Povezane novice

Ogenj “popil” 5000 litrov vina, uničil gledališko sceno in ustavil stroje

Primorske 26.04.2023
Napaka na električni napeljavi je v noči na prejšnjo sredo povzročila za približno milijon evrov škode, so glede vzrokov in škode po požaru v Solkanu ugotovili novogoriški kriminalisti. Vinar, avtoelektrikar, gledališčniki in delavci od tedaj… »

Na kronanje v London potujeta tudi predsednica in soprog. Kako se pripravljata?

Primorske 26.04.2023
Na predvečer kronanja se bosta Nataša Pirc Musar in Aleš Musar najprej udeležila sprejema v Buckinghamski palači. O pripravah na obisk so predsedničini ljudje redkobesedni. LJUBLJANA, LONDON > Kronanja njunih veličanstev kralja KarlaIII. in… »

Skladba slovenske skupine v eni od najuspešnejših videoiger vseh časov

SiolNET 26.04.2023
Snovalci videoigre Call of Duty so skladbo z naslovom Danny Boy, ki jo v priredbi izvaja slovenska skupina Happy Ol' McWeasel, pred dnevi umestili v igro Call of Duty: Modern Warfare II Warzone 2.0 in Warzone mobile. Njihova skladba bo tako del ene… »

Pesem zasedbe Happy Ol' McWeasel doni v vozilih videoigre Call of Duty

RTV Slovenija 26.04.2023
Slovenski folk pank rockerji Happy Ol' McWeasel so postali del videoigre. V Call of Duty so snovalci franšize vključili njihovo priredbo pesmi Danny Boy, ki jo igralci z vsega sveta lahko predvajajo v svojih vozilih. Happy Ol' McWeasel so postali del… »

Happy Ol' McWeasel v videoigri Call of Duty

Primorske 26.04.2023
Mariborski folk punkerji Happy Ol' Mcweasel so dočakali nov mejnik v svoji karieri. Po tem, ko so njihovo skladbo Danny Boy uporabili v ameriški seriji The Crazy Ones, bodo isto pesem uporabili še v eni najuspešnejših računalniških iger Call Of… »

Po omejitvah zaradi covida med Slovenci eksplozija potovanj

Primorske 26.04.2023
V turističnih agencijah z veseljem ugotavljajo, da so se po obdobju koronavirusa med prvomajskimi prazniki, ko turistični trg zaživi, vrnili časi krajših in daljših potovanj. Pa naj gre za avtobusne izlete, potovanja z letalom ali vse bolj… »

Sočo in ribe je treba zavarovati, če se bodo suše ponavljale

Primorske 26.04.2023
Lanska suša z nizkimi vodostaji in visokimi temperaturami vode je razkrila, da se je treba ob Soči drugače organizirati, da bi ribe v kriznih razmerah preživele. Lani so reagirali le tolminski ribiči s prepovedjo ribolova, ostali uporabniki pa ne. Da… »

Dober spomladanski obisk napoveduje rekordno sezono

Primorske 26.04.2023
“Ko smo leta 2016 prvič podpisovali sporazum, smo imeli v mislih prav to, povečanje obiska, kar se je tudi uresničilo. V letošnjem letu ponovno beležimo rekorde,” je že osmo obnovitev povezovanja pod skupno blagovno znamko Trio kraških… »

Nizozemca so izpustili iz pripora

Primorske 26.04.2023
Po približno devetih mesecih je priporniško celico zapustil 27-letni Nizozemec, pri katerem so lani poleti na Bistriškem zasegli pirotehniko in druge pripomočke, s katerimi bi lahko sestavil bombo. Za zapahi se je znašel, ko so policiste zaradi… »

Med bogato kariero je igral tudi v evroligi

Primorske 26.04.2023
Prej ali slej se vsaka zgodba konča in tako se je v torek izteklo uspešnih 20 košarkarskih let Jana Močnika. Zadnja leta je košarkar, ki se je spogledoval z evroligo, igral v dresu drugoligaša Gorice. Ta se je na najboljši možni način poslovila… »

Konoplja kot simbol civilne družbe

Primorske 26.04.2023
Miha Čelar je v svojem najnovejšem, 12. dokumentarcu Konoplja osvobaja zagrizel v precej kompleksno temo legalizacije konoplje. Osrednji protagonist je Brežičan Janko Pirc, ki je velik del svojega življenja posvetil destigmatizaciji te vsestranske… »

Kobalova biografija ne bo Kreten

Primorske 26.04.2023
Pandemija, vsaj tista, na katero brez večjih težav pozabljamo, je mimo, Pandemenca ostaja. Satirični niz skečev Borisa Devetaka in Borisa Kobala je minuli konec tedna nasmejal tudi koprsko občinstvo. Z nemalo samoironije se predstava dotakne tudi… »

Metličje: odgovornost za pomoto prevzema Okolje

Primorske 26.04.2023
“Adriaing bo vedno sprejel vso odgovornost, ki mu je namenjena, vendar v tem primeru izrecne odgovornosti, da je bager zasul zaščiteno rastlino ob Jernejevem kanalu, ne nosimo,” opozarja Nino Filipin, direktor družbe Adriaing. Bager je namreč za… »

Na Giro bo šel v dobri družbi

Primorske 26.04.2023
Dvoboj Primož Roglič - Remco Evenepoel obeta pravi kolesarski ognjemet na dirki po Italiji. Zažigalno vrvico bo aktiviral že prvi dan Gira v Abrucih 6. maja, ko bo na sporedu posamična vožnja na čas. Če ne prej, pa resnična tekmovalna eksplozija… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem