Povezane novice

Jasna Humar se izzivov loteva z optimizmom in jasno vizijo

Primorske 03.05.2023
Svet zavoda šempetrske bolnišnice je pred dnevi za strokovno direktorico bolnišnice imenoval kirurginjo Jasno Humar, ki je bila od julija lani na tem mestu kot vršilka dolžnosti. Bolnišnico želi strokovno dvigniti na višjo raven in ji dati pravo… »

Vodilna v Ajdovščini in Biljah

Primorske 03.05.2023
Nogometni drugoligaši bodo 28. krog odigrali že sredi tedna. Danes bo največ pogledov uprtih na Primorsko. Istočasno bosta v Ajdovščini in Biljah gostovala kandidata za napredovanje, Rogaška in Aluminij. Dekančani pa se bodo jutri doma pomerili z… »

Tolminci proti gorenjski navezi

Primorske 03.05.2023
Prvi majski teden bo v tretji slovenski nogometni ligi zahod postregel z razvlečenim 23. krogom, ki se s tremi tekmami začenja danes, nadaljuje v petek in končuje v nedeljo. ko bodo aktivni tudi vodilni Tolminci. Še štirje krogi so ostali do konca… »

Kar 25 prireditev v spomin polihistorja Scopolija

Primorske 03.05.2023
Idrijski župan Tomaž Vencelj je na pobudo Botaničnega vrta in Prirodoslovnega muzeja v Ljubljani ter domačega muzejskega društva to leto razglasil za Scopolijevo. Mineva namreč 300 let od rojstva prvega idrijskega rudniškega zdravnika in… »

Vaščani so prijavili, da liščke prodaja Italijanom

Primorske 03.05.2023
“Gospodu smo povedali, da gre za zavarovane vrste in da jih ne sme imeti doma,” se je pogovora z domačinom iz Glema v začetku leta 2019 na sodišču spominjala Tjaša Zagoršek iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). Takrat… »

Analizirali bodo tla in prah s podstrešij, da bi ocenili vpliv Salonita na zdravje

Primorske 03.05.2023
Raziskovalni konzorcij devetih institucij je oktobra začel razvojni projekt “Ocena potencialnega vpliva sežiga in sosežiga odpadkov na zdravstvene posledice pri ljudeh: modelna študija na primeru cementarne Salonit Anhovo.” Projekt vključuje tudi… »

Na vidiku nova stanovanja, obvoznica bolj otipljiva, rekordi v turizmu

Primorske 03.05.2023
Urejanje cestne in komunalne infrastrukture, stanovanjska politika ter trajnostni turizem v povezavi z varovanjem naravne dediščine so področja, ki se jim trenutno še posebej posvečajo na pivški občini. V primerjavi z drugimi občinami… »

Mlada parada se je vrnila po skoraj 15 letih

Primorske 03.05.2023
Klub tolminskih študentov (KTŠ) je v navezi z 12 društvi, ki povezujejo mladino, od petka do nedelje pripravil raznoliko dogajanje, od najrazličnejših športnih tekem in turnirjev do kulturnih utrinkov in seveda koncertov. Razkrila je, da mladi… »

Mednarodno zmago odnesel dim bakel

Primorske 03.05.2023
Posadka organizatorja prazničnega relija Vipavska dolina iz Avto kluba Ajdovščina Motorsport, Marko Grossi in Tara Berlot, je v konkurenci državnega prvenstva zmagala na domačih cestah. Absolutno zlato preizkušnje, ki je štela tudi za pokal… »

Dodaten davek na drugi avto, plačljiva vsa parkirišča ...

Primorske 03.05.2023
Ob posodabljanju nacionalnega energetskega in podnebnega načrta se je med predlogi znašlo kar nekaj podrobnosti, ki ne bodo razveselile vseh. Predvidevajo namreč dodatno obdavčitev drugega avtomobila v gospodinjstvu, uvedbo plačljivosti vseh… »

Istrani vam ponujamo “stare energije skrivnostnih sil”

Primorske 03.05.2023
“Prinašali ste nam jezik, zavest in odpravo črednega nagona. Toda, mi že imamo jezik, zavest in nagon, ki nas še vedno zadovoljujejo,” je zapisal Edelman Jurinčič v pesmi Nedolžnost, objavljeni v njegovi enajsti zbirki, nedavno izdani pri… »

Mlinotest ima v žepu srebro

Primorske 03.05.2023
Rokometašice Krima Mercatorja so z zadnjo zmago v Celju tri kroge pred koncem prvenstva pričakovano ponovno državne prvakinje. Z novo zmago si je ajdovski Mlinotest zagotovil srebro. Rokometašice Krima Mercatorja so tudi letos v Sloveniji ostale… »

Trepetali bodo prav do konca

Primorske 03.05.2023
Le 1. maj je bil v tem podaljšanem prazničnem obdobju brez nogometa in je služil za miren prehod iz 32. v 33. krog prve lige. Ta se je začel sinoči in bo končan v četrtek pozno zvečer. KOPER > Sinoči sta 33. krog že po oddaji naših besedil v… »

Pijanega rekorderja ustavili pri Kozini

Primorske 03.05.2023
Tudi minuli praznični podaljšani konec tedna so se policisti ukvarjali z vozniki, ki so “praznovali” z alkoholom. Največ je napihal voznik, ki so ga v soboto ustavili pri Kozini - alkotest je pokazal 1,02 miligrama alkohola v litru izdihanega… »

Italijanski motorist se je huje poškodoval

Primorske 03.05.2023
V soboto se je na cesti od Gorjanskega proti Brestovici pri Komnu s padcem nesrečno končala vožnja 63-letnega italijanskega motorista. GORJANSKO > Policisti so ugotovili, da je 63-letnik okoli 18. ure z motorjem najprej zapeljal desno s ceste. Ko se je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem