Povezane novice

Eksotični park Rafut bodo odprli poleti, za vilo še iščejo denar

Primorske 29.04.2023
Po dolgem čakanju se je 2,4 milijona evrov vredna prenova eksotičnega parka Rafut, ki obdaja neoislamsko Laščakovo vilo, vendarle začela. A dela, ki jih je treba izvajati pod budnim očesom strokovnih institucij, za zdaj gredo zelo počasi. Prenova… »

Daroval je že 50 litrov krvi, rad bi jih še 20

Primorske 29.04.2023
Med viteze krvodajalstva se je pred dnevi s stotim darovanjem življenjske tekočine vpisal tudi še ne 55-letni Robert Vovk iz Vipave. Na odvzem je prišel z družino, pri plemenitem dejanju sta se mu pridružila še sestra in nečakinja. Ocenil je, da… »

Pogled na umorjenega Kraševca ju je prestrašil

Primorske 29.04.2023
Koprski kriminalisti so državnemu tožilstvu zaradi dogajanja v hiši umorjenega Darja Grmeka ovadili še dva italijanska državljana. Osumili so ju opustitve ovadbe kaznivega dejanja. V hiši sta bila po umoru, videla sta, da je Darjo Grmek mrtev, a o… »

S prijaznejšimi temperaturami turisti z vsega sveta ponovno trkajo na vrata zgornjega Posočja

Primorske 29.04.2023
Dolina Soče je že vsaj dve desetletji vodilna outdoor destinacija v Sloveniji, ponuja pa še veliko več kot plovbo z rafti in kajaki, soteskanje ali pa zip line. S sporočilnostjo sožitja nadgrajuje zgodovinski turizem s Potjo miru po ostalinah soške… »

Prvomajski prazniki bodo zanimivi

Primorske 29.04.2023
Vikend bo zanimiv in precej dinamičen, zato se pripravite na različne aktivnosti in presenečenja. V soboto boste sledili številnim zanimivim idejam in v nedeljo lahko da boste malo trmasti in želeli dokazati svoj prav. Celotna vsebina je na voljo le… »

Stoječe ovacije za Abrahama Pinkotov

Primorske 29.04.2023
“Smrt fašizmu!” “Svoboda narodu,” je v en glas zabučala Gallusova dvorana. Vse od prvih trenutkov je bilo jasno, da publiko čaka nepozabno triurno doživetje v znamenju pesmi upora. LJUBLJANA > “Če te prjatu povabe na fešto, tega ne boš… »

Ribe so užitne, v reke pa ne smejo, da se virus ne bi širil

Primorske 29.04.2023
Kar se je marsikateri ribogojnici že zgodilo, je prvič doletelo tudi ribogojnico Faronika. Vanjo je z nakupom šarenk in zlatovščic za konzum in za vlaganje v reke zašel virus, ki se ga bodo znebili poleti, ko bodo bazene začasno izpraznili in jih… »

Vodja reševanja poškodovane jamarke: “Slej ko prej bomo šli spet v to jamo”

Primorske 29.04.2023
V zadnjih 23 letih je manjkal samo pri treh reševanjih, nedavno pa ga je doletela najhujša preizkušnja: reševati je moral svojo sokrajanko, jamarko in društveno kolegico. 42-letni Luka Zalokar z Rakeka, po poklicu gradbenik in miner, po poslanstvu pa… »

Veselje v Črnem Vrhu

Primorske 29.04.2023
Člana gorsko kolesarskega kluba iz Črnega Vrha nad Idrijo Miha Smrdel in Tina Smrdel sta bila najboljša Slovenca na drugi dirki sezone odprtega slovenskega pokala v gorsko kolesarskem enduru. ILIRSKA BISTRICA > Na drugi dirki pokala SloEnduro, ki jo je… »

Najprej naraščaj, potem pa olimpijske igre

Primorske 29.04.2023
Sprinterji na mirnih vodah so imeli na Bledu državno prvenstvo in izbirne tekme za sestavo reprezentance, v kateri pa letos ne bo v pretekli sezoni najboljše slovenske kajakašice Anje Osterman. Koprčanka bo namreč poleti postala mamica. BLED > Anja… »

Bolgar je v mestu preprodajal heroin

Primorske 29.04.2023
Zaradi prodaje heroina so novogoriški kriminalisti pred dnevi prijeli 42-letnega Bolgara. Pri njem so opravili tudi hišno preiskavo in mu zasegli več polivinilastih vrečk s prepovedano drogo. S kazensko ovadbo zaradi preprodaje prepovedanih substanc… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem