Povezane novice

Vse težje do novih stanovanj

Primorske 08.05.2023
Ocene, koliko najemnih stanovanj bi potrebovali v Sloveniji, temeljijo na anketi, ki jo med občinami opravlja republiški stanovanjski sklad, pojasnjujejo na ministrstvu za solidarno prihodnost. Tam so tudi napovedali, da bo država do leta 2030 zgradila… »

Bogatinov: Kakšno ligo sploh želimo: razvojno ali tekmovalno?

Primorske 08.05.2023
Ko se je pozimi Oliver Bogatinov poslovil od položaja športnega direktorja Kopra in prevzel vodenje Radomelj, je mlinarjem slabo kazalo, saj so bili skupaj s Taborom in Gorico s 13 točkami prikovani na dno lestvice. Gorenjec, priseljen v Koper, pa je… »

Trudili se bodo za boljše razmere za invalide

Primorske 08.05.2023
S podpisom tripartitne pogodbe je pred kratkim občina Šempeter-Vrtojba storila korak naprej k pridobitvi naziva Občina po meri invalidov. Kako do boljših razmer zanje je opredelila v akcijskem načrtu. ŠEMPETER > Tudi v občini Šempeter-Vrtojba so… »

Breskev, sliv, kivija bo za 70 do 90 odstotkov manj

Primorske 08.05.2023
V teh dneh se je Istra ogrela na vsaj 20 stopinj Celzija, nekateri sadjarji pa še kar preračunavajo škodo, ki jim jo je povzročila aprilska zmrzal. Najbolj so bili na udaru nasadi marelic, breskev, sliv, pa tudi hrušk, kakijev in kivijev v hladnih… »

Bojijo se, da bodo višje cene parkirnin pregnale turiste

Primorske 08.05.2023
Občutno povišanje cen parkiranja na koprskih parkiriščih - nov režim velja prav od danes - je na noge dvignilo mestne podjetnike, gostince in sobodajalce. Županu Alešu Bržanu in njegovim sodelavcem očitajo pomanjkljivo komunikacijo, saj so za… »

Iz reke Vipave po letu dni potegnili več kot 100 buteljk vina

Primorske 08.05.2023
V Vipavo pod starim mostom v Renčah so potapljači maja lani spustili približno sto buteljk vina lokalnih vinarjev in ljubiteljskih pridelovalcev. V soboto so jih potegnili na površje in ponudili na licitaciji, zbranih nekaj več kot 2600 evrov denar… »

V Ilirski Bistrici bo zrasla prva robotizirana lekarna

Primorske 08.05.2023
Kraške lekarne Ilirska Bistrica tik ob stari stavbi bistriškega zdravstvenega doma gradijo nov poslovni objekt, v katerega se bosta prihodnjo jesen preselili uprava in lekarna v Ilirski Bistrici. Gre za največjo naložbo Kraških lekarn doslej in prvo… »

Rekordnih 3075 krogov za slepe in slabovidne

Primorske 08.05.2023
Več sto udeležencev se je včeraj dopoldne podalo po atletski stezi v športnem parku, s pretečenimi ali prehojenimi rekordnimi 3075 krogi in donacijami pa so v dveh urah za medobčinsko društvo zbrali skoraj 2800 evrov, ki bodo šli za pomoč… »

Omejevanje svobode izražanja: tudi izdaja odredb lahko povzroči škodo

Primorske 08.05.2023
Sodišča ne bi smela izhajati iz predpostavke, da je pravica do zasebnosti (domnevnih) storilcev kaznivih dejanj pravilo, svoboda izražanja medijev pa izjema, pravi odvetnica Jasna Zakonjšek. SLOVENIJA > Pravica medijev je, da obveščajo javnost o… »

“Učenje z roko, srcem in možgani”

Primorske 08.05.2023
Ob Dnevu Zemlje je na 14. gozdnih učnih poteh po Sloveniji potekal dan odprtih vrat. Postojnska območna enota Zavoda za gozdove Slovenije ga je obeležila na Mašunu. Obiskovalci so se lahko udeležili vodenj po Mašunski gozdni učni poti v spremstvu… »

Urgentni center bolnišnice z novo nevrološko urgentno ambulanto

Primorske 08.05.2023
Urgentni center šempetrske bolnišnice ima novo nevrološko urgentno ambulanto. Omogočila bo boljše pogoje za osebje in paciente. “Uresničila se je naša prva večja želja po širitvi urgentnega centra,” je zadovoljen predstojnik Erik Sedevčič… »

Sodniki kot cenzorji poročanja

Primorske 08.05.2023
Presenetile so odredbe okrajnih sodišč, po katerih novinarji niti v poročilih s sojenj, ki so sicer javna, ne bi smeli več objavljati imen obdolženih. Zakaj so sodniki tako odločili? SLOVENIJA > Sodne obravnave, razen zakonsko določenih izjem, so… »

Bistričani se vračajo v drugo ligo

Primorske 08.05.2023
V Modri dvorani je v soboto zadišalo po dobrih starih košarkarskih časih. Primorski obračun za uvrstitev v drugo ligo je pospremilo navijaško ozračje, gostje iz Ilirske Bistrice pa so še drugič ugnali Idrijčane ter se veselili napredovanja… »

Novice dneva »

Nova drama v boju za polfinale, nove enajstmetrovke

Zurnal24 pred 32 minutamiše 6 povezanih

Nova smrt kolesarja na dirkah zaradi padca na spustu

Zurnal24 pred 6 uramiše 4 povezane

Domačini v reki opazili truplo

Zurnal24 pred tremi uramiše 1 povezana

Nabor cepljenj v breme ZZZS-ja se bo na predlog NIJZ-ja razširil

RTV Slovenija pred 11 uramiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem