Povezane novice

V Londonu so slovesno kronali kralja Karla III.

Primorske 06.05.2023
Po končanem obredu kronanja v Westminstrski opatiji se iz sveta že vrstijo čestitke britanskemu kralju Karlu III. in njegovi soprogi Camilli. Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je kronanje označila za "dokaz trajne moči britanske… »

Doma lahko pripravite uradno jed po receptu kralja!

Necenzurirano 06.05.2023
Pred 70. leti je bila uradna jed kronanja kraljice piščanec, novi monarh pa je za svoj dogodek skupaj s soprogo izbral 'Kronanjski quiche'. Objavljamo recept!! Ob kronanju kraljice Elizabete II. leta 1953 so prvič izbrali t.i. kronanjsko jed –… »

Princ Louis znova pritegnil pozornost: kaj vse je počel med kronanjem?

SiolNET 06.05.2023
Petletni princ Louis, najmlajši otrok britanskega prestolonaslednika princa Williama in njegove žene Kate, je med današnjim kronanjem svojega dedka Karla III. spet pritegnil pozornost. Med dve uri trajajočim obredom se je med drugim pogosto presedal… »

To je storil Harry takoj po kronanju

Zurnal24 06.05.2023
Prince Harry se je udeležil kronanja, a takoj po slovesnosti zapustil državo. Kronanja kralja Karla III. se je udeležil tudi njegov mlajši sin Harry, ki je prišel sam, brez soproge Meghan. Slednja naj bi ostala v ZDA, ker danes rojstni dan praznuje… »

Karl III. tudi formalno okronan za kralja

Nova 24TV 06.05.2023
Vir: AFP. V Združenem kraljestvu se začenja kronanja kralja Karla III. V Westminstrski opatiji bo kronana tudi kraljica Camilla, pred 2300 visokimi gosti. Na ulicah Londona pričakujejo na tisoče ljudi, prenos tega enkratnega dogodka pa je moč… »

#foto #video Kronanje v Londonu: spektakularna začasna britanska vrnitev v preteklost

Dnevnik 06.05.2023
Celo dež, res prijazen, prha, ni mogla monarhistom pokvariti koronacijskega dne, kronanja kralja Karla III. in kraljice, nič več spremljevalke, Camille. Kdor čaka, dočaka. Po čakanju in starosti rekorder med prestolonasledniki, Karel III. je čakal… »

Okronali britanskega kralja Karla III. in kraljico Camillo

RTV Slovenija 06.05.2023
V Westminstrski opatiji so okronali kralja Karla III. in kraljico Camillo, ki sta se v kraljevi kočiji vrnila v Buckinghamsko palačo in z balkona pozdravila zbrano množico. Kralj in kraljica sta se dopoldne iz Buckinghamske palače s kraljevo kočijo… »

Kralj in edina ženska, ki ga razume

Delo 06.05.2023
Vse oči so bile danes uprte v London, kjer so točno opoldne okronali kralja Karla III., nekoč najbolj osovražena ženska v Britaniji pa je postala kraljica. V nadaljevanju preberite: Skoraj natanko 70 let po kronanju Elizabete II. so oči sveta danes… »

Karel III. okronan za novega kralja

Zurnal24 06.05.2023
Karel III. je na slovesnem kronanju podal prisego, prijel insignije in kraljevo krono. Zdaj je uradno kralj, doba Elizabete II. pa dokončno končana. V londonski Westminstrski katedrali je bil na do zadnje pičice natančni slovesnosti pred voditelji… »

Je najstarejši in z najdaljšim stažem prestolonaslednika

Necenzurirano 06.05.2023
Slovesnost je bila skromnejša, kot je bila ob kronanju njegove mame. A vseeno gre za dogodek, zaradi katerega se je svet za nekaj časa ustavil. Le nekaj ur po tistem, ko so policisti v torek zvečer pred Buckinghamsko palačo pridržali moškega, ki naj… »

V ŽIVO: Spremljajte prenos kronanja Karla III.

Necenzurirano 06.05.2023
V Londonu poteka kronanje Karla III., ki je sicer prestol zasedel že ob smrti Elizabete II. septembra lani. Krono je 74-letnemu kralju na slovesnem obredu, ki s svojo simboliko sega skoraj 1000 let v preteklost, na glavo posadil anglikanski nadškof… »

Karel III. okronan za britanskega monarha

Delo 06.05.2023
Sin pokojne kraljice Elizabete II. je postal že 40. monarh, ki je bil v Westminstrski opatiji okronan po več kot tisočletje stari obredni tradiciji. V Londonu se je sklenil obredni del kronanja kralja Karla III. Mnogi oboževalci kraljeve družine pa… »

Na kronanju tudi princ Harry

Delo 06.05.2023
V fotogaleriji poglejte, kako so utrinke slavja na Otoku ujeli v objektive fotografi. Valižanska princ in princesa. FOTO: Reuters Princ Louis in princesa Charlotte. FOTO: Andrew Milligan/AFP Prince George je bil eden od dečkov, ki je nosil vlečko… »

Tako je gledal Harry, ko je prispel do Westminstrske opatije

Zurnal24 06.05.2023
Vojvoda je prišel v družbi strica in sestričen. Dolgo se je ugibalo, ali se bo vojvoda Sussexa sploh udeležil kronanja, a temu dogodku se preprosto ni smel izogniti. V ZDA pa je ostala njegova soproga Meghan, menda zato, ker danes rojstni dan praznuje… »

V Londonu pred kronanjem kralja Karla III. zbrana množica ljudi

Primorske 06.05.2023
Na ulicah britanske prestolnice se je v pričakovanju današnjega kronanja Karla III. in njegove soproge kraljice Camille v jutranjih urah zbrala množica ljudi. Mnogi so se ob poti sprevoda utaborili že več dni pred samim dogodkom, prvi gostje pa so… »

Kronanje: Prva fotografija kralja Karla III., Williamova želja se ni izpolnila

Zurnal24 06.05.2023
Kralj Karel je s soprogo že prispel v Buckinghamsko palačo. Povabljenci, med njimi so kronane glave, politiki iz vsega sveta in znani obrazi iz šovbiznisa, kot so Lionel Richie, Emma Thompson in Nick Cave, so že napolnili Westminstrsko opatijo in… »

Pred kronanjem najprej aretirali gorečega nasprotnika Karla

Zurnal24 06.05.2023
Za manjši incident je poskrbela skupina protestnikov, ki nasprotuje monarhiji. Na trgu Trafalgar Square se je dopoldan zbrala manjša skupina nasprotnikov monarhije. Skupina Republic, ki se zavzema za ukinitev monarhije, je pozvala k protestu, na katerem… »

V LONDONU VSE NARED ZA KRONANJE NOVEGA KRALJA KARLA: Slovenijo zastopa predsednica države Nataša Pirc Musar s soprogom (FOTO…

Regional 06.05.2023
Na ulicah britanske prestolnice se je v pričakovanju današnjega kronanja Karla III. in njegove soproge kraljice Camille v jutranjih urah zbrala množica ljudi. Mnogi so se ob poti sprevoda utaborili že več dni pred samim dogodkom, prvi gostje pa so… »

Opa, nje niso povabili na kronanje, to je njen odziv

Zurnal24 06.05.2023
Je jezna? London že nekaj dni počasi polnijo visoki gosti, ki so bili povabljeni na kronanje kralja Karla III., med njimi je tudi naša predsednica. Povabilo so dobili vsi člani družine in njihove družine, pa tudi kronane glave iz vseh koncev sveta… »

Kronanje kralja Karla III.: V tem trenutku bodo mikrofoni ugasnili

Zurnal24 06.05.2023
Televizijske kamere bodo spremljale dogajanje v Londonu, a v prav posebnem trenutku bodo mikrofone ugasnili. Westminstrska opatija bo prizorišče kronanja kralja Karla III. in kraljice Camille. Slovesnost bo vodil canterburyjski nadškof Justin Welby… »

TV namigi: Kronanje kralja Karla III., intervju s Harryjem in Odrasli v sobi

Delo 06.05.2023
TVS bo prenašala in komentirala kronanje novega angleškega kralja. Na Popu bo popoldne intervju s princem Harryjem, zvečer pa film po Varufakisovih spominih. Sobota, 6. maja Kronanje kralja Karla III. (Premiera): TV SLO 1 ob 10.55 VB/Slo., 2023. Prenos… »

Vse pripravljeno za veliki dogodek: v Londonu kronanje Karla III.

RTV Slovenija 06.05.2023
V Združenem kraljestvu bodo devet mesecev po smrti kraljice Elizabete II. okronali novega britanskega kralja Karla III. Kronanje bo v skladu z že več kot 900-letno tradicijo potekalo v londonski Westminstrski opatiji. Od 10.55 bo prenos na TV Slovenija… »

Večni prestolonaslednik končno kralj

Zurnal24 06.05.2023
Britanski princ Charles je po smrti matere, kraljice Elizabete II. septembra lani postal novi britanski kralj in si nadel vladarsko ime Karel III. Kraljičin prvorojeni sin, ki je zaradi dolgega čakanja na prestol dobil oznako "večnega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem