Povezane novice

V Ilirski Bistrici prva poslovna borza ponudnikov z obeh strani meje

Primorske 28.04.2023
Da turizem že dolgo ni več le nekaj za na lepše, ampak resen posel, od katerega ima lahko korist celotna lokalna skupnost, je dejstvo, ki je s padcem schengenske meje s Hrvaško postalo še bolj dosegljivo. Potrebo po povezovanju so začutili tudi… »

Cena dela mora delavcu omogočiti dostojno življenje

Primorske 28.04.2023
“Osnovno poslanstvo letošnjega apela ob mednarodnem prazniku dela je, da določimo poklicem pravo ceno dela, takšno, da bo delavec lahko dostojno preživel z delom, ki ga opravlja. Torej nobeno plačilo, nižje od minimalne plače, ostala pa… »

Na paši s salpami

Primorske 28.04.2023
Opazovanje velikih jat salp v našem morju je vedno lep prizor. Ne meneč se za opazovalca se mirno pasejo na morskih travnikih ali v z algami bogato zaraslem okolju obrežnega pasu. So tipične jatne živali in njihove jate lahko štejejo tudi več kot… »

Popolnost - (pre)pogosta tegoba našega časa?

Primorske 28.04.2023
Sociologinja, kolumnistka in urednica Danaja Lorenčič v svoji drugi knjigi Nepopolna razkriva vzroke, zakaj nekatere posameznike ženejo nemogoče visoka merila do popolnosti na vseh področjih, ki se jih lotijo. V resnici pa želijo doseči le: da bi… »

Deček, ki se sporazumeva z risbami

Primorske 28.04.2023
Mali princ iz Afrike je zgodba o dečku temne polti, saj prihaja z afriške celine, ki se z mamo poda na dolgo pot čez Sredozemsko morje, da bi našla v Evropi boljši svet. Avtor Milan Petek Levokov je navdih za zgodbo o kapitanu jadrnice, ki dečka… »

Meščani po nov naslov, izbruh pod Vezuvom

Primorske 28.04.2023
Nogometaši Manchester Cityja so v derbiju 33. kroga angleškega prvenstva v sredo doma s 4:1 ugnali Arsenal in naredili korak k ubranitvi naslova. EVROPA > Na lestvici imajo sicer pet krogov pred koncem dve točki manj, a tudi dve tekmi manj od… »

Podmladek obeta

Primorske 28.04.2023
Sezona tekmovanj Karate zveze Slovenije se je nadaljevala v Velenju, kjer je bil na sporedu tretji pokal Rudarja. Primorci so se z odličji izkazali v mlajših kategorijah. VELENJE > Na tretjem pokalu Rudarja se je v velenjski Rdeči dvorani borilo 171… »

Tolmin spomladi prvi porazil Izolo

Primorske 28.04.2023
Praznični četrtek je postregel s tekmama v tretji slovenski nogometni ligi zahod. Drugoligaški krog danes odpirajo Biljenci v Rogaški Slatini. Konec aprila in začetek maja bi lahko dala odgovor o novem prvoligašu in ekipi, ki bo šla v dodatne… »

Slovensko “dopolnilno” zavarovanje je evropska posebnost

Primorske 28.04.2023
Zdravstveni sistemi niso skupna politika evropske unije in jih je toliko, kot je držav. Osnova vseh so univerzalni model zdravstvenega varstva ali sistem zdravstvenega zavarovanja in težnja zagotoviti dostop do storitev vsem državljanom. Vse države… »

Lovec na strele in portrete

Primorske 28.04.2023
Kako v objektiv ujeti strelo? Kako ujeti srepo zbranost glasbenika, medtem ko poustvarja sloviti Tartinijev vražji trilček? Peter Litavsky, ljubiteljski fotograf iz Portoroža, ima odgovore na obe vprašanji. Ko v Piran pridejo svetovni mojstri… »

Čebele vesele cvetočih pašnih polj, alergiki pa precej manj

Primorske 28.04.2023
Obalno čebelarsko društvo Koper in njihove somišljenike je razveselila odločitev Marjetice Koper, da zamakne košnjo urbanih travnatih površin in tako čebelam zagotovi cvetoča pašna polja. To pa na drugi strani ni pogodu tistim, ki se spomladi… »

Kdo lovi divje prašiče?

Primorske 28.04.2023
V ponedeljek zvečer so lovci LD Rižana prejeli klic, da je nekdo pri zaselku Kortine v kletko ujel tri mlade divje prašiče, mati svinja pa naj bi jih neuspešno skušala rešiti. Lovca sta res našla kletko s tremi divjimi prašiči, poklicala… »

Inženirka leta Rosana Kolar: “Vedela sem, da bom večino življenja obkrožena pretežno samo z moškimi”

Primorske 28.04.2023
“Sprejeli so me kot vsakega začetnika, morala sem se izkazati, ” pravi strojna inženirka in letalska mehaničarka Rosana Kolar, edina ženska v hangarju Adria Tehnike, ki je svojo poklicno pot izbrala že pri rosnih enajstih letih. Na zadnjem izboru… »

Bo doplačilno zavarovanje odpravilo tudi Golobovo vlado?

Primorske 28.04.2023
Praznik delavske, pravzaprav univerzalne solidarnosti, prihaja v času povečane pozornosti najbolj nerazumni slovenski solidarnosti revnih z bogatimi - za vse okrog 35-evrskemu doplačilnemu zavarovanju za zdravstvene storitve. Norost, uveljavljena kot… »

V Istri zaživeli tudi kampi, v Posočju kajakaši in pohodniki

Primorske 28.04.2023
Turistični delavci v Istri so zadovoljni z rezervacijami med prvomajskimi prazniki in upajo, da je to uvod v dober začetek poletne sezone. Da bi le še vreme bilo prijazno, si želijo. Zadovoljni so tudi v Posočju, kjer je zasedenost v teh dneh v… »

Zavarovalnice lani daleč od dobička

Primorske 28.04.2023
Na račun dopolnilnega zavarovanja so vse tri komercialne zavarovalnice v letu 2022 ustvarile izgubo. Podražitvam se ob prenosu prispevka na ZZZS ne bo izognila niti država. LJUBLJANA > Komercialne zavarovalnice Vzajemna, Triglav in Generali so lani z… »

Za uspeh bo treba spremeniti slabe navade

Primorske 28.04.2023
Nogometaši Gorice bodo odprli 33. krog državnega prvenstva nocoj v Domžalah, kjer bi bila vsaka točka dobrodošla. NOVA GORICA > Novogoričane ne vežejo prav lepi spomini na Domžale in nasploh gostovanja ob Kamniški Bistrici. Navsezadnje so se pred… »

Kam gre veter, ko ne piha?

Primorske 28.04.2023
Vsestranskega zamejskega zapriseženca Trstu, slovenstvu in slovenski besedi, pisatelja in alpinista Dušana Jelinčiča, je nagrada za prvi roman o vzponu na Himalajo Zvezdnate noči iz gorniškega festivala v Trentu leta 1995 meteorsko izstrelila v svet… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem