrtela znova. ANKARAN > Ankaranska opozicija… »

V Logatcu so ob gostovanju Bistričanov pele tudi pesti

Primorske 24.04.2023
Kdo bo v finalu druge SKL igral proti Ježici, bo znano v sredo, ko se bosta v odločilni tekmi pomerila Triglav in Janče. Dan prej, morda že danes, bo vse jasno tudi v skupini za obstanek. V tretji SKL je bilo burno v Logatcu, dve primorski ekipi se… »

Tolminci po remiju na Vrhniki ohranjajo razliko

Primorske 24.04.2023
V derbiju 21. kroga tretje slovenske nogometne lige zahod na Vrhniki ni bilo zmagovalca, Šenčur pa se je vodilnim Tolmincem približal na tri točke. V primorskem obračunu so Vipavci po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju natresli tri gole… »

Napeto bo le še v boju za obstanek

Primorske 24.04.2023
Rokometni konec tedna je potrdil razmerja moči na vrhu prve A lige. Celjani so prestali še zadnje na papirju težje gostovanje in jih od ubranitve naslova loči le še teorija. Koprčani po porazu v Ljubljani ne morejo več više od sedmega mesta. V… »

Kaznovani za neučinkovitost

Primorske 24.04.2023
Kljub eni boljših predstav v sezoni in številnim priložnostim je Tabor doma proti Muri ostal praznih rok. Končnico prve SNL tako pričakuje na dnu lestvice. SEŽANA > V sežanskem taboru so se še dolgo v sobotno noč spraševali, komu so se zamerili… »

V Izoli se veselijo dobrih izidov

Primorske 24.04.2023
Po zaključku rednega dela državnih lig se na Primorskem veselijo predvsem v Izoli, saj se je ženska ekipa Arrigonija uvrstila v končnico za prvaka, moška pa v kvalifikacije za prvo ligo. V prvi moški ligi, kjer Primorska nima predstavnika, so med… »

Sedem poškodovanih iz Buj prepeljali v Izolo - na srečo le za vajo

Primorske 24.04.2023
V soboto so proti Bujam čez mejo s Hrvaško hiteli slovenski reševalci - po scenariju simulacijske vaje množične nesreče se je v tamkajšnji osnovni šoli poškodovalo več kot 50 ljudi. Nekatere so prepeljali tudi v izolsko bolnišnico. Od Buj in… »

Podjetniki so si oddahnili, razvoj v coni Polje ni ogrožen

Primorske 24.04.2023
Podjetniki, ki delujejo v industrijski coni Polje, so zelo zadovoljni, da so svetniki v Šempetru potrdili občinski prostorski načrt. Zavrnitev bi namreč za več let zavrla njihov razvoj in povzročila ogromno škodo, so poudarili. S tem pa so… »

Po 15 letih se vrača Mlada parada

Primorske 24.04.2023
Letošnji prvomajski prazniki bodo v Tolminu in okolici takšni, kot že dolgo niso bili. Tolminski študentje namreč po 15 letih obujajo nekdaj tradicionalno prireditev Mlada parada. Od petka do nedelje se bodo vrstili glasbeni, športni in kulturni… »

Obe ekipi je uspavalo poletno sonce

Primorske 24.04.2023
Koprčani so se dobro zavedali, da jih ob močno zdesetkani ekipi v Domžalah proti Radomljam, ki so spomladi v dobri formi, čaka zahtevna naloga. Na koncu z osvojeno točko ne smejo biti nezadovoljni, kajti njihovi tekmeci že sedem tekem zapored ne… »

Primorje od 0:2 do 3:2 v 93. minuti

Primorske 24.04.2023
Od treh primorskih predstavnikov v drugi slovenski nogometni ligi je pretekli konec tedna osrečil le Ajdovce, ki so doma uprizorili zasuk proti Krčanom. Biljenci so v soboto ostali praznih rok proti Iliriji, enako pa velja za Dekančane, ki so že v… »

V treh nesrečah so se trije motoristi huje poškodovali

Primorske 24.04.2023
Minulo soboto so se vrstile nesreče, v katerih se je huje poškodovalo več motoristov. Vse tri nesreče so se zgodile zaradi izsiljevanja prednosti voznikom na motorjih. ISTRA, KRAS > V soboto popoldne je najprej počilo v Sežani. Okoli 15.30 je v… »

Novice dneva »

Bo Mohorič nared za SP? Selektor s prvimi informacijami

Zurnal24 pred 4 uramiše 2 povezani

Na štajerski avtocesti zgorel tovornjak

RTV Slovenija pred 58 minutamiše 2 povezani

Nenavadna prometna nesreča, konj je poginil

Zurnal24 pred 12 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem