Povezane novice

Vrtoglavih 1400 evrov in več za privez v zanemarjenem kanalu

Primorske 09.05.2023
Za številne lastnike plovil je bila podražitev komunalnih privezov v piranski občini pričakovana, saj se cena ni spremenila že od leta 2017. Nekoliko bolj nepričakovana je bila podražitev privezov v lucijskem kanalu Fazan, s katerim upravlja Marina… »

Civilna iniciativa terja obnovo Šmarske ceste

Primorske 09.05.2023
Na županov dopis premierju Robertu Golobu, v katerem mu predlaga šest ukrepov za takojšnje reševanje prometnega kolapsa v občini, so se odzvali v premierjevem kabinetu in Civilni iniciativi Šalara, Škocjan, Triban in Bošamarin, v kateri so Alešu… »

Pilot tragičnega trka s padalcem pred tremi leti ni mogel preprečiti

Primorske 09.05.2023
Po treh letih od tragične letalske nesreče nad Budanjami je dogajanje v zraku tik pred trkom opisal obtoženi pilot Peter Žvab. Kot priča je bil zaslišan tudi njegov kopilot Andrej Trošt, s katerim sta se tisto soboto z ultralahkim motornim letalom… »

Pilot: Padalca sem kot senco zaznal šele tik pred trkom

Dnevnik 09.05.2023
Pred tremi leti, v času najhujših protiepidemičnih ukrepov, je nad Dolgo Poljano pilot ultralahkega letala trčil v padalca. Obtoženi pilot Peter Žvab trdi, da je šlo za nesrečno naključje in da je nesrečnega padalca zagledal šele tik pred… »

Hotel Obelisco tik pred prenovo

Primorske 09.05.2023
Investitor bo v kratkem izbral projektanta, septembra pa bi rad začel z gradbenimi deli. Celotna naložba bo vredna med 70 in 80 milijoni, predvideva pa postavitev elitnega petzvezdičnega hotela s stotimi sobami, restavracijo, bar in revitalizacijo… »

Levica namesto pavšala predlaga progresivno lestvico

Primorske 09.05.2023
V Levici so pripravili predlog, po katerem bi obvezni zdravstveni prispevek, s katerim bi koalicija nadomestila dopolnilno zdravstveno zavarovanje, plačevali progresivno in ne v pavšalu, kot predlagajo v Gibanju Svoboda. SLOVENIJA > Predlog novele… »

Janez Janša ustanavlja svet modrecev, kdo bodo njegovi člani?

Primorske 09.05.2023
Znotraj SDS nastaja posebna skupina svetovalcev, ki bo vodstvu stranke na čelu z Janezom Janšo svetovala pri pomembnih strateških odločitvah. SLOVENIJA > Predsednik SDS Janez Janša znotraj največje opozicijske stranke ustanavlja posebno posvetovalno… »

Najboljše so bile Renčanke

Primorske 09.05.2023
Dvorano v novogoriškem športnem parku so te dni napolnile mlade umetnostne kotalkarice. Na že 42. mednarodnem tekmovanju Goriška Vrtnica je bila pri zbiranju odličij najuspešnejša ekipa iz Renč. NOVA GORICA > Klub za umetnostno kotalkanje Nova… »

Dom starejših zgrajen, a bo še nekaj mesecev prazen

Primorske 09.05.2023
V novozgrajenem domu starejših občanov v Pivki so včeraj na široko odprli vrata zainteresirani javnosti, ki se je lahko iz prve roke prepričala, da gre za zelo sodoben objekt, ki bo nudil visoko kakovost bivanja in oskrbe. A še tako sodobni prostori… »

Kdo so najboljše plačani menedžerji?

Primorske 09.05.2023
Ni težava, če so v nadpovprečno uspešnih podjetjih bogato nagrajeni menedžerji, ampak ko se obenem pozabi na prispevek drugih zaposlenih. SLOVENIJA > V času socializma oziroma pred osamosvojitvijo Slovenije so bile praviloma razlike med plačami med… »

V Olmu oddajajo 75 neprofitnih najemnih stanovanj

Primorske 09.05.2023
Stanovanjsko sosesko Nova Dolinska v Olmu bodo končali graditi predvidoma konec leta, stanovalci pa se bodo lahko v nova stanovanja vselili prihodnjo pomlad. Koprski javni stanovanjski sklad je medtem na svoji spletni strani objavil razpis za oddajo… »

Gostišče Križnič v centru Kanala bo verjetno kupila kar občina

Primorske 09.05.2023
Če se v kratkem ne bo pojavil kdo, ki bi kupil Gostišče Križnič, da bi v njem razvijal gostinstvo in turizem, ga bo kupila občina. “To je strateško pomemben objekt, želimo si, da nemoteno obratuje,” potrjuje župan Miha Stegel. Enako kot… »

Gostitelji do zmage v dvojicah

Primorske 09.05.2023
Teniški klub Nova Gorica je za začetek tekmovalne sezone na prostem gostil odprti državni turnir za kategorijo do 18 let. Domačini so se veselili zlatega odličja Tima Strela. Skupaj z Janom Bukovcem iz kranjskega Triglava si ga je priboril v igri… »

Ultra trail je poživil Vipavsko dolino

Primorske 09.05.2023
V nedeljo v Ajdovščini končani rekordni festival teka v naravi Ultra trail Vipavska dolina je dodobra razgibal celotno območje. V športno-rekreativnem pogledu je zajel vse generacije in napolnil turistične zmogljivosti. Tekaška dejavnost se širi… »

Motorista je spregledal

Primorske 09.05.2023
Pred skoraj letom dni se je na soški cesti pri Dolgi njivi zgodila tragična nesreča, v kateri je umrl 45-letni motorist iz Škofje Loke. Povzročitelj nesreče Jurko Bizjak iz Kneže je včeraj na novogoriškem sodišču zanjo prevzel odgovornost in… »

Rešeni tudi pihajo in meketajo

Primorske 09.05.2023
Pred dnevi so kobariški gasilci rešili dva ježa iz betonskega jaška, pred časom pa koprski gasilci kozo, ki je zabredla v lepljive oljčne tropine. Kobariški gasilec in veterinar Borut Volk pravi, da gasilci nimajo ne orodij ne usposabljanj za… »

Novice dneva »

Uvodnik / Han je sprememba?

Mladina pred 8 minutami

Zmagovalni posel

Mladina pred 8 minutami

Priročnik za korupcijo

Mladina pred 8 minutami

Dobri ruski vohuni

Mladina pred 8 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem