Povezane novice

Srednja in velika podjetja v zgornji Vipavski dolini so oblikovala neformalno združenje

Primorske 25.04.2023
Srednja in velika podjetja iz ajdovske in vipavske občine so se povezala v neformalno združenje gospodarstvenikov zgornje Vipavske doline. Tudi tako želijo okrepiti medsebojno sodelovanje in izmenjavo izkušenj, spodbujati podjetniško kulturo in… »

Izolanka Neva Zajc je častna občanka Kopra

Primorske 25.04.2023
Ob prazniku Mestne občine Koper bodo najvišje Priznanje 15. maj podelili Janku Severju za večletno prizadevanje za gradnjo nove železniške proge med Divačo in Koprom, skrb za kakovostno bivalno okolje in razvoj krajevne skupnosti. Veliko plaketo… »

Že tri mesece brez vozniškega dovoljenja

Primorske 25.04.2023
Postopek zamenjave slovenskega vozniškega dovoljenja za italijanskega je bil za mladeniča s Poljan doslej vse prej kot enostaven. SLOVENIJA > Čeprav ni ničesar ušpičil, je že tri mesece brez vozniškega dovoljenja. V tem zagonetnem in težko… »

Dražje položnice za Komunalo

Primorske 25.04.2023
Izolski svetniki so potrdili spremembo cen storitev za ravnanje s komunalnimi odpadki ter odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode. Skupni mesečni strošek za štiričlansko gospodinjstvo se bo povišal za približno 4,30 evra zaradi 18-odstotnega… »

V Bovcu edinstvena predstavitev jamarstva

Primorske 25.04.2023
Jamarska zveza Slovenije in Občina Bovec bosta podpisali pismo o nameri za ureditev jamarskega centra v Stergulčevi hiši, kjer je domoval TIC. Ta se bo čez dva tedna selil v nekdanje prostore banke, jamarji bodo takoj za tem prostore začeli urejati… »

Šok terapija in napadalna nemoč

Primorske 25.04.2023
Minuli prvenstveni krog prve lige je znova zaostril boj za četrto mesto, tretje se zdi bolj ali manj oddano Celju, na dnu lestvice pa je Gorica za točko prehitela sežanski Tabor, ki pa ima na papirju nekoliko lažji razpored. KOPER > V prvenstveni… »

Za vrh je pričakovati dvoboj Turk - Grossi

Primorske 25.04.2023
V četrtek, ob 20. uri, se bo s predstavitvijo posadk na Lavričevem trgu v Ajdovščini začel 12. mednarodni reli Vipavska dolina, ki je otvoritveni v državnem prvenstvu. Že uvodoma je za zmago pričakovati primorski dvoboj med lanskim prvakom Rokom… »

Množica na bajramski molitvi povzročila prometni kolaps

Primorske 25.04.2023
Postojnski odbor Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je jutranjo molitev ob praznovanju bajrama ob soglasju Občine Postojna, kot lastnice prostorov, minuli petek priredil v telovadnici Osnovne šole Prestranek. Kar samo po sebi ni sporno. Toda… »

“Zapluli smo najjužneje, za rekord je bilo vredno tvegati”

Primorske 25.04.2023
Po petih mesecih plovbe se je raziskovalna ladja Nacionalnega inštituta za oceonografijo in eksperimentalno geofiziko OGS Laura Bassi vrnila v Tržaški zaliv. Z njo je kontovelski kapitan Franco Sedmak obplul svet in dosegel tudi zgodovinski dosežek -… »

Pijana sta bežala pred policisti

Primorske 25.04.2023
V noči na ponedeljek so policisti v Mirnu ustavljali voznika, ki sta pripeljala iz smeri Bilj. Ne prvi ne drugi ni ustavil, zato so se policisti pognali za njima in ju kmalu ujeli. Ugotovili so, da sta voznica in voznik bežala zaradi alkohola, voznica… »

Šolarji v nadomestne učilnice, šola po 52 letih v obnovo

Primorske 25.04.2023
Med prvomajskimi počitnicami se bodo šolarji in dijaki osnovne šole in gimnazije z italijanskim učnim jezikom preselili na nadomestne lokacije. Staro šolo, znano tudi kot Collegio dei Nobili, bodo namreč začeli obnavljati. KOPER > Koprska občina… »

Colčani iz občine Ajdovščina so prvič gostili Colce iz občine Repentabor

Primorske 25.04.2023
Tomaževa štala, z etnološko zbirko opremljeno kulturno stičišče na Colu, je v nedeljo gostila prvo srečanje predstavnikov dveh Colov. “Prepričana sem, da bo to le prvi biser v nizu naših bodočih srečanj, ki nas bogatijo in nadgrajujejo našo… »

Perspektivne poslovne ideje: od lesenih igrač do invalidskih vozičkov za pse

Primorske 25.04.2023
Lesene igrače, konjeniški turizem, najem invalidskih vozičkov za pse, kočija za invalide, snemljiv bivalnik in obujanje kovaštva so letošnje naj perspektivne podjetniške ideje, ki jih je v okviru programa Biznis in PIP in ob podpori podjetniškega… »

Halid na odru, pred dvorano pa drama

Primorske 25.04.2023
Bosanska preprostost in obenem neposrednost sta brez dvoma lastnosti, ki odlikujeta balkanskega zvezdnika Halida Bešlića. Slednji je minulo soboto na noge pognal parter in tribune ljubljanskih Stožic. A polne dvorane terjajo tudi svojo ceno. Pred… »

Tudi vlomilci so že začeli z delom

Primorske 25.04.2023
Manj gostov kot v pravi sezoni in odročnejši kraji pridejo še kako prav vlomilcem, ki v teh dneh prežijo na prve goste v Posočju. Minuli konec tedna so kradljivci vlomili v tri parkirane avtomobile in iz vseh ukradli vrednejše predmete. Največ… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem