Povezane novice

Klakočar Zupančič: Resnično svobodni smo le takrat, ko v človeku prepoznamo samo človeka

RTV Slovenija 26.04.2023
Proslava ob dnevu upora proti okupatorju je potekala v Šoštanju, rojstnem kraju pesnika in narodnega heroja Karla Destovnika - Kajuha, ki mu je vlada tudi posvetila letošnje leto. Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je v… »

Bodimo ponosni na svojo zgodovino, kulturo in uspehe

Delo 26.04.2023
Slavnostna govornica Urška Klakočar Zupančič je v Šoštanju povzela zgodovino upora proti štirim okupatorjem. Letošnjo proslavo na predvečer dneva upora proti okupatorju so na Kajuhovo leto pripravili v Šoštanju, v dvorani Karla Destovnika… »

"Resnično svobodni smo le takrat, ko v človeku prepoznamo le človeka"

Zurnal24 26.04.2023
V Šoštanju je potekala državna proslava pred dnevom upora proti okupatorju. Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je dejala, da se je ljudstvo z nastankom osvobodilne fronte združeno uprlo okupatorjem. Izpostavila je pomen sodelovanja politično… »

Klakočar Zupančič: Resnično svobodni smo le takrat, ko v človeku prepoznamo le človeka

Dnevnik 26.04.2023
V Šoštanju je potekala državna proslava pred dnevom upora proti okupatorju. Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je dejala, da se je ljudstvo z nastankom osvobodilne fronte združeno uprlo okupatorjem. Izpostavila je pomen sodelovanja politično… »

"Aprila 1941 se je začelo eno najtemnejših obdobij v slovenski zgodovini"

SiolNET 26.04.2023
Slovensko ljudstvo se je z nastankom Osvobodilne fronte združilo in skupaj uprlo vsem okupatorjem, ki so v drugi svetovni vojni zasedli in razkosali slovensko ozemlje, ki so ustrahovali, potujčevali in izseljevali ljudi, ki so zapirali in streljali… »

Dan upora proti okupatorju / Borčevski praporščaki v času Janševe vlade niso bili zaželeni

Mladina 26.04.2023
Več kot le obujanje zgodovinskega spomina, ker je upor "nujen in nedeljiv del osebne in nacionalne biti, ko je ta ogrožena" Ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga bomo praznovali v četrtek, bo državna proslava zvečer v Šoštanju, rojstnem kraju… »

Državna proslava letos v Kajuhovem rojstnem mestu

Delo 26.04.2023
Slavnostna govornica na proslavi bo predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Ob dnevu upora proti okupatorju, ki ga bomo praznovali v četrtek, bo državna proslava zvečer v Šoštanju, rojstnem kraju pesnika in narodnega heroja Karla… »

TV namigi: Proslava, Tihožitja zvočnih krajin in Jenny Lind

Delo 26.04.2023
Proslava ob dnevu upora proti okupatorju bo v Šoštanju, dokumentarec o bioakustiki in zvočni ekologiji in zgodba o švedski pevki Jenny Lind. Sreda, 26. aprila Proslava ob dnevu upora proti okupatorju: TV SLO 1 ob 20.00 Slo., 2023. 70 min. Letošnja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem