Povezane novice

Agron Šalja: Vsaka točka šteje in vsak tekmec je premagljiv

Primorske 05.05.2023
Agron Šalja je v tretji tekmi na klopi nogometašev Gorice po dveh remijih doživel prvi poraz. V dvoboju 34. kroga so bili v novogoriškem športnem parku z 2:1 boljši Celjani, ki jih je v sezoni 2020/21 popeljal do obstanka v prvoligaški konkurenci… »

Ob ajdovskem letališču bo prostor za raziskave, gospodarstvo, muzej in šport

Primorske 05.05.2023
Približno 16 hektarjev zemljišč ob ajdovskem letališču bo, kot kaže, letos postalo lastnina občine. Ta je ministrstvu za obrambo kot upravljavcu zemljišč že pred časom izrazila namero za odkup, posel z državo naj bi sklenila letos, kupnina… »

Joj, kako smo si različni!

Primorske 05.05.2023
Poleti ležiš na plaži v Strunjanu in možgani so na paši ali na off (kot vam paše). Mimo prihajajo ali odhajajo obiskovalci plaže in ti lenobno prikličeš tisto zadevo s paše in začneš opazovati te pojave. Iz dolgega časa skušam po nekih… »

Skupen spomin na heroja

Primorske 05.05.2023
Številčna azerbajdžanska delegacija, na čelu z veleposlanikom Rovshanom Sadigbaylijem, je bila včeraj na obisku na Goriškem. GORIŠKA > Povod je bila 105. obletnica Mehdija Huseynzadeja - Mihajla, slovenskega in azerbajdžanskega narodnega heroja… »

Kako se manjšina staplja v okolje

Primorske 05.05.2023
Zaradi migracij, vojn, nenehnih spreminjanj mejne črte, nastajanja in zamiranja držav in narodov bi lahko rekli, da je turbulentna Evropa pravzaprav en sam skupek “kontaktnih prostorov”, kakor sem sintetično poimenoval območja družbenega in… »

Corine de Ruiter: “Če bi lahko ustavili zlorabe otrok, bi imeli zelo drugačno družbo”

Primorske 05.05.2023
S klinično psihologinjo dr. Corine de Ruiter, sodno izvedenko na področju nasilja v družini, smo se pogovarjali tudi o tem, zakaj je za dobro starševstvo pomembno, da z otrokom ne govorimo z jeznim tonom, tudi ko nam njegovo vedenje ni všeč, zakaj… »

Domačini so jezni, ker gradbena dela potekajo prepočasi

Primorske 05.05.2023
Direkcija za infrastrukturo ima na državnih cestah v koprskem zaledju odprti dve gradbišči, ki spravljata v slabo voljo voznike, ki se morajo tam vsak dan prebijati do svojih domov. Menijo, da gradbena dela trajajo predolgo in opozarjajo, da so na teh… »

V Lipici cveti kongresni turizem

Primorske 05.05.2023
V Kobilarni Lipica si po dobrem zimskem obisku obetajo odlično poletno sezono. Tudi po zaslugi obnovljenega hotela Maestoso se v Lipico vračajo organizirane skupine, zaživel je tudi kongresni turizem. Z dvomilijonsko naložbo v prenovo jahalnice bodo… »

Teka sploh ni maral, potem pa je tekel ironman na Havajih

Primorske 05.05.2023
Aleš Suhadolnik je magister kineziologije, z izkušnjami v treniranju vrhunskih in amaterskih športnikov v triatlonu po vsem svetu in tudi sam aktivni tekmovalec v dolgem triatlonu. Na slovitem ironmanu na Havajih je nastopil dvakrat, leta 2018 in lani… »

Najzahodnejša vas pri nas: nedavno le stari, danes spet otroški živžav

Primorske 05.05.2023
Ko v Breginjskem kotu z najbolj zahodno vasjo Robidišče razmišljajo o prihodnosti, na prvo mesto postavljajo domačine z željo po urejeni infrastrukturi in vračanju izseljenih in njihovih potomcev. Nič nimajo proti turizmu, le uravnotežen naj bo… »

Turki so izročili medaljo tudi Turku

Primorske 05.05.2023
Blaž Turk, vodja slovenske ekipe za iskanje in reševanje v ruševinah, ki je pomagala po potresu v Turčiji, je prejšnji teden v Ankari prejel medaljo. “To je priznanje za slehernega člana skupine in ne zame,” pripominja Turk. Turčija se je z… »

Po miniranju krajane zdaj zanima, do kdaj še razpoke na hišah

Primorske 05.05.2023
Družba 2TDK je za krajane znova odprla vrata lokalne pisarne v Dekanih, kjer so jim predstavniki podjetja odgovarjali na vprašanja, povezana z gradnjo drugega tira. Sicer v Dekanih tokrat ni bilo pretirane gneče. “Zahtevala bom, da nas sodni cenilci… »

Skupna prestolnica naj poveže še skupne spomine

Primorske 05.05.2023
Drži, območje med dvema državama je z mnogih vidikov posebno in kot so ugotavljali nedavno zgodovinarji v Novi Gorici, si zasluži posebno obravnavo. Na 40. jubilejnem srečanju slovenskih zgodovinarjev se je zbralo več kot 120 udeležencev iz… »

Naslov eseja je dijake malo presenetil, celo zbegal

Primorske 05.05.2023
Za učence 6. in 9. razredov osnovne šole se je s testom iz slovenščine včeraj začelo nacionalno preverjanje znanja. Dijaki zaključnih letnikov srednjih šol pa so s pisanjem eseja iz maternega jezika začeli spomladanski rok splošne mature… »

Kako do novega vrtca v Luciji?

Primorske 05.05.2023
Na svoji spletni strani piranska občina z javnim pozivom preverja, ali je kdo zainteresiran, da bi skupaj z občino v javno-zasebnem partnerstvu zgradil Vrtec Lucija skupaj s podzemno garažo, zunanjo ureditvijo vrtca in prometno ureditvijo območja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem