Povezane novice

Kultura nenasilja: Skupen nastop ministrov za preprečevanje tragičnih dogodkov

Dnevnik 09.05.2023
Slovenska politika se je na tragične dogodke v Srbiji odzvala s skupnim nastopom treh ministrov – za vzgojo in izobraževanje, za zdravje ter za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministri so poudarili pomen medresorskega usklajevanja… »

V petek bo v šolah dan kulture nenasilja, mladim v stiski na voljo TOM telefon

RTV Slovenija 09.05.2023
Na slovenskih osnovnih in srednjih šolah se v odziv na dogodke v Srbiji pripravljajo na petkov dan kulture nenasilja in strpnosti. Nevladne organizacije mlade v stiski spominjajo, da imajo na voljo pomoč. Dan kulture nenasilja v slovenskih šolah je… »

Mesec napovedal razbremenitev administrativnega dela za socialne delavce

Necenzurirano 09.05.2023
Policijska navzočnost na šolah v Sloveniji je le začasna. Bistveno je preventivno delovanje. Minister za izobraževanje Darjo Felda je dejal, da je v kontekstu dogajanja v Srbiji v okolici slovenskih šol začasno povečana policijska navzočnost… »

Ministri o varovanju otrok v slovenskih šolah

SiolNET 09.05.2023
Poostren nadzor policije v okolici slovenskih šol je naša nova resničnost. O aktivnostih vlade za zagotavljanje varnega okolja v slovenskih šolah so na novinarski konferenci spregovorili minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda, minister za… »

V slovenskih šolah v petek dan kulture nenasilja in strpnosti

Primorske 09.05.2023
Pristojni ministri so napovedali več aktivnosti za zagotavljanje varnega okolja v slovenskih šolah. Izpostavili so pripravo več zakonov s področja duševnega zdravja in administrativno razbremenitev centrov za socialno delo. V petek bo na šolah dan… »

Večje število svetovalnih delavcev tudi prihodnje leto

Delo 09.05.2023
Šole po državi so že dobile okrožnico, naj na pobudo predsednika vlade Roberta Goloba v petek vsaj dve šolski uri namenijo kulturi nenasilja in strpnosti. Po tragediji na šoli v Beogradu in grožnjah v trboveljski osnovni šoli, ki jih policija še… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem