Povezane novice

Fed ključno obrestno mero vnovič zvišal za 0,25 odstotne točke

RTV Slovenija 03.05.2023
Ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed) je na tretjem letošnjem zasedanju v skladu s pričakovanji vnovič dvignila ključno obrestno mero na raven od 5,00 do 5,25 odstotka. Fed je v boju proti inflaciji ključno obrestno mero zvišal desetič… »

Fed ključno obrestno mero ponovno zvišal za 0,25 odstotne točke

Dnevnik 03.05.2023
Ameriška centralna banka Federal Reserve (Fed) je na tretjem letošnjem zasedanju v skladu s pričakovanji vnovič dvignila ključno obrestno mero. Odbor za odprti trg ameriške centralne banke (FOMC) jo je dvignil na raven med 5,00 in 5,25 odstotka. Fed… »

Spet višje ameriške obrestne mere - in upanja na postanek

Delo 03.05.2023
Že tretja bankrotirana ameriška banka First Republic Bank dokazuje nevarnosti hitrega višanja obrestnih mer. Ameriška centralna banka je tudi na tokratnem zasedanju dvignila obrestne mere, za mnoge dobrodošli prihodnji postanek pa bo še naprej… »

Zaradi strahu pred recesijo cene nafte opazno navzdol

Dnevnik 03.05.2023
Cene nafte se v današnjem trgovanju močno nižajo, saj se je med vlagatelji ponovno okrepil strah pred recesijo v razvitih državah, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vrednost 159-litrskega sodu teksaške nafte je tako padla pod 70 dolarjev, za… »

Fed kljub še eni propadli banki v novo zvišanje obrestne mere

RTV Slovenija 03.05.2023
Trije od štirih največjih stečajev ameriških bank v zgodovini so se zgodili v zadnjih dveh mesecih, kljub temu pa je velika verjetnost, da bo ameriška centralna banka, ki je pravzaprav zakuhala te težave, danes obresti zvišala še za 0,25 odstotne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem