Povezane novice

Vojna v Ukrajini: Napoved udarca z železno pestjo

Dnevnik 28.04.2023
Ukrajinska mesta so bila po dveh mesecih znova tarča večjega ruskega raketnega napada, ubitih je bilo najmanj 25 ljudi. Najhuje je bilo v mestu Uman. V Kijevu pravijo, da bo prišel »pošten odgovor«. Ukrajina je skoraj nared za začetek velike… »

Ukrajinski obrambni minister: Vojska je nared za ofenzivo #vŽivo

SiolNET 28.04.2023
Ukrajinska vojska je nared za ofenzivo, priprave se bližajo koncu, je danes sporočil ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov, pri čemer konkretnih podrobnosti ni navedel. "Na splošno smo v visokem odstotku že pripravljeni," je dejal in dodal… »

Ukrajinska vojska "nared za protiofenzivo". Zelenski zaveznice poziva k novim pošiljkam orožja.

RTV Slovenija 28.04.2023
Ukrajinska vojska je nared za ofenzivo, priprave se bližajo koncu, je sporočil ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov. Medtem pa je Rusija zjutraj izvedla niz napadov na mesta po Ukrajini, tudi na Kijev, pri čemer je bilo ubitih najmanj 25… »

Ukrajinski obrambni minister: Priprave na protiofenzivo so končane

Nova 24TV 28.04.2023
Ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov. Vir: AFP “Na splošno smo v visokem odstotku že pripravljeni,” je dejal ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov. K temu je dodal, da bo ukrajinska vojska začela z protiofenzivo, “če bo Bog dal… »

Rusija v eni noči s številnimi napadi na Ukrajino, Zelenski obsodil napad

Zurnal24 28.04.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obsodil današnji nov val ruskih raketnih napadov v več mestih po državi, v katerih je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 25 ljudi. Napade so obsodili tudi v Bruslju. Medtem so iz Moskve sporočili, da so ruske… »

#foto Novi raketni napadi na več ukrajinskih mest zahtevali 19 smrtnih žrtev

Dnevnik 28.04.2023
V več mestih v Ukrajini, tudi v prestolnici Kijev, so se davi oglasile sirene pred zračnimi napadi. V napadih na civilno infrastrukturo je bilo po zadnjih podatkih ubitih 19 ljudi, več je ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ukrajinski… »

V obstreljevanju umrli civilisti z obeh strani fronte

Delo 28.04.2023
V ruskih zračnih napadih je po zandjih podatkih umrlo 19 ljudi, medtem je ukrajinsko obstreljevanje Donecka terjalo sedem življenj. V več mestih v Ukrajini, tudi v prestolnici Kijev, so se davi oglasile sirene pred zračnimi napadi. V napadih na… »

Zelenski po novih napadih obsodil "noč ruskega terorja"

Primorske 28.04.2023
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je obsodil današnji nov val ruskih raketnih napadov v več mestih po državi, v katerih je po zadnjih podatkih umrlo 19 ljudi. Napade so obsodili tudi v Bruslju. Medtem so iz Moskve sporočili, da so ruske rakete… »

ESČP: Rusija mora Gruziji plačati skoraj 130 milijonov evrov odškodnine

RTV Slovenija 28.04.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je razsodilo, da mora Rusija Gruziji plačati skoraj 130 milijonov evrov odškodnine za kršitve, storjene nad številnimi Gruzijci po oboroženih spopadih med stranema avgusta 2008. Ozadje je sodba… »

Novi raketni napadi na več ukrajinskih mest zahtevali smrtne žrtve

Primorske 28.04.2023
V več mestih v Ukrajini, tudi v prestolnici Kijev, so se davi oglasile sirene pred zračnimi napadi. V napadih na civilno infrastrukturo, med drugim na stanovanjska poslopja, je bilo ubitih najmanj pet ljudi, več je ranjenih, poročajo tuje tiskovne… »

Novi napadi na Ukrajino, vsaj šest mrtvih, med njimi tudi 3-letni otrok

Necenzurirano 28.04.2023
Ponoči je Rusija spet začela pospešeno bombardirati in raketirati več ukrajinskih mest, med njimi tudi Kijev. Zgodaj zjutraj so se po več krajih Ukrajine, med drugim tudi v Kijevu, znova oglasile sirene za zračni napad, ruska vojska je napadla z… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem