Povezane novice

Dramatično že na začetku

SiolNET 05.05.2023
Vročica pred začetkom 106. izvedbe Dirke po Italiji narašča. Dan pred začetkom je znano, kdaj se bodo kolesarji podali na traso 19,6 kilometra dolgega uvodnega kronometra. Primož Roglič bo začel vrteti pedale minuto za glavnim tekmecem Remcom… »

Zaradi sostanovalca bi izbral Rogliča

SiolNET 05.05.2023
Pred začetkom 106. Dirke po Italiji se večina ukvarja z vprašanjem o končnem lastniku rožnate majice, ki se bo 28. maja bohotila na plečih osrednjega junaka v večnem mestu v Rimu. V središču pozornosti sta Primož Roglič in Remco Evenepoel… »

Čustveno na Giru ob spominu na smrt enega od junakov slovite dirke #foto

SiolNET 05.05.2023
Začetek 106. Dirke po Italiji bo tudi priložnost za obuditev spomina na italijanskega kolesarja Alessandra Fantinija, ki je leta 1956 na Giru devet etap nosil rožnato majico vodilnega na dirki, ravno na današnji dan pred 62 leti pa je umrl v tragični… »

Evenepoel: "Ste iz Slovenije? Potem vam na to ne bom odgovoril!"

Zurnal24 05.05.2023
Remco Evenepoel se pred začetkom dirke po Italiji ni mogel ogniti vprašanju, na kakšen način se namerava lotiti svojega na papirju največjega tekmeca, Slovenca Primoža Rogliča. Na legendarni dirki po Italiji, ki se bo med Fossacesio Marino in… »

Etapa na Višarje bo, a bo vse skupaj precej zapleteno

SiolNET 05.05.2023
Po današnjem sestanku z vodji ekip na letošnjem Giru je padla odločitev, da težko pričakovano predzadnjo etapo z gorskim kronometrom od Trbiža do Svetih Višarij tik ob slovenski meji (27. 5.) poskušajo kljub kritikam o logističnih zapletih… »

Evenepoel bo startal ob 16.34, Roglič pa minuto za njim

RTV Slovenija 05.05.2023
Kolesarska steza ob jadranski obali Abrucev je idilična kulisa uvodne etape 106. Dirke po Italiji. Veliki favorit za etapno zmago in prvo rožnato majico je Filippo Ganna, glavno vprašanje pa je, kolikšna bo razlika med Rogličem in Evenepoelom… »

Nepovabljenemu gostu bodo na Giru poskušali zapreti vrata

SiolNET 05.05.2023
Ne, nismo v letu 2020, ko je bilo največ govora o novem koronavirusu, a je ta spet začel kazati zobe v športnem svetu, natančneje pred začetkom prve tritedenske dirke v kolesarstvu. Bolezen covid-19 je namreč zdesetkala vrste pri Jumbo-Vismi in… »

Je najbolj pričakovana etapa letošnjega Gira pod vprašajem?

SiolNET 05.05.2023
Predzadnja etapa 106. izvedbe Dirke po Italiji je etapa, o kateri se pred začetkom prve tritedenske dirke v sezoni največ govori. Ne samo da je trasa 20. etape z gorskim kronometrom brutalno zahtevna in da je zaradi snega ni prevozil skoraj nihče, se… »

Pogledali smo v zakulisje: kaj se dogaja, preden se zapeljejo na oder in stopijo pred navijače? #video

SiolNET 05.05.2023
V četrtek zvečer se je na velikem odru v središču mesta Pescara na vzhodni obali italijanskega škornja zvrstilo vseh 22 ekip, ki bodo nastopile na letošnji Dirki po Italiji. Na startni listi sta dva Slovenca, Jan Tratnik in Primož Roglič… »

106. dirka po Italiji: Evenepoel in Roglič sta zabavala novinarje

Dnevnik 05.05.2023
V Fossacesii na vzhodu Italije ob Jadraskemu morju je vse pripravljeno za veliki start 106. kolesarske dirke po Italiji. Prva favorita za rožnato majico Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) in Primož Roglič (Jumbo-Visma) sta pripravljena za svoj drugi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem